17 Ekim 2010 Pazar

Baker King: Kim Tak Goo (Pasta Kralı: Kim Tak Goo)

Dün gece Baker King Kim Tak Goo'nun 17. bölümünü izledim. Yine şahaneydi.

baker king kim tak goo poster



Kısaca konusu; Kim Mi Sun,Samhwa Şirketinin sahibi Goo In Jung'tan hamile kalır. In Jung'un karısı bu durumu kabullenemez ve kocası ve kaynanasına rağmen Mi Sun'u evden kovar. Kim Mi Sun, oğlu Tak Goo'yu doğurur. Tak Goo 12 yıl sonra babasından kabul görmek için evlerine gelir. In Jung,Tak Goo'yu diğer oğlu Ma Jun'u sevmediği gibi sever. Ama karısı işlerin ter gideceğini anlayıp kocasının yardımcısı Yöneti Han ile birlikte entrika çevirmeye başlar. Bundan sonra Tak Goo'nun annesi kaçırılır ve Kim Tak Goo annesini aramak için yollara düşer. Kader onu Pal Bong ustanın pastanesine getirir. Gerçekleri biraz olsun öğrendiği zaman amacı efsanevi bir pastacı olmaktır.



Bu bölüm öyle güzeldi ki sormayın gitsin :) İlk sahnede Tak Goo, Tae Jo'nun aslında Ma Jun olduğunu öğrendi. 2 yıl boyunca farklı bir kimlikle etrafında dolanan kişinin gerçek kimliğini öğrenmek Tak Goo için üzücü oldu tabi.

kim tak goo

16. bölümde Ma Jun karakterine hafiften ısınmıştım.. Belki bir şeyleri düzeltir diyordum ama nafile! Zavallı hep o kötü annesi yüzünden öyle oldu ya neyse ..

Bölümü izlerken çoğu sahnede gözlerim doldu. Tak Goo'nun bunca şeye rağmen hiç neşesini, yüreğindeki iyiliği, sevgiyi kaybetmeden her defasında yeniden başlama azmi göz dolduruyor haliyle..

Yarışma için belirlenen ana tema şuydu; "dünyanın en doyurucu ekmeğini yapmak". Bu bölümde işte bunu başardı! Ekmek yapımıyla ilgili küçüklüğünden bu yana duyduğu her bilgi kırıntısını hafızasında çok özel bilgiler olarak saklayan Tak Goo sonunda bütün bu bilgi kırıntılarından ekmek yapmayı başardı! Gerçek, nefis ve lezzetli bir ekmek!

Tak Goo'nun başarma sevinci bile insanı duygulandırıyor :) :) İşte bir kaç resim daha..

  
kim tak goo baker king

Onca şeye rağmen Tak Goo, yaptığı ilk ekmeği Ma Jun'a tattıracak kadar iyiyken; Ma Jun'un hala kıskançlık ve nefret duygularıyla dolu olması gerçekten sinir bozucu!!

baker king

Tak Goo yarışmanın ilk aşamasını başarıyla geçer.. Ma Jun, Tak Goo ve Mi Sun.. Bir sonraki yarış konusu ne olacak acaba..

Bir sonraki bölümde baba-oğul nihayet birbirini görecek.. Fragmanı bile ağlatıyor insanı :(

Gelecek bölümden bir kaç resim..

kim tak goo with father
  
Baker King Kim Tak Goo dizisinin çevirilerini yapan Mitra&Diyarbakırlı ikilisine çok teşekkürler. Güzel bir dizi izliyoruz sayelerinde..

Diziyi ilk kez seyredecek olanlar için kısa kısa bir kaç bilgi.. Dizinin ilk 6 bölümü çocukluk yıllarında geçiyor. Tak Goo'nun yaşamla mücadelesi aslında ta o zamanda başlamış. Çocukluk yılları sıkıcıdır diye düşünmeyin sakın.. Ben de kesin ilk bölümler sıkıcıdır diye düşünüyordum; yanıldım! Her bölüm çok sürükleyici. Tak Goo'nun ve diğer karakterlerin bugünkü yaşantısının, davranışlarının ve karakterlerin temeli malesef o çocukluk yıllarında atılıyor.. Zaman zaman dizi arabesk Türk filmlerine dönüşebiliyor aslında :D İşte o zaman biraz trajikomik gelebilir dizi.. Ama merak etmeyin genelde kendini toparlayan ve sevdiren bir dizi :)

Ayrıcaaaaaaaa; bu diziyi izledikten sonra insanın ekmeğe bakış açısı değişiyor hafiften :D Ben de Kim Tak Goo'nun ya da Pal Bong pastanesinde yapılan ekmeklerden yemek istiyorum :D Çok lezzetli görünüyorlar :) Ekmek demekte biraz tuhaf aslında, pasta tarzı bir şey yapıyorlar resmen:)

4 yorum:

  1. böyle mutfak konulu dizileri sewiyorum.bu diziyi izlemedim ama merak ettim.gerçi bunları izleyince sonra kalkıp bnde mutfağa girmek istiyorum ki bu durum hiç iyi olmuyo :)

    YanıtlaSil
  2. Bu dizi çok güzeldi ya çok severek izlemiştim. Tamamı mutfakta geçmese de yer yer iştah açıcı bir dizi :D Mutfak temalı dizileri seviyorsan ama şahane bir dizi önereyim sana: PASTA İzlediğim en şahane dizilerden biri, izlemediysen izle, çok beğeneceksin. Karnın tok izle ama :D Pasta sayesinde çeşit çeşit makarna tarifi de öğreniyor insan.

    YanıtlaSil
  3. pasta yı duymuştum ama sonradan unutmuşum.hatta bn bi dizi izleyecektim adı neydi onun diyodum.sen söyledin şimdi.dur bi yere not etmem lazım.ya ama bn diyet yapıyorum şu anda.hiç iyi olmaz izlersem.şu my girl friend is a gumiho yu izleyince deli gbi et yiyodum :) pastayı da izleyince aynı şeyler olacaksa eywahh :)))

    YanıtlaSil
  4. Pasta çok güzeldi ama fena halde acıkıyor insan izlerken :D Diyet yaparken izlenmemeli, yoksa o diyet yanar! ahah :D Not et ve ideal kiloya gelince izle :)))

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^