19 Kasım 2016 Cumartesi

Mim demişken..

Selamlar, saygılar ve daha neler neler..

Bloga yine yeniden dönüşümü mim ile yapıyorum. Blogger'daşım, twitter çingum ve sözlük badim Hatcik mim paslamış bana, e yazalım o halde.

Blog yazmaya nasıl başladın?

Çok net hatırlamıyorum desem :) Başlangıçta deli bir blog okuyucusuydum; Berre, Nefi, Bunu Sevdim ve benzeri blogları keşfedip tüm arşivlerini okumuştum. Sonra serde yazma hevesine kapılıp yaz kızım dedim ve blog açtım. Yazmaya karşı olan hevesimden mütevellit 2010 yılından bu yana yazmaya çalışıyorum.

Bloguna daha önce yazmadığın bir tarzda yazsaydın bu ne olurdu?

Hmm ben de kafası karışık blogger'lardan olabilirim zira aklıma gelen tembellik etmediğim her konuda yazıyorum. Farklı olarak yazsaydım, hmm.. bir ihtimal siyaset, ülkeye dair duyduğum hayranlık (!) olabilirdi. Mikemmel ülkemize değer!

Bloglarda okumayı sevdiğin konular nelerdir?

Gündelik eğlenceli veya buruk mutluluklar içeren kişisel yazıları okumayı daha çok seviyorum. Ek olarak kitap yazılarını okumayı severim.

Hayatta en çok yapmak istediğin şey nedir?

Cevabım ilk defa bu kadar net zira son bir yıldır çok istediğim şey; "interrail yapmak!" Allah'ım?

Bu yaz okuduğun en güzel kitap?

Bu yaz değil ama yazın sonuna doğru José Saramago'dan Kabil'i okudum. Sorgulayan, irdeleyen insanı düşündürten bazı yerlerde kendisiyle ters düşmesine sebep olan ve ekseriyetle eğlendiren bir kitaptı.

Bu yaz okuduğun ve sana hayal kırıklığı yaratan kitap?

İstisnasız Virginia Woolf - Mrs Dalloway cevabım! Okurken acı çektim diyebilirim. Üstelik kitabı kitap kulubü belirlediği için yarım bırakmamalıyım okumalıyım modunda köşelerde dramlar yaşayarak okuyup bitirdim. Bilinç akışı tekniği pek bana göre değil sanırım.

Bu yaz izlediğin en güzel 3 film?

İnanır mısın bu yaz sadece iki film izledim. İlki Woody Allen'ın Paris'te Gece Yarısı filmiydi ki pek güzeldi. Geçen ay Serenay Sarıkaya ve Nejat İşler'in rol aldığı İkimiz'in Yerine izlediğim ikinci filmdi ve kötüydü. Muhtemelen üçüncüsü Ekşi Elmalar olacak, bakalım.

Bu yaz dinlediğin en güzel şarkı?

Hmm düşünüyorum düşünüyorum ama bulamıyorum. Eskilerden takılıyorum genel olarak. Bu yaz çoğunlukla Tarkan'ın Türk sanat müziği albümünü dinledim.

Bu yazıyı bir kelime ile tarif et!

Yazın ne yaptığımızı sorgulayan bir mim olduğu içün "merak" demek istiyorum =)

Hatcik'e teşekkürlerimi sunar bir sonraki mimde görüşmek üzere derim. Mimi yazmak isteyen olursa buyursun yazsın, gelir okuruz :)






10 yorum:

  1. Blog Sözlük'ten geldim. Eğlenceli bir yazı okudum açıkçası. Blogunuzu takip etmeye çalışacağım tabi siz yazmaya ettikçe ve elimden geldiğince.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgelmişsin sevgili Yazar :) Blogunuzu keşfetmiştim daha önce =)

      Sil
  2. Vuhuu ne güzel bir mim olmuş böyle! Ve bir dönemin blogları... Üzdü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten de bir dönemin blogları resmen ah ah..

      Sil
    2. Dönüş yazısıydı dimi bu? Hemen kaçmak yok dimi? ^^

      Sil
    3. Yok yok bu defa kalıcıyım gibi gibi :D

      Sil
  3. Ne güzel bir mim olmuş cevaplarda çok güzel keyifle okudum emeğine sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yazıyı şimdi gördüm ve resmen onore oldum. Hala beni hatırlayan var mıymış?
    Interrail benim de hayalimdi, geçen sene kardeşim hayalimi çalana kadar. Ay biri burada kıskançlık krizine mi girdi ne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk'olsun seni unutur muyuz hiç :) kardeşinin tecrübeleriyle ondan daha güzel bir interrail yapabilirsin bence =) Ben de bu yönde birkaç adım atıyorum ama bakalım nereye varacak.

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^