27 Eylül 2015 Pazar

Mim: Blogger denince akla gelen 3 şey...

Mimlediler beni!!!

Ms Amaril ve Şeker Turşusu günlerdir bloglarda dolaşan mimi nihayet bana da pasladılar. Tenk yuu'larımın hepsini sunup soruları cevaplamaya gidiyorum efenim. #BloggerLife mimi başlasın! 

  • Blogger denince aklına gelen 3 şey?

- Hmm.. Valla  Kore tayfası geliyor aklıma ilk (Mikot, Nefi, Hikaru, BunuSevdim, Selocan vs vs..) Daha sonra moda blogları gliyor ki hiç ama hiç sevmem moda bloglarını, sadece giydikleri kıyafetleri çekip paylaşıyorlar falan filan.. Aslında genel anlamda gizemli kişilikler geliyor aklıma. Düzenli olarak takip ettiğim okuduğum blogların her birinin ayrı ayrı gizemli kişiler olduğunu falan düşünüyorum. Gülmeyiniz efenim!

12 Eylül 2015 Cumartesi

Steve Jobs ve Terk Edilmişlik Duygusu

Hey! Nabersiniz? Ülke gündemi karışık malum, herkesin bir parça kırgın üzgün olduğunu varsayıyorum ve nasılsınız faslını geçiyorum itinayla. 

Steve Jobs hayatı
Steve Amca ve kokoş yelpazem
Aslında Steve Jobs ve hayatı beni zerre kadar enterese etmiyor zira herhangi bir Apple ürünü kullanmıyor ve markaya, şirkete dair hayranlık beslemiyorum lakin evdeki okunmamış tüm kitapları okuyup da cehennem sıcağında yeni kitap alacak kadar dışarıya çıkacak mecalim olmayınca Steve amcaya kaldım! Geçen yıl kardeşimin arkadaşıyla yaptığımız kitaplaşmalar sonucu ben ondan üç beş kitap almış karşılığında Steve amcayı onunla birlikte Afrika'ya yollamıştım. Ne yalan söyleyeyim kitaptan umudu kesmiştim geri gelmez diye lakin geldi ve etrafımda okuyacak kitap kalmayınca hadi bakalım Steve amca okuyayım şu hayatını bakayım dedim. Şunu söylemeliyim ki biyografi tarzında bir kitabı ilk kez okuyacağım, henüz sadece 20-30 sayfa falan okumuş durumdayım. Yine de yazacak birkaç satırım var zira az sonra değineceğim bir duruma çok sinirlendim. 


3 Eylül 2015 Perşembe

Böğürtlen Kışı - Sarah Jio [Okuyucu Yorumu]

Böğürtlen Kışı
Böğürtlen Kışı - Sarah Jio
Sarah Jio adını ve Böğürtlen Kışı romanını ilk kez duyuyorum. Böyle kapağı fazlasıyla süslü, göz alıcı kitaplara karşı "hoş ama içi boş" tarzı bir düşüncem vardır. Pek tabii bu düşünceyle Sarah Jio ve bu tarz yazan kişileri kastetmiyordum. Elimde kitabı gören birkaç kişi "Aa sen bu tarz kitapları okumazdın, ne oldu?" diye soruyor :)) Denk gelirse okuyorum pek güzel. Böğürtlen Kışı, arka kapağını okumasaydım eğer dönüp bakacağım bir kitap olmazdı, ön yargıma kurban giderdi fakat arka kapak ilgimi çekti ve kendimi okurken buldum.