7 Aralık 2014 Pazar

Otobüs teyzeleri.

Otobüs teyzelerini bilirsiniz di'mi? Hani otobüse binerken "Bisss..."  diye ses çıkarırlar falan :)) Hah işte o teyzeler! Bugün bir tanesini izledim. Olay Bahçelievler otobüsünde genç bir kız ile otobüs teyzesi arasında geçti. Otobüs teyzesi, koltuğa yerleşirken yanında oturan 4-5 yaşlarındaki veletleri sevdi ve genç kızla arasında anlamadığım bir şekilde münakaşa yaşandı. Birden baktım otobüs teyzesi, "Benim üniversiteye giden çocuğum var!" diye sesini yükseltti. Kız anında sustu, aralarındaki sorunun cereyan ediş noktasını kimse anlamadı resmen. Tabii kızın susması yetmedi otobüs teyzesi söylenmeye devam etti. Kıza geri zekalı falan dedi ama kız karşılık vermedi, buna rağmen otobüs boyunca susmadı teyze.

Genç kız bir süre sonra butona bastı inmek için, otobüs durmayınca şoföre, "Burada inebilir miyim?!" dedi ama bir azar da şoförden yedi: "Burada inilir mi hiç? Nasıl ineceksin burada? Görmüyor musun yolu?" 


Ki Pozcu'da ciddi bir yol çalışması vardı, yolun bir bölümünün tam ortasında kocaman bir çukur var, otobüsün çıkış kapısı tam çukura denk geliyor: Adım at, hooop çukurdasın!

Yazık bir otobüs dolusu teyze-amca kıza cık cık cık yaptı. Az önce kavga ettiği teyze dayanamadı tabii yine atıldı oradan: Geri zekalı kız! Çok ayıp biliyorum ama çok güldüm içimden bu son çıkışa :D 

Bir de kız çukuru biraz geçince indikten sonra belediyenin koyduğu şeritlere takıldı, az daha düşüyordu.

Tüm bunlar olurken ben de içimden ineceğim yere gelince acaba inmek istiyorum butonuna nasıl basacağım diye düşünüyordum zira birileri bu düğmeyi nereye koysam da kısa boylu insanlar basamasa diye düşünüp mesai harcamış ve sonunda kafada ampul yanınca düğmeyi tavana koymaya karar vermiş. Ben ki ayakta bile yolculuk yapamıyorum, kafamın üstünde sallanan tutacaklara (bunun adı neydi ki?) yetişemiyorum nasıl o düğmeye basayım hı? Bir de otobüs o kız indikten sonra ölüm sessizliğine büründü, inecek olan "Benim boyum buraya yetişiyor hehe" modunda düğmeye basıp otobüs durduğunda aynı sakinlikle iniyor falan.

Ben de ne yapayım işte baktım düğmeyle olacak iş değil kalktım şoförün yakınındaki boş koltuğa oturdum ineceğim yere gelince rica ettim indim öyle.

Bugünüm böyle geçti işte.

10 yorum:

  1. Əslində yaşlılar həmişə haqlıdırlar kimi bir fikir var çoxluqda. Əlbəttə yaşlılara hörmət borcumuzdur deyirik, edirik. Ancaq bəzən qarşı tərəfdə də elə sərt insanlar olur ki, mən həmişə haqlıyam tipli insanlar :D sən yaşda qızım var, ya da bənzər cümlələri bu yaşıma çatdım anlamadım. Bir gün hamımız yaşlanacayıq bu məntiqlə də baxsaq hamı yaşlıdır. :P :D İctimai yerlərdə yaşlı ilə cavan arasında olan mübahisələrdə bu səbəbdən həmişə insanlar bilib-bilmədən yaşlını haqlı saydığı hallar olur. :/ Yaşlı olmaq təhqir etmə haqqını vermir, əksinə yaşlı insan ola bildiyi qədər bu cür sözlərdən qaçınan tərəf olmalıdır. Hər yaşlı haqsız hər yaşlı haqlı kimi düşünmək səhvdir. Çünki indi 20li yaşlarda olan insanları götürək - bizi- 30-40 il sonra biz də yaşlı olacağıq, illər əlbəttə insanı dəyişə bilər. Ancaq bu da var ki, gənclər hamısı pis ya yaxşı olmadığı kimi yaşlılarda da eynidir. (Burda post dərəcəsində böyük yorum yazmayım ;)) Yəgin ən uzun yorum sahibi olaram amma nə edim maraqlandığım mövzu olduğu zaman bir iki cümlə düşüncələrimi ifadə etmək üçün bəs etmir, bu da bir az qısaltmağa çalışdığım yorumdur əslində :D

    YanıtlaSil
  2. Bazı insanlarda ben büyüğüm o halde haklıyım mantığı var cidden. Haklısın. Ve biliyor musun dediğin gibi otobüsteki yaşlılar hep bir ağızdan "Şimdiki gençler şöyle böyle.." muhabbeti yaptı :)) Öyle işte. Umarım hoşgörülü tonton bir yaşlı olurum :D

    Nana senin yorumlarını çok seviyorum uzun uzun yorum yazabilirsin severek okurum. No panik! :))

    YanıtlaSil
  3. mesaj alınmışdır. ;)

    YanıtlaSil
  4. kar yağıyor bu bloğa :D
    teyze ile olay neydi de kızın başına glemedik kalmadı çook merak ettim :D

    YanıtlaSil
  5. Kar efektini seviyorum :))

    Ya aslında o teyzeyle ben aynı anda bindik otobüse ve olay on dakika sonra falan başladı. Teyzenin üniversiteli çocuğum var çıkışıyla yakaladım durumu çıkış noktasını bilmiyorum. Ben de merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
  6. Otobüs teyzeleri hatta amcalarından nasibimizi aldık alıyoruz arkadaşlarla :) İğne atsan yere düşmez otobüste ayaklara basa basa geçerler.hemen bir gerginlik çıkarırlar.Burası yaşlıların yeri diye çıkışırlar.Zaten sen orada oksijensizlikten can verecek haldesindir bir de gel onları çek.Arkadaşım da bu durumda hep şöyle derdi:onlar bütün gün kısır partisinde ben okul köşelerinde sürünüyorum banane ya niye yer vereyim haha :D

    YanıtlaSil
  7. O altın günü teyzelerine bazen ben de sinirleniyorum çünkü yanlarında aynı ekolden biri daha olduğunda altı gününü adeta otobüse taşıyorlar. Önce bir otobüs gençleriyle ilgili cık cık cıks efekti eşliğinde yorum yapıp ardından gün dedikodularına geçiş yapıyorlar hep :D Komik aslında :)

    Bu arada miss lovebird blog temana bayıldım! Bloguma ilk defa yorum bırakıyor olmalısın zira blogunu ilk kez görüyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim :) Blog yazmaya önceden başlamıştım ama ara verdim şimdi süreklilik sağlamaya çalışıyorum inşallah başarabilirm.Blogunu da uzun süredir takip ediyorum aslında ama yorum bırakmak bu zamana kısmetmiş:)

    YanıtlaSil
  9. Son zamanlarda bütün bloggerla durgunluk içerisinde zaten yavaş yavaş canlanıyor ama :) İyi ki yorum bırakmışsın, blogunu keşfetmiş oldum böylece.

    YanıtlaSil
  10. epey bir güldüm :P dün okumuştum ama yorum bırakmayı unuttum :) böyle olaylar olursa bize yazda gülelim admin çok güzel =D hele bie o teyzelerin çenesi yok mu ? gerçekten insan artık o ortamdan kaçmak istiyor :)

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^