31 Mayıs 2015 Pazar

Falling For Innocence 2015 (İlk Bölüm~)

In Love with Soon Jung 2015

Hu hu! Yeni diziye başladım! Dizinin adı Falling for innocence ya da diğer adıyla In love with Song Jung. Az önce ilk iki bölümü izledim ve blogumda yer verebileceğimi düşündüm çünkü diziyi sevdim. Konuyu ve ilk bölümü anlatacağım size kısa kısa. Spoiler yok merak etmeyin, ilk bölüm zaten ne spoileri yani :O

26 Mayıs 2015 Salı

Masked Prosecutor 2015 (İlk Bölüm~)

masked prosecutor


Masked Prosecutor Kim Sun Ah dolayısıyla biraz merak ettiğim bir projeydi. Erkek başrol oyuncusu Sang Wook Joo şaşırtıcı ama daha önce hiç adam akıllı izlemediğim bir oyuncu. Single Lady ve Birth of a Beauty dizileri dikkatimi çekti ama sanırım izleyeceğim :) 

Dizinin konusuna gelirsek... Geceleri kendi adaletini sağlayan gündüzleri kurallara uyan bir Savcının hikayesi bu dizi. Babasının isteğiyle savcı olmuş olan Dae Cheol, her şeyin parayla hallolup adaleti satın alan insanların arasında kurallara uygun bir savcı gibi sistemle uyumlu hareket ederken geceleri yüzüne maskesini takıp torpille davalardan kurtulan kişilere kendi adaletini uygular. Lise yıllarından beri Min Hui'ye platonik olarak aşık olan Dae Cheol, yıllar sonra Min Hui ile kendisi ofisinde karşılaşır. Min Hui'nin yıllar önce verdiği sözün akıbeti bakalım ne olacak? 

İlk bölüm yorumu yazmaya niyetleniyorum, okumaya hazır olun! :)

22 Mayıs 2015 Cuma

Beni Unutma

beni unutma filmi

Mert Fırat ve Açelya Devrim Yılhan'ın yer aldığı filmi geçenlerde izledim. Mert Fırat'ı daha önce Başka Dilde aşk filminde izlemiş, çok sevmiştim. Mert Fırat'ın Başka Dilde Aşk senaryosunda İlksen Başarır'a eşlik ettiğinden bu filmin senaryosuna da dokunmuştur sanıyordum lakin az önce öğrendim ki senaryo bir başkasına (Burak Göral) aitmiş. Filmin Hollywood yapımı Remember me ile karşılaştırıldığı esinlenildiği söyleniyor, bilemiyorum. Diğer filmi izlemedim lakin filmde işlenen konunun klişe olması ve defalarca filmlere konu olması normal. 

Filme gelirsek...

9 Mayıs 2015 Cumartesi

Uzun Bacaklı Baba - Jean Webster

Merhaba! Kitap yazısı yazmaya geldim :) Uzun Bacaklı Baba ya da Daddy Long Legs kitabını bir süredir merak ediyordum lakin denk gelip okuyamıyordum. Geçtiğimiz Mart ayında kendime doğum günü hediyesi olarak D&R'dan kitap sipariş ederken bu kitaba denk geldim ve hemen siparişime dahil ettim. Genelde planladığım kitapları hiç alamam hep yeni bir kitap görür gider onu alırım, yine öyle oldu. 

Neyse gelelim kitaba...

uzun bacaklı baba - daddy long legs


Kore camiasına yakın olanlar kitabı ve içeriğini az çok biliyordur zira Daddy Long Legs filmini izlemeyen Kore sevdalısı çok azdır diye düşünüyorum :)

7 Mayıs 2015 Perşembe

In Time: Zamana Karşı Bir Mücadele!


Çok uzun zaman sonra ilk kez Amerikan filmi izledim desem yalan olmaz. Amerikan filmlerine karşı antipatim yok fakat nedense izlemek konusunda çok istekli değilim, denk gelirsem ya da çok cezbederse izliyorum. Geçtiğimiz ay bilgisayara virüs bulaşınca geriye üç beş film kalmıştı. Uzak doğu stoklarımın hepsi uçtu ama ne hikmetse birkaç amerikan filmi kalmış pc'de. Yeni filmlere geçemeden önce bilgisayardaki filmleri izle-sil şeklinde bitirmeye karar verdim. In Time ya da Zamana Karşı izle-sil filmlerinin başlangıcı oldu. 

zamana karşı

Filmi sevdim. Esas adamın Justin Timberlake olmasını daha bir sevdim :) 2011 yapımı olan film, paranın hüküm sürmediği ama zamanın para yerine kullanıldığı 25 yaşından sonra kişinin görüntü olarak sabit kalıp hiç yaşlanmadan kollarındaki zamana bağlı olarak yaşadığı bir dünyayı anlatıyor. Kolunda bol zamanın olduğu sürece hayat sana güzel anlayacağınız.

5 Mayıs 2015 Salı

Son zamanlarda ben..

Bu yazının şarkısı Bigbang Loser olsun son zamanlarda sürekli dinliyorum. 
Son zamanlarda hiç kitap okumuyorum, film izlemiyorum hatta uzun zamandır müzik dahi dinlemiyordum ta ki Bigbang'in yeni şarkısı Loser çıkana kadar. Loser ile birlikte müzikli günlere dönüş yaptım :)


Keep calm and hate summer

1 Mayıs 2015 Cuma

BIGBANG: Loser & Bae Bae M/V


Hu huuu nihayet çıktı şarkı! Şarkıyı sevdim, özellikle Daesung'ın söylediği kısımları çok sevdim. Ne güzel sesi var şu çocuğun yahu dinlemeye doyamadım. Ri'nin klipteki sahneleri sizce de çok hoş değil mi? Evet haklısınız, çok hoş :))) Taeyang'ın sesini özledim diyemeyeceğim zira her gün dinliyorum lakin yeni bir şarkıyla hep beraber çıkış yapmaları daha güzel bir olay tabii ki.