29 Ekim 2015 Perşembe

Suits Kore Dizisi Oluyor!

suits - Mike & Harvey
Mike ve Harvey Specter
Suits, Amerika'da yayınlanan Hukuk temalı bir dizi. 5 sezondur ayıla bayıla izliyorum diziyi. Şu sıralar yeni sezonun gelmesini heyecanla bekliyorum. İki üç bölüm yayınlayıp aylarca tatil yaptıkları için izleyiciler olarak sürünüyoruz.


Öneriyorum: Oh My Ghost! Hayaletim Benim!

oh my ghost
Na Bong Sun & Ye Şep! 
Selamlar, sevgiler... Oh My Ghost dizisiyle karşınızdayım. birkaç gün oldu bitireli. 2015 Kore dizileri arasında öyle çok fazla dizi izleme imkanım olmadı genelde tutulan, önerilen dizileri izledim hep. Oh My Ghost da yine öneri üzerine izleyip sevdiğim bir dizi. Kimin önerdiğini hatırlamıyorum bu yüzden özel olarak tenk yuu'larımı sunamıyorum maalesef :) Yazının detayına inmeden önce izlemek isteyenler için Oh My Ghost Yeppudaa sayfasını bırakayım köşeye. Teşekkürü hak edene vermeliyiz =P Yeppudaa çevirmenlerine tenk yuu! 

Oh My Ghost konusu: Na Bong Sun bir restoranda asistan, ayak işlerini yapan joker eleman olarak çalışır. Bong Sun, karakteri sebebiyle içe kapanık, ezik bir genç kızdır. Daima özür dileyen bir kişiliği var. Büyükannesi şaman olduğu için küçüklükten bu yana daima hayaletleri görmektedir. Buna bir yetenek veya özellik diyemiyoruz zira Bong Sun hayaletleri görmesinden ötürü daima uykusuz daima sıkıntılı bir hayat yaşamıştır.


22 Ekim 2015 Perşembe

Because It’s the First Time [İlk Bölüm]

because it's first time 2015
Poster sevimli ama içeriği?
Because it's the First Time 2015 Kore dizilerinden efenim. Az önce Yeppudaa'da gezinirken gözüme ilişti hadi bir indireyim dedim. Yeppudaa henüz iki bölümü eklemiş ki sanıyorum yeni başlayan bir dizi. Hepi topu 8 bölüm yayınlanacakmış. İsabet olur. 

Because it's the First Time konusu; altı kişilik arkadaş grubunun Yoon Tae O'nun çatı katında takılması ve her birinin farklı bir hayat sürmesini anlatıyor dizi. 20li yaşlarda olan gençlerin silik hikayeleri bana göre. 


18 Ekim 2015 Pazar

Pazar Kahvaltısı

Olayımız basit olunca başlık da otomatikman çıkıyor ortaya. Nasıl kolay yazıverdim başlığı bilemezsiniz :) 


Nilüfer
Foto Kaynak: Cevdo

Yarın günlerden Pazar. Çalışan, iş güç sahibi biri olsaydım ekstra anlamlı olacaktı Pazar günleri lakin son derece işsiz güçsüz ve kpss'ye hazırlanması gerekirken parmağını bile oynatmayan biri olarak Pazar günleri benim için dahi güzel bir gün. Adeta bir tatil havası. Sebep? Pazar kahvaltısı! =P

Kahvaltı insanı olduğumu söyleyemem. Çoğu zaman yapmam bile.. Gerçi şu son zamanlarda zeytin-ceviz ve çayın ne kadar güzel bir lezzet olduğunu keşfettiğimden beri neredeyse düzenli olarak kahvaltı etmeye başladım. Kışın da ceviz-bal-şekersiz çay şükela bir lezzet oluyor, benden söylemesi. Kahvaltıyı benim için yenilebilir kılan kalabalık aile ortamı olur. Aslında en güzel öğün akşam yemeğidir, mis gibi yemekler çıkar yavaş yavaş yersin oh ne güzel! 


3 Ekim 2015 Cumartesi

Eylemsizlikten ölmeden hemen önce.

Hiçbir şey yapmak istememe durumu çok can sıkıcı değil mi yahu? Günlerdir hiçbir şey yapmadan boş boş yaşıyorum. Ne kitap okuyorum ne ders çalışıyorum ki daha ders çalışmaya adam akıllı başlamadım dahi. Bugün bir silkelenip kendime geleyim dedim çok az sürdü :) 

Beni bu sıcak havalar mahvetti. Gündüzleri sıcaktan parmağımın ucunu oynatacak mecal bulamıyorken akşamları hafiften gelen esinti ve deniz kokusuyla birlikte üzerimden attığım tembelliği tamamen gereksiz ve son derece boş işlerle geçiriyorum.