7 Mart 2015 Cumartesi

Eski Aile Hikayeleri

nene

Bugün nenemle oturup sohbet ettik. Genelde akşam saatlerinde dizi izler, o sorar ben anlatırım ki bu aşamalar sabırlıysanız çok eğlencelidir :) Çünkü bazen kendi kafasından senaryo yazar bana sorar, "Öyle değil mi?" diye ben de ekrandaki olay karışıksa ya da normalde izlemediğim, bilmediğim bir durum var ise "Evet öyle" derim, çoğu zaman uyar duruma lakin bazen öyle anlar oluyor ki evet dediğim olay bir sonraki sahnede tam tersi bir şey çıkıyor ve ben şsdkjghskljhks bir yandan gülmemek bir yandan da durumu toparlamak için cebelleşiyorum :)


Bugün, dizi izlemedik, sohbet ettik! Eskilerden başladı anlatmaya bütün halalarımı, amcalarımı anlattı. Arada dert yandı arada güldü, eğlendi :) 

Babamın askerlik dönemini bile anlattı :) Babam askerlik yaptığında sokakta bir asker gördüğünde gidip sarılıyormuş, ağlıyormuş; "benim oğlum da asker gel sarılayım sana, oğlumu özledim" şeklinde. Tabii nenem böyle yapınca askerler de "Benim annem de mi şimdi böyle üzgün, beni özlüyor" deyip onlar da ağlarmış :) 

Nenemin anlattığı bu küçük eski hikaye anı sokması yaşattı bana resmen. Birden üzüldüm ağlayasım geldi :) 

Eski aile hikayelerini seviyorum :)

4 yorum:

  1. Ben de bayılırım bizimkilerle muhabbet etmeye.
    Büyüklerle bi arada olduğumda onlara da sorarım. Büyükbabam başlar "Evvelinde ......" diye. =D
    Bizimkiler de hatırladıklarını anlatıyorlar. O eski eşkiyalık zamanları,kan davaları,aileler arasındaki husumetler,eski dedikodular.
    Şimdi mesela köyde tanıdığım bildiğim kendi halinde ailelerin gençken çok başka insanlarla olduğu,nişan atmalar,başkasına kaçmalar... Allahım neler neler. =D
    Benim büyük dedem de yaşardı. Tabii ben o zamanlar cahil bebenin tekiydim onsan alabileceğim bir ton öykü varken anca elini öpüp köyde top oynamışım salak salak. Şimdi yanıyorum. Ondan bir ton savaş anısı da vardı. Çoğu acı bir ton anı. Açlık,sefalet.
    Şimdi elimden geldiğince herkesi dinlemeye çalışıyorum.
    Babaannem ile büyükbabam ayrı bir seviyorlar anlatmayı tabii ki. Yaşlılık ne de olsa. Yarın onlar olmadığında üzüleceğime şimdi bir iki saatimi onlarla harcayayım ne var? Hem onlar mutlu oluyor hem de ben gerçekten ilginç bir ton şey öğreniyorum.
    Evvelinde. =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile bir araya toplandığında çok güzel eski hikayeler çıkıyor ortaya. Bu yüzden Pazar kahvaltılarını seviyorum, eğlenceli oluyor. Eskilerde yaşanan ilişkiler, evlilik süreçlerini dinlemeyi özellikle seviyorum, inanılmaz hikayeler duyabiliyorum :)) Benim maalesef her iki dedem de vefat edeli çok oluyor, hatırlamıyorum bile kim bilir onların cebinde ne hikayeler vardır. Nenelerimin anlattıklarıyla yetiniyorum :)

      Zaman kıymetli yaşarken değerini bilmek lazım. Bunun bilincinde biri olarak annemlerle, nenemle aileyle vakit geçiriyorum. Nenem zaten dediğin gibi anlatmayı seviyor. Zor bir karakteri var ama eskilere dalınca güzel oluyor hem biz hikayeleri dinliyoruz hem o nostalji yapmış oluyor.

      Sil
  2. dedem anlatmayı çok severdi harika bir de hafızası vardı.
    onu daha çok dinlemeyi isterdim. hep şu işin aslını da sorsaydım şu olayı bir ondan dinleseydim diye hayıflanıyorum artık.
    hayattan kıymetlerini bilmek onlarla sohbet etmek çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son cümlene katılıyorum, hayattayken bu güzel insanların kıymetini bilmek birkaç satır dinlemek lazım zira o hafızalarda çok güzel hikayeler saklı :)

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^