24 Kasım 2016 Perşembe

Anahtarlık koleksiyonu yaparken kısır döngüye yakalanmak

Küçüklüğümden beri her zaman bir şeylerin koleksiyonunu yapma çabasına girmişimdir. Niye bilmem yapmak zorundaymışım gibi hissediyordum ya da özeniyordum :) Peçete, kupa, anahtarlık, defter, kalem... Peçeteleri ortaokuldayken yapardım, sonra ne oldu bilmem kaldı öyle, gerisi gelmedi. Kupa koleksiyonu ise evde sakar kardeşin varlığı nedeniyle kırılır gider devamı gelmezdi. Defter ve kaleme olan tutkum hala var hala ara ara alırım ama bu koleksiyondan da kendim vazcaydım. Zira kullanmaya kıyamadığım defterleri istiflemek bir noktadan sonra saçma geldi ve hepsini etrafımdaki kişilere hediye ettim. Şimdilerde bazen dayanamayıp alıyorum ama kullanmaya özen gösteriyorum.

Gelelim anahtarlığa.. En uzun süren koleksiyonum diyebilirim. Bir yıldır falan şehirleri simgeleyen anahtarlıkları topluyor, özenle saklıyordum. Eş - dost sağolsun koleksiyon yaptığımı bilenler gittikleri yerlerden hediye ediyorlardı. Ben artık kendim bir yere gitmediğim için gelen anahtarlıkların şehirlerine gider gezerim diyordum. Anahtarlık koleksiyonum pek güzel bir şekilde devam ederken o kara gün geldi ve biri bana Urfa - Balıklı Göl anahtarlığı hediye etti. O günden sonra önünü alamadım sayın dostlar. Dört bir yandan çılgınlarcasına Şanlıurfa - Balıklı Göl anahtarlığı hediyesi almaya başladım. Sanki biri minareye çıkıp, çığlık çığlığa duyuru yapmış ve bana balıklı göl anahtarlığı getirilmesini söylemiş gibiydi. Başka bir açıklaması olamazdı. Ne zaman biri gelip, "sana anahtarlık aldım, aç bakalım paketi" dese açtığım paketin içinden balıklı göl anahtarlığı çıkıyordu. Adeta, "hangi kapıyı çalsam karşımda buruk acı" dramı yaşıyordum. Neden neden neden diye soramıyordum tabii. Her seferinde, "Aa balıklı göl anahtarlığım yoktu, ne iyi oldu. tişikkirlir" diyordum sjkdhfsjkdhf Düşünün ablamın şirketteki iş arkadaşı koleksiyon yaptığımı duyup anahtarlık alıyor bana ve paketten çıkan şey urfa balıklı göl. Anahtarlıkları akvaryuma atsam sembolik bir Balıklı göl oluşturabilirdim yani, o kadar diyeyim. 

Neyse efenim, birkaç yıl önce kuzenim Şanlıurfa'ya okumaya gitti. Her döndüğünde böyle minik sembolik hediyeler alıyor aileye falan. Derken bir gün mesajlaşırken sana anahtarlık aldım deyiverdi. Dur dedim, tahmin edeyim; balıklı göl anahtarlığı di'mi? Tabii ki bilmiştim. Hemen anlattım kuzenime durumu bende milyon tane balıklı göl anahtarlığı var getir bir tane de senden olsun. Geyiğini falan yaptık ama o anahtarlık eni sonu geldi bana :)

anahtarlik-koleksiyonu
Bir küçük anahtarlık koleksiyonu


Bu kadar çok balıklı göl anahtarlığı sonucunda koleksiyonum kısır noktaya ulaştı balıklı göl koleksiyonuna dönüştü. Baktım olmuyor her birini sağa sola dağıttım dört bir yana haber saldım artık ülke anahtarlıklarını biriktiriyorum, şehirler bitti, daha almayın diye skjdhfkdsjhf Gerçekten de ülke anahtarlığı biriktirmeye başladım, ne kadar zor olursa o kadar iyi. Sıkısysa şimdi alsınlar bakalım :D Şimdilerde; Bosna - Hersek, Almanya, Paris, Kuzey Irak, Afrika Kıtası, Mekke, İngiltere, Güney Kore ve Çin gibi yerlere ait anahtarlıklarım var. Serde interrail sevdası olunca anahtarlıklara bakıp hayal kurmuyor değilim hani :) 

Uzak ülkelere gittiğinizde bana anahtarlık yollamayı unutmayınız. Çemkiririm sonra bak. 

13 yorum:

  1. Bigbang'li anahtarlığın bile varmış :O
    Kısır döngü komik ve garip olmuş gerçekten :D
    Ablanın iş yerindeki arkadaşı seni çok seviyor bence :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Vip görüyor gözlerim galiba, Bigbang'i hemen fark ettin :)
      Her balıklı göl gelişinde içimden kahkaha atıyordum :D
      Seviyor ki anahtarlık almış =)

      Bir yorumun daha sonuna geldik =)

      Sil
  2. keyifle okudum, blogsözlükten buldum blogu(demirchess)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa demirchess, sözlükten takip ettiğim bi' yazar. Hoşgelmişsin :')

      Sil
  3. Belki de urfaya gitmen için işarettir asdfgjklsdfh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urfa'ya gitmek farz oldu zaten bu kadar anahtarlıktan sonra :)

      Sil
  4. hah haaaaa allam yine çok sevimli yazmışsıın :)

    YanıtlaSil
  5. Koleksiyon fikri çok güzel. Benimde RedBull açma halka koleksiyonum var. Seviyorum yani :) Bu arada banada Urta Balıklıgöl anahtarlığı gelmişti. Fakat biraz kalitesiz çıktı sanki. Ertesi gün kırıldı anahtarlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Redbull açma halkası koleksiyonu mu?! Çok ilginç, hiç aklıma gelmezdi doğrusu :) Balıklı Göl anahtarlığı her yerden gelir, kaçış yok.

      Sil
  6. neum a gitmiştim, çok keyifli sakin bir sahil kasabası, nereden nereye :) neum hatıraları. Keyifli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neum güzel yermiş evet, kuzenim de benzer şeyleri söylemişti. Teşekkürler efenim :)

      Sil
  7. güzel koleksiyonun var büyütmeni dilerim, ben de anahtarlık koleksiyonu yapıyorum her gittiğim yerden illaki alırım almazsam eksik hisssederim :D sitem; collectibles.tk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin koleksiyon epey kapsamlı ve güzel görünüyor, ucundan bakıp kaçtım :) Benim koleksiyon tıkanıyor arada bakalım nereye kadar gidecek :) Tişikkirlir ^^

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^