27 Mart 2015 Cuma

İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali

sabahattin ali içimizdeki şeytan


Kürk Mantolu Madonna'dan sonra okuduğum ikinci Sabahattin Ali kitabı: İçimizdeki Şeytan. Muhtemelen üçüncüsü Kuyucaklı Yusuf olacak. Okumam için köşede bekliyor.

İçimizdeki Şeytan kitabını daha arka kapak yazısını okuduğum anda sevdim. Birkaç hafta önce şurada paylaştığım arka kapakta şöyle diyordu, Sabahattin Ali;

20 Mart 2015 Cuma

Geç kalmışlık hissi üzerine..

Kalabalık ve mutlu aile

Eski zamanlarda yaşamak nasıl zor ve ilginçmiş. Mesela 80'ler hatta biraz daha gerilere gidelim 60'lar, 70'ler diyelim. Biraz dengesiz gittim fark ettim, çaktırmayın. Sadece şöyle bir düşününce, bugünün teknolojisi, yaşam şartları ıvırı zıvırı derken meğersem.. O zamanlarda yaşamış olsaydım eğer muhtemelen bugün beş çocuğum olurdu. Çocuk konusunda ununu elemiş eleğini asmış 24 yaşında genç bir kadın, anne... Biliyorum, olurdum çünkü ben uyumlu bir insanım:)

7 Mart 2015 Cumartesi

Eski Aile Hikayeleri

nene

Bugün nenemle oturup sohbet ettik. Genelde akşam saatlerinde dizi izler, o sorar ben anlatırım ki bu aşamalar sabırlıysanız çok eğlencelidir :) Çünkü bazen kendi kafasından senaryo yazar bana sorar, "Öyle değil mi?" diye ben de ekrandaki olay karışıksa ya da normalde izlemediğim, bilmediğim bir durum var ise "Evet öyle" derim, çoğu zaman uyar duruma lakin bazen öyle anlar oluyor ki evet dediğim olay bir sonraki sahnede tam tersi bir şey çıkıyor ve ben şsdkjghskljhks bir yandan gülmemek bir yandan da durumu toparlamak için cebelleşiyorum :)

2 Mart 2015 Pazartesi

İzlediğim Yerli Diziler

Hu hu!

Bugün kendimce bir aydınlanma yaşadım, meğersem neredeyse haftanın her günü bir dizi izliyormuşum TV karşısında. Çay içme saatimiz akşam saat sekiz sularına tekabül ettiği için çay-sohbet-tv eşliğinde ailecek oluyoruz, aslında kardeşlerim olmuyor sadece ben annem ve babam oluyoruz zira evde çaykolik olan kişiler biz oluyoruz. Annemle babamın belli başlı dizileri vardır, ben de çay içerken çoğuna eşlik ederim. Madem bu kadar çok dizi izliyorum, dizikolik olma yolunda ilerliyorum o halde kısa kısa yazayım da insanlar neler izlediğimi görsün, merakı giderilsin dedim. Bu kız hangi dizileri izliyor acaba diyen kitleler olduğunu biliyorum! :P

Pazartesi, bizim için aile iki odaya bölünüyor. Çünkü aynı gün Karadayı ve Paramparça gibi iki iddialı isim var. Babam Karadayı, annem ve ben ise Paramparça’yı izliyoruz.