2 Mayıs 2011 Pazartesi

il Mare: Zamana inat~

Dün gece il mare filmini seyrettim. Filmin orjinali Kore'ye aittir, hala bilmeyen varsa eğer. Uzakdoğudan birhaber olanlar hollywood versiyonu olan "The Lake House" filmini izlemiş ayılıp bayılmıştır. Açıkçası ben de önce hollywood versiyonunu izlemiştim. Jun Ji-Hyun'dan dolayı hep izlemek istediğim bir filmdi. Konuyu bilmeme rağmen ilk kez izliyormuşum gibiydi.

Eun Jo ve Sung-hyun aynı evde farklı zamanlarda yaşamış kişilerdir. Eun-jo esas kızımız 2000 yılında, Sung-hyun ise 1998 yılındadır. Eun-jo evden taşınırken posta kutusuna kendisinden sonra o eve taşınacak kişiye, yeni adresini bildiren bir mektup bırakır. Mektuba bir de il mare size şans getirsin, evin tabanında pati izleri zaten vardı, temizledim ama geçmiyor diye bir not düşer.


il mare fanart wallpaper



Sung-hyun mektubu alır, okur ama anlam veremez. Çünkü evin adını daha yeni "il mare" yapmıştır ve evde pati izleri yoktur. Araştırır ve evde oturan ilk kişi olduğunu öğrenir. Birgün kapısında küçük bir köpek görür, tamirat işiyle uğraşırken köpeğin boyaya basıp içeri dalması sonucunda pati izleri oluşur.. Eun-jo ile posta kutusu aracılığıyla mektuplaşmaya devam eder ve sonunda aynı evde farklı zamanlarda yaşamış olduklarını anlarlar. Durumun ilginçliğine rağmen mektup yazışmaları devam eder.

Ben filmin her iki versiyonunu da beğendim açıkçası. Herkesin izlemesi gereken bir Kore yapımı olduğunu düşünüyorum. Diyalogların az olduğu bir film ama mektup yoluyla konuşma, dertleşme çok samimi bir dille anlatılmış. İzlerken kesinlikle sıkılmıyor insan. Jun-Ji-hyun çok sevdiğim bir oyuncu. İzlemediğim bir filmi kaldı sanırım. Jun-Ji-hyun'un diğer filmlerini de tavsiye ederim^^ Yukarıdaki çalışmayı filmi izlemeden önce, sadece Jun Ji-hyun sevgisiyle yapmıştım. İzledikten sonra yapmış olsaydım daha güzel bile olabilirmiş:))

Hala izlemeyen varsa eğer: İzledim, tavsiye ediyorum~
See ya~!

6 yorum:

  1. ilk versiyonunu 2 yıl önce arkadaşımın sırarı ile izledim beğendim ama amerikan versiyonunu daha çok sevdiğimi söylemeliyim daha çok bağlandım ne zman tv de görsem yeniden izleyecek kadar.kore versiyonu daha mantığa otursada iki film de çok güzel ve izlenilesi!

    YanıtlaSil
  2. Ben de her iki filmi çok seviyorum. Hollywood versiyonu da gayet güzel işlenmişti. Mesela Jun Ji-Hyun'un my sassy girl filmi de daha sonra hollywood tarafından çekildi ama orjinaline yaklaşamamıştı bile, hiç güzel değildi. Bunda öyle değil. Her iki yapımda izlenesi kalitede.

    YanıtlaSil
  3. haklısın kore yapımı daha incelikli olsa da hollywood yapımı daha izlenirdi benim açımdan çünkü koredeki başrollere kılım.

    YanıtlaSil
  4. Ah ben Jun Ji-Hyun'u çok severim. Erkek oyuncuyu ilk kez izledim, bişey diyemem :P

    YanıtlaSil
  5. Ben bu filmi çok sevdim yahu. Özel filmlerimin arasındadır. Belki kızı sevdiğimden belki fantastik sevdiğimden bilmiyorum. Çok sade ve güzel bir film bence. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ben de ilk ABD yapımını izlediğimde zaten beğenmiştim, bir de orjinalinin Kore olduğunu öğrenip bunu izleyince daha bir sevdim. Çok güzeldi. Jun Ji Hyun'u çok seviyorum, filmleri güzel oluyor. Teşekkürler^^

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^