30 Haziran 2015 Salı

The Time We Were Not In Love 2015 [İlk Bölüm]

The Time We Were Not In Love
The Time We Were Not In Love Posterleri - Çok hoş olmuş, özellikle ilki.

Başladı! Bir iki haftadır bu diziyi bekliyordum çünkü Han Ji Won'u uzun zamandır bir yerlerde seyretmediğimden izlemek istiyordum, özlemişim. The Time We Were Not In Love ya da The Time That I Loved You yeppudaa Türkçe çevirisiyle düştü. Anında izledim tebikisi, kaçmaz!

Dizi romantik-komedi. Konusu, Oh Ha Ni [Bu isim bana Playfull Kiss'i hatırlattığından nedense Han Ji Won'a bu ismi hiç yakıştıramadım, küçük bir kız geliyor aklıma Oh Ha Ni deyince:)] 34 yaşında kariyer sahibi güçlü bir iş kadını, Choi Won ise kabin amir yardımcısıdır. Ha Ni ve Choi Won lise yıllarından beri tam 17 yıllık dostlar ve yan yana evlerde yaşıyorlar. İkili arasında aşk nasıl cereyan edecek onu izleyeceğiz dizi boyunca. 

İlk bölüm Ha Ni'nin yaşlarla ilgili düşüncelere kapılmış bir şekilde eve dönüşüyle başlar. Öyle ki izlediği filmde bile yaşla ilgili bir replik geçer. Şöyle ki:

The time we were not in love replik
Hala vaktimiz var =P
Aynı gece uykusunda yaşla ilgili "ajumma" temalı bir rüya görür. Ertesi gün işe gittiğinde ofisindeki çiçeklerden ve gelen telefonlardan hanım kızımızın yaş günü olduğunu ve bu nedenle karamsarlığa kapıldığını görürüz. 

Choi Won
17 yıllık dost Choi Won
Choi Won ve diğer arkadaşları itinayla kutlar yaş gününü. 30 küsür yaşa gelmiş birine de böyle şakalar yapılır mı bilmem ama =) Yaş kompleksine itinayla sokulur ^^'

Esas karakterler 17 yıllık dost olunca ve ikili arasında gerçekleşecek olan aşkı vadeden bir dizi olunca haliyle bol bol flashback yapıp lise yıllarına dönüş yapıldı. Lise yıllarından beri yan yana evlerde yaşadıklarından yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen bir dostluk var aralarında ama gerçekten öyle mi göreceğiz zira bazı şüpheli durumlar var! 

Oh Ha Ni & Cho Won
Lise yıllarında çiftimiz. Her daim didişme halindeler.
Oh Ha Ni, Tandy Ayakkabı Tasarım Şirketinde pazarlama müdürü olarak arz-ı endam eder. Aynı zamanda kızımızın 3 yıllık bir ilişkisi var ve evlenme hayalleri kuruyor. İşle ilgili büyük bir kriz çıkınca Ha Ni erkek arkadaşı (3 yıllık dikkatinizi çekerim!) Ho Jun'dan yardım ister. Kızın çalıştığı şirketle bağlantılı olduğunu sandığım bir alışveriş merkezinin ayakkabı satış sorumlusu olan Ho Jun daha kendisini gösterdiği anda ikinci adam bile olamayacağını gösterdi =)) 

Ho Jun
3 yıllık erkek arkadaş Ho Jun. Pis!!!!!
Ho Jun'un yolladığı doğum günü çiçeklerinden çıkan kartta "Seni Seviyorum" ibaresi olmayınca Oh Ha Ni, arkadaşı Choi Won'un "Belki evlenme teklifi hazırlığı içerisindedir, seni sevmediğini düşündürtüp beklenmedik bir anda teklif yapacak!" tesellisine inanıp buna dair bir yanlış anlaşılma yaşayınca Ho Jun'un "Konuşalım" teklifine balıklama atlar, hazırlık yapar. 

Oh Ha Ni
["Teklif mi? Ay tamam hadi yapsın bari" tripleri]
Son zamanlarda gömlek yakasını arkaya doğru ittirme moda oldu sanırım,
çok rahatsız ediyor izlerken düzeltmek istiyorum:)
Tabii kız boşuna triplere girmiş. Adam karşısına geçip dünyanın en normal şeyini söyler gibi: "Ben evleniyorum ama başkasıyla!" dedi. Evet dedi :) Ha Ni de iki tekme atıp yoluna gitti ama esas sorun şirkette baş gösterdi çünkü sevgilisini kaptırdığı kız kendi şirketinde genç henüz 20'lerinde bir tasarımcıydı. Dedikodular yürüdü tabii..

Sarhoş Oh Ha ni
"Issız adada ikimiz tek ölene kadar yaşayacağız"
Aynı akşam kafayı çekip Choi Won ile karşılaşınca "Issız Ada" muhabbetini ilk kez görmüş oluruz. Dizinin ilk dakikalarında liseli Choi Won yönetmen olmak istediğini söyleyip ıssız ada muhabbeti çeviriyordu fakat bu kadar ciddi içinde derin anlamlar olan bir muhabbet değildi. Olayın başlangıç noktası bu muhabbet. Ha Ni geçmişten bir repliği Choi Won'a hatırlatınca teee lise yıllarına dönüş yaparız ve Choi Won'un durduk yere Ha Ni'ye şöyle söyledi: "Diyelim ki bir uçak dolusu insan ıssız bir adaya düştük ve ikimiz haricinde kimse kurtulmadı... Yine de seninle çıkmayacağım, seni asla sevmeyeceğim!" 

Choi Won
Dünyadaki tek kadın sen olsan yine de seni sevmeyeceğim
dese de olurdu yani, ne gerek var senaryo yazmaya =)
Tahminimce Choi Won, Oh Ha Ni'ye ezelden beri aşık ama bir türlü açılamıyor, bir türlü söyleyemiyor aşkını. Gençlik yıllarında ne olduysa da artık bir şekilde bu lafları ediyor. Muhtemelen bir yanlış anlaşılma ya da Ha Ni'nin biz arkadaşız mantığı bunu söyletti. İlerleyen bölümlerde göreceğiz efenim. 

Lav Kore dizisi
Her yerde LAV ürünü görmek?

Bir Lav ürününü Kore dizisinde göreceğimi düşünmezdim :) Lav sürahiyi görünce hemen tanıdım zira aynısı bizde de var. Her yerde Lav görüyorum! Bilmiyorsunuz ama Lav'ın ürettiği farklı tasarım su bardaklarından her gördüğümde bir tane alıyorum. Şimdilerde kocaman devasa bir Lav bardağım var! 

Reklam arası gibi oldu Lav cümlelerim kaldığımız yerden devam edelim o halde =D 

Oh Ha Ni, 3 yıllık evlenmeyi umduğu erkek arkadaşının düğün davetiyesini ofiste görünce ve tüm ofis halkı düğüne iştirak edince saçma bir şekilde gururumu korumalıyım düşüncesiyle düğüne gider! 

Oh ha Ni & Choi Won
17 yıllık dost zor günde ortaya çıkıyor işte!
Oh Ha Ni ne diye salaklık edip kendisini aldatan, aynı şirkette çalıştığı biriyle evlenen üstelik üç aylık hamile olan bebek bekleyen eski sevgilisinin düğününe gider anlamak zor iş. Koreli senaristler biraz daha gerçekçi olabilirdiniz bu esnada. Cıks!

Choi Won
Sevmezsen sevme be! 
Günler günleri kovalar, Oh Ha Ni aldatılmış, terk edilmiş olmanın verdiği durumu hazmedip işlerini yaparken tekrar geçmişe döneriz ve bozuk plak gibi "Seni asla sevmeyeceğim!" diyen Choi Won'un liseli ergen halini izlemeye devam ederiz. Bu salak kız da olmadık anlarda bunu söyleyen arkadaşına gidip "Tamam da niye? Neden? Nerden çıktı bu? Ne diyorsun sen Allasen?" demez. Kendisini aldatan adamın düğününe gitmiş bu kız, normal. 


Bu kız da stajyer kabin memuru, dizinin ikinci kadını olabilitesi yüksek lakin ilk bölümde şöyle bir gösterdiler. İlerleyen bölümlerde sinsilikler türlü yılanlıklar gelebilir. Şimdilik gizemli. 

İkinci bölümü merakla bekliyorum Choi Won'un sevmeme inadına dair geçmişe dönüp daha net sahneler izlemeyi umuyorum. Dizi nasıldı derseniz, ilk bölüm fena değil ama muhteşem de değil. İkinci bölüm daha net olacak bu aşamada. 

Teşekkürler Yeppudaa! 

3 yorum:

  1. Bu diziyi görmüştüm merak da etmiştim birinci bölümü çıktığına göre bir bakmam lazım..Yorumunu da beğendim bende Ji Won'u severim ancak cidden Oh Ha Ni hiç yakışmamış..Direk Playful Kiss'e gidiyor aklım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle yorumlaşalım karşılıklı =)) Oh Ha Ni konusunda bana hak verileceğini biliyor idim! Hiç olmamış koca kadına o isim.

      Sil
    2. Tabikide.:))Kesinlikle çünkü Ji Won'un belli bir havası karizması var.Oh Ha Ni çocuk ismi gibi cidden***

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^