3 Ağustos 2013 Cumartesi

Öylesine.

Balık burçludur. Rastgele birine sorduğunuzda, “Kendi halinde sessiz efendi bir kızcağız,” cevabını alırsınız. Ailesine sorduğunuzda ise “Deli, çatlak bir kız” derler. Bir abisi bir ablası, biri kız biri erkek olmak üzere iki küçük kardeşi ve kalabalık bir ailesi vardır.

vintage bisiklet



En sevdiği meyve eriktir. En sevdiği mevsim ise kış. Yaz mevsiminden ve sıcaktan hoşlanmaz; çok zengin olduğunda yaz mevsimlerinde kış yaşanan ülkelere seyahat edeceğinden bahseder durur. Erik için ölür ama yazı sevmez.


Çay içmeyi çok sever, akşamları ailecek içilen çay saati günün olmazsa olmazıdır. Evdekilerin böbreciğini mıncırmaktan ve onlarla eski aile hikâyelerini konuşmaktan çok hoşlanır. En çok abisine güler, en çok ona sinirlenir.


Kısa boylu ve zayıf kısaca minyon tiplidir, bundan çoğu zaman hoşlansa da alışveriş nefreti ve alışveriş sonrası terzi olayından hiç haz etmediği için arada uzun boylu olamamaktan yakınıp, “Kız halaya erkek dayıya” sözünden yola çıkarak halasına kızar. Oysa anne babası da kısadır ama abisi uzundur!


Abinin uzunluğundan dolayı anneyle sürekli beslenme üzerine geyik çevirir. Ona göre annesi bütün sütleri peynirleri yoğurtları abiye yedirmiş ve ona boy uzatacak besin bırakmamıştır. Kısa olma sebebi bundan ibarettir. Ve evet o kıskanç biridir.


Sadece bir tane en yakın arkadaşı olduğundan ve zibilyon tane kuzeni olduğundan fazla arkadaşı yoktur, ihtiyaç duymaz. Bütün gün evde oturmaktan sıkılmaz ama yaz gelince sıkılıyorum bunalımlarından da geri durmaz.


Tatlıyı yemekten önce sever, tatlı yedikten sonra mutlaka bir parça tuzlu bir şey yemelidir. Ayrıca tatlı, çikolata gibi şekeri yüksek bir şey yediğinde oluşan çölde kalmışcasına hissedilen su ihtiyacını çok ama çok sever. O an içtiği suyun lezzeti anlatılmaz anlardandır.


Ramazan ayında çok rahat oruç tutar. Öyle ki insanlar onun oruç tuttuğuna bile inanmaz çoğu zaman, “Bu kız oruç tutmuyor sizi kandırıyor!” der. Tutuyor işte, çatlayın patlayın. İftarını suyla açar çatlayana kadar yer ve bir gram kilo almaz.


Tıka basa tok olduğu halde iki şeyi yiyebilir: Dondurma ve fırından yeni çıkmış sıcak çıtır çıtır pide ekmek! İkisine de bayılır. Günde bir dondurma yer, Maraş dondurmasından ziyade buzlu dondurmayı daha çok sever.


Film izlemekten hoşlanır ama son yıllarda birlikte film izleyeceği arkadaşları olmadığından çok merak etmedikçe film seyretmez. Tek başına yapılan şeylerden hoşlanır: Kitap okur, kdrama izler. Blog yazmaktan hoşlanır en az blog okumaktan hoşlandığı kadar.

9 yorum:

  1. İlginç bir "ben böyleyim" yazısına imza atmışsın, çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  2. Demek sen de balıksın :) oh oh ne güzel :) şiir gibi bi yazı olmuş gelir devamı inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Yazılarını ve blogunu cok seviyorum. Umarım bir gün tanısıp seni de blogumda görmek nasip olur^^ http://okyanusmelekleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. İfşa Olmuş Anonim5 Ağustos 2013 03:06

    Immm... Çok sıcacık bir yazı olmuş. Ciddi anlamda eğlenceliydi de aynı zamanda. Burçlardan pek anlamıyorum ama ben de küçük baş bir şeyim, güzeldir herhalde. Binaenaleyh devamı için bekletme.

    YanıtlaSil
  5. blogunu geç oldu ama bugün keşfettim :/ ama bayıldımmm... sonra bu orjinalliğin kaynağını anladım Balık burcusun ve tabiiiiiii en sevdiğim şehirlerden mersinlisinnnn :) yihhhuuu :) yazmaya devam :)

    YanıtlaSil
  6. yazıyı okuduğumda aklıma gelen şu oldu bu kız%75 ben
    onlarca kuzenim var ve niyeyse arkadaşa ihiyaç duymuyorum
    yazın evde durmaktan patlarım ama diğer mevsimlerde tam tersi

    YanıtlaSil
  7. %75 kardeş miyiz yoksa =P Yazın yaşadığım şehir çok sıcak ve nemli oluyor insanın dışarı çıkası gelmiyor hal böyle olunca :'))

    YanıtlaSil
  8. malatyada nem yok ama güneş var ben ne güneşi severim nede sıcağı oyüzden yazın sürekli evdeyim
    çıkmakta istemiyorum özellikle gündüz

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^