26 Temmuz 2011 Salı

Cennet Ormanı: İçinde Aşk Gizli

Birkaç gün oldu izleyeli. Hiç böyle güzel bir film beklemiyordum. Canım sıkılıyordu ve film ne zamandır bilgisayarda öylece duruyordu, açtım ve izledim. Bayıldım! Daha önce Japon dizisi seyretmişliğim vardı ama film izlememiştim hiç, izlediğim ilk Japon filmi oldu. Bundan sonra Japon sinemasını da takip etmeliyim, güzel şeyler var oralarda^^



Şahane bir afiş değil mi? Afişi bile gel beni izle diyor. Başroldeki kız çok sevimli, izlemeye doyamadım. Esas adamı ise Nakatsu sandım filmin yarısına kadar sonra o olmadığına kanaat getirdim:)) Ama çok benziyor!

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Photoshop, Ders: 2

Ders: Texture Kullanımı

Bu ders texture kullanımını anlatmaya çalışacağım ama öncesinde ilk derse bir şey eklemek istiyorum. İlk derste iki birleştirme yöntemi öğrenmiştik: Silgi ve Add Layer Mask. Add Layer Mask, sadece tek bir yönden birleştiriyor fotoğrafı, aynı işlemi fotoğrafın her köşesine yapamıyoruz. Banner tarzı çalışmalarda çok faydalıdır ama wallpaper veya afiş tarzı çalışmalarda pek tercih ettiğim bir şey değil. Ben wallpaper çalışmalarında silgiyi kullanıyorum. Çalışma boyutuna göre silgimi kocaman ayarlıyorum böylece istediğim sonucu alabiliyorum. Geçen ders bunu eklemeyi unutmuşum:))

texture nasıl kullanılır

21 Temmuz 2011 Perşembe

Photoshop Dersleri Başlasın!

Kaktüs Çiçeği Makino için hazırladım bu dersi ama yararlanmak isteyen herkese açıktır tabi :D İlk dersimiz, fotoğraf birleştirme ki bana göre en temel yöntemdir bu. Bunu öğrendikten sonra çok güzel şeyler yapabilirsiniz. Şahsen ben öyle çok fazla şey bilmiyorum, sadece bu yöntem ve birkaç renklendirmeyle güzel wallpaperlar, bannerlar yapabiliyorum.

photoshopta fotoğraf birleştirme

14 Temmuz 2011 Perşembe

Mükemmel Komşu: Her mahalleye lazım!



2007 yılında SBS kanalında yayınlanmış dizi. Tavsiye üzerine başladım, çok güzel bir diziydi. Bir bölüm bile sıkılmadım, heyecanla izledim. Türü, romantik / dram / komedi olsa da izlediğim en ilginç dizi başlangıcıydı. Spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım. Romantik / Komedi / Dram tarzı dizilerine kıyasla pek alışık olmadığımız bir şekilde başlıyor dizi. İlk sahnede bir kadın faili meçhul cinayete kurban gidiyor. 20 bölüm boyunca "Katil kim?" sorusuyla diziyi izliyoruz. Merak unsuru ustaca işlenmişti doğrusu. Cinayet dizinin önemli bir öğesi olsa da cinayet temalı bir dizi değil. Her bölüm dedektif (Kang) ile birlikte ufak şeyler öğreniyoruz.

13 Temmuz 2011 Çarşamba

So Ji Sub - Wallpaper

Ne zamandır photoshop yok pc'de. Geçen gün Taeyang fotoğraflarına bakarken wallpaper yapasım geldi portatif photoshop cs3 indirdim. Meraklısına tavsiye ederim, kurulum gerektirmeyen çift tıklamayla anında hazır olan bir photoshop, üstelik yenilerden sayılır; cs3.  Ben önceden cs2 kullanıyordum şimdilerde feci halde cs3'e alıştım, bazı uygulamaları çok pratik.

Neyse Google'da Tae fotoğrafları ararken karşıma bir SJS fotosu çıktı. Fotoğraf tam benlikti; kocaman ve kaliteli: Al beni kullan, photoshopta evir çevir, çalışma yap diyordu. Kaydettim sonra başladım SJS'nin o konseptteki diğer fotoğraflarını bulmaya. Hepsini bulunca aşağıda gördüğünüz çalışma çıktı ortaya. Renkler konusunda yine çok kararsız kaldım ama bu hali güzel geldi bana. Masaüstü arkaplan olarak çok hoş duruyor. Başka bir zaman inşallah Taeyang çalışması yapacağım, aklımda :P
so ji sub wallpaper



So Ji Sub hayranlarına gelsin bu çalışma :) Kaktüs çiçeği makino, özellikle de sana :P

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Lie To Me: Bana yalan söyle, aşık olalım



16 bölümlük Lie To Me macerası bitti. Kang Ji-Hwan & Yoon Eun Hye ikilisi bana göre dizi boyuncu uyumlu bir çiftti:) Kang Ji-Hwan çoktan favori oyuncu listeme girdi bile. Devamı için...