30 Aralık 2011 Cuma

Mim: Yeni yıldan neler neler istiyorum...


bigbang fanart

Selocan, EunHye ve Be-Pu'lardan güzel bir mim gelmiş.  Hazır işim yok oturup yazayım dedim. İşte benim saçmalıklarım pardon isteklerim :P Güzel bir yıl geçirmek dileğiyle...

***

22 Aralık 2011 Perşembe

Türk Vip'ler Kore'de!



Kore maceramızın ilk bölümünü Lee’nin yazısından okudunuz, merakla beklenen devamını nihayet yazdım. Tüm Vip’lerin ortak hayali olan Bigbang konserine giden ilk Türk Vip’ler olmayı başardık mı sizce? Okuyalım bakalım…

***

16 Aralık 2011 Cuma

Photoshop, ders 7

Yeni bir photoshop dersiyle karşınızdayım. Ders araları fazla uzun biliyorum, sebebi benim ne anlatacağımı bilemememden kaynaklanıyor. Şu yöntemi anlatayım diyorum sonra aa o çok basit anlatsam ne olur anlatmasam ne olur şeklinde düşünüyorum. Hiç bilmeyenler için o basit dersler çok yararlı aslında, bu sebeple bugün inanılmaz basit, güzel bir dersle dönüş yaptım. Bu yöntemi çok ama çok seviyorum, hem yazılara, hem de fotoğraflara özellikle siyah beyaz fotolara uygulandığında şık bir sonuç alabilirsiniz.  Bu yöntemi bir an paylaşmak istemedim, çünkü çok seviyorum :D Bencilliğimi bir kenara atıp anlatmaya başlıyorum. Siyah-beyaz fotoğrafa uygulamayı öğreneceğiz, bu işlemi yazılara da uygulayabilirsiniz, yöntem ve aşamalar birebir aynı.

Lee Min Jung wallpaper fanart

14 Aralık 2011 Çarşamba

İçindeki ses ne diyor?

Mydestiny çingumun bu yazısında belirtmiş olduğu gibi mim yazma sırası bende. İsmim Selocann. Blogumda(bbsever.blogspot.com) daha çok Bigbang ve Kpop yazıları mevcut olduğundan yazım da kpop ile ilgili olacak. Misafir blogger mimi ne zormuş yahu. İnsan ne yazacağını düşünürken çok kasıyor kendini. Şimdiki yazımı paylaşıncaya kadar kaç konu değiştirdim tahmin bile edemezsiniz. Hele ki bir de yazımın paylaşılacağı blog Mydestiny’ninki olunca, onu hayal kırıklığına uğratmamak için kendimle kaç kere savaş verdim bir ben bilirim. Tamam, bu sıkıntımı ona açtığım için mydestiny de biliyor, anlayışı için çok teşekkür ediyorum.

Bazen fanların sizde çok korkutucu olduğunu düşünmüyor musunuz?


11 Aralık 2011 Pazar

Bin Muhteşem Güneş: Afganistan'da Kadın Olmak...



Bu kitabı yanlış zamanda okuduğumu düşünüyorum. Kadına şiddetin, cinayetlerin tavan yaptığı, rezil suçluların bile kılıf uydurularak serbest bırakıldığı bir dönemde böyle bir kitabı okumak yanlıştı bence. Hepsinin üstüne tüy dikti. Kitabın arka kapağında 'Beklenen bir roman' yazıyor, sahiden öyle.

Uçurtma Avcısı'nda çocukların gözünden Afganistan'ı okumuştuk, çok zordu, acıydı fakat Bin Muhteşem Güneş daha fena... Afganistan'da hatta dünyanın birçok yerinde kadın olmak daha zor, bunu anlamak için bu kitabı okumak şart değildi tabi. Kendi ülkemizde bile durum bu.

9 Aralık 2011 Cuma

Çok Yönlü Blogger Ödülleri..


blog ödülü

Ödül dağıtma sırası bana geldi. Bir tanecik ödülle bile mutlu olacak olan bana sekiz ödül birden geldi; mutluyum! Lee, Masal, Be-Pu Sadece Deniz, Nomuyeppuda, Kore Delisi , Sevgili Günlük ve Madam Patapuff'a çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu güzel mimde unutulmamak gerçekten güzel. Mimle ilgili iki güzel kuralımız var:

  • Bu ödülü bize layık gören kişiye teşekkür edip bloğunun linkini paylaşıyoruz.

  • Hakkımızda bilinmeyen 7 gerçek yazıyoruz.

5 Aralık 2011 Pazartesi

Yapma be Joe!

Bir Japon dizisi daha izlersem bir elin parmağı kadar Jdrama izlemiş olacağım. İlk izlediğim Jdrama, Great Teacher Onizuka'ydı; klasik konulardan biriydi ama eğlenerek izlediğimi hatırlıyorum. İkinci ve üçüncü dizim herkesçe sevilmiş olan diziler: Hana Kimi ve Hana Yori Dango. Dördüncü ise yeni bitirdiğim çok beğendiğim Love Shuffle! Japon dizisi izlemek gibi bir planım yoktu, izleme listemde yer almıyordu bile ama yeppudaa'da sayfaları karıştırırken diziyi gördüm ve indirdim. İlk bölümü izlerken böyle güzel olduğunu düşünmemiştim. Konusunu bile okumadan başladım diziye. Bir yandan izleyip bir yandan indiriyordum bir baktım linkler bitti, allah allah demeye kalmadan dizinin 10 bölümcük olduğunu fark ettim :D  Her gün bir bölüm izler on günde bitiririm diyordum ama öyle olmadı :D Beşer bölüm izlemek üzere iki günde bitti dizi. Beklediğimden güzel ve sürükleyici çıktı. İzleyenler bilir, izlemeyenlere ise tavsiye ediyorum: İzleyin, eğlenin, gülün, düşünün...