9 Aralık 2016 Cuma

Emanet Kitap Verme Sorunsalı

Size okuyup sevdiğim bir kitabı tanıtacak, altını çizdiğim satırları alıntılayacaktım ama kitap elimde değil dostlar. Kitaplığa bakıyorum yok, dolaba bakıyorum yok, nerede bu kitap yav derken düştü aklıma o meşum gün; emanet vermiştim! Ben o kitabı o kıza emanet verdiğimde Ayşe tatile çıksın operasyonu başlmsalkjfakf tamam tamam abarttım fakat şöyle söyleyeyim bahar geldi geçti kitap gelmez oldu. Ki ben kitap biriktirmeyi pek sevmeyen biriyim. Sevdiğim kitapları paylaşırım ama üzerinden on dört bahar geçince eskisi kadar paylaşımcı olamıyor insan. Şimdilerde kitap dostu kişilere emanet vermeye çalışıyor, sevdiğim bir kitapsa peşine düşüyorum. Çünkü eskiye nazaran kitap biriktirmeyi seviyorum :) 

Kitap alışkanlıklarım değişti zaten az biraz. Mesela eskiden kitap satırlarını çizmezdim zira eskiden ablamın kitaplarını okurdum. O hoşuna giden satırları çizmekte serbestti ama ben kat'a çizemezdim. Bir defasında ergen anıma denk gelip okuduğum distopik bir seride satır çizmiştim üstelik fosforlu kalemle nasıl kızmıştı :) Şimdilerde kendi kitaplarımı aldığım için sevdiğim satırları çiziyorum, yanına notlar aldığım bile oluyor. Mis! 

Kitap okuma alışkanlıklarım böyle değişti işte. Ablamdan önce ve sonra diye ayrılıyor dönem. O evlenip gidince kitap krallığımı ilan ettim. Önceden bir kitabı ortada bırakmama asla izin vermez, kızardı. Kitabı okurken habire kenarını kıvırma, üstüne bir şey koyma, üstünde bir şey yazma izi kalır, kapağını çok açma, kapağını katlama bla bla bla... Bir de onun okumadığı bir kitabı okuyorsam kitapla ilgili hiçbir şeyden bahsetmeme izin vermezdi. Kitapta şöyle bir şey öğrendim desem kızardı. Arka kapakta yazıyor desem bile söyletmezdi. Ben de bazen gıcıklık olsun diye kitabın içeriğine uygun bir şekilde sahte final yazar dev spoiler verirdim :) Gıcık olma gıcık et demişler =) 

Emanet kitap verdiğim kişiler kitaplarımı geri getirebilir mi lütfen? Teşekkürler. 


12 yorum:

  1. Ay kitap biriktirmeyi sevdiğimiz için birine kütüphanemizden kitap verirken içimiz gidiyor, ben de kız kardeşime kızıyorum benden önce izlediği filmler hakkında spolier vermek isteyince :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdiğim kitapları paylaşmakta zorluk çekiyorum artık. Kitabı verirken şu süre içerisinde isterim ona göre diyorum şaka yollu :D

      Sil
  2. Sende ablan gibi kitabını verdiğin kişilere böyle davranma bence serbest bırak getirirler bir ara :) şaka bir yanada oaylaşımcı olabilmen harika birşey ben asla veremem kitaplarımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serbest bıraktığım kitaplarımdan biri 1 yıldır benden uzakta; gelemiyor zavallı. Hepsini kurtaracağım :) Kitap dostu olan kişiler haricinde ben de paylaşımcı olmamaya karar kıldım. En temizi bu.

      Sil
  3. Asla asla asla vermiyorum kitap konusunda paylaşımcı değilim artik. Verdiklerin geri gelmiyor ve ben com üzülüyorum. İsteyenlere de açık açık veremem diyorum. Valla diyorum. O kadar cokkk kitabım gitti ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halbuki verilen kitaplar kısa sürede temiz bir şekilde geri gelse böyle bir sorun olmayacak. En iyisi hayır diyebilmek belki de.

      Sil
  4. Abla baya katıymış ben emanet vermeyenlerdenim Canım kitaplarım zamanında Çok gitti O yüzden ben gözüm gibi bakıyorum. Okurum geri getiririm cümlesinin alt metninde ben aldım onu zor beklersin o kitabı sen mottosu olduğundan vermiyorum. Okumak isteyen Sahaflardan indirimden alsın Beni ilgilendirmez yani Baksınlar almasınlar :)) Güzel slogan oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs yağmuru :) Ben paylaşmaktan yanaydım ama gelmeyen kitaplarımı gördükçe daha seçici oldum kime emanet vereceğim konusunda. Senin slogan güzelmiş bak ama alma! :)

      Sil
    2. Kitapları çok seviyorsan şayet İdefix sanal fuarı var onu kaçırma derim Depo festivali var İstanbulday,san okuyorsan indirimli testler var Hepsine bak :))) Bak ama alma !!! Aynen aynen Sevgiler

      Sil
  5. Sanırım ben de biraz ablan gibiyim :D Kapaklarına bir şey olmasın diye, kitap kılıfı aldım, onunla taşıyorum çantamda :D
    Ben de kitaplarımı herkese veremiyorum, ortaokulda en yakın arkadaşıma vermiştim, bir daha gelmedi. Aradan yıllar geçmiş olsa da, 'kitabımı geri getirebilir misin lütfeen?' Kitaplarımızı geri verin.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen ablamla çok iyi anlaşırdın. Bak o da senin gibi yıllar evvel emanet verip de geri alamadığı bir kitabını hatırlar durur :D Yalnız en yakın arkadaş bile getirmiyorsa kitabı hohoo en ideali hayır diyebilmek ;))

      Sil
  6. Ahhh ah ! Ne yazık ki giden kitaplar geri gelmiyor. Gelse bile gittiği gibi gelmiyor. Bende uzun zaman evvel, bu konu üzerine kendi bloğumda ahkâm kesmiştim. Yazımı okumak için buraya tıklayabilirsin.

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^