16 Şubat 2011 Çarşamba

Çin Takvimi

Mektup arkadaşım Ji Won mektubunu bitirirken 12 hayvanlı Çin takvimini biliyor musun diye sormuş. Tam olmasa da ufak tefek bilgim var bu takvimle ilgili.. Bu Çin takvimine göre her yılı bir hayvan temsil ediyor.  Yılsonu takvim bittiğinde tekrar birinci hayvana geri dönüyorlarmış. Çin, özel/geleneksel günleri 12 hayvanlı takvime göre ayarlıyormuş.

Astrolojiyle ilgim, alakam hiç yoktur. Deli gibi her gün -mutlaka ama mutlaka-falını okuyanlardan değilim. Ayda yılda önüme düşerse okurum:)) Buna rağmen merak ettim benim doğduğum yılı hangi hayvan temsil ediyor acaba diye? At çıktı. Emin olmamakla beraber Çin takvimine göre sanıyorum ki burcum at oluyor. Çin burç özellikleri diye arama yaptığımda karşıma Çin astrolojisi çıkıverdi. Buna göre at burcunun özellikleri şöyle oluyor:



Genel Özellikleri : Serüvenci, Gözü pek, Güler yüzlü, Toplumcu, Herkesin beğendiği.

At yılında doğan kişi görünüşte öfkesi burnundan soluyan, üzerinde duramayan bir mizaçta gözükse de, çok kişi tarafından sevilen bir yaradılıştadır. Bunları iyi tanıdıkça hoşa giden bir tarafları bulunur. Başkalarının sevgisi ve düşünceleri bu insanlar için hayati önem taşır.

Davranışlarında hoş ve kibar gözüken taraflar vardır ama, aniden köpürüp ortalığı kırıp geçirmesi de olağandır. Bunlar için en önemli konu özgürlükleridir. Bencil bir davranışla başkalarının düşüncelerine aldırmadan kendi isteklerini ön planda tutarlar. Sempatik olmalarına ilaveten gizemli yanları ile seçtikleri kariyerde başarıya ulaşırlar.

At yılında doğanlar çabuk ve kolayca aşık olurlar. Aynı çabukluk ve kolaylıkla da aşklarını unuturlar. Ne yapacakları belli olmadığından ( feci kararsız bir insanım, malesef!!)gerilimli bir hayat ortağı sayılırlar. Eşlerini değiştirmeleri de kolayca yapıldığı izlenir. At yılında doğanların en az anlaşacakları insanlar fare yılında(Abim fare yılında doğmuş!! :D ) doğanlardır. Aynı şekilde yılan ve Tavşan(Ablam ise tavşan yılında doğmuş, o da gitti, tüh! :P ) yılında doğanlar ile geçinmeleri zordur. En uyumlu beraberlikleri Köpek ve Kaplan yılında doğanlar ile yaparlar.

Çin Astrolojisinde 2011 Yılı



Metal (yin) Tavşan Yılı

"Tavşan yılı barış, eğlence, aşk ve romantizm zamanıdır. Moda, sanat ve müzik alanında gelişmeler ve eserler ortaya çıkar. Tüm insanlığı etkileyecek akımlar ortaya çıkabilir. Bunun anlamı tavşan yılında savaş olmayacak demek değildir. Kore savaşında barış görüşmelerinin başladığı zaman (1951) metal Tavşan yılı başlamıştı. Tavşan yılları genel olarak romantizm zamanı olarak görülür. Tavşan çok hızlı üreyen canlı olduğundan tavşan yılında cinsellik ön plana çıkar. Tavşan için talih sembolü görüşü hakimdir. Hayvanlar içinde genel olarak Horoz dışında anlaşamadığı hayvan yoktur. Bu nedenle en fazla sorun yaşamaya karşı tedbirli olması gereken grup Horoz yılı doğumlular olacaktır. Ancak Çin astrolojisinde yıl sembolü kadar beş element işareti ve talih elementi de büyük rol oynar. Bu bakımdan önce Çin horoskopunun analiz yöntemi için bir örnek vereceğiz." 





Biraz araştırırken öğrendim ki; eskiden Çinli arkadaşlar bir bayana yaş soracaklarında direk "kaç yaşındasın?" diye sormak yerine "doğduğun yılın sembolü ne?" derlermiş. Aksi kabalık oluyormuş. :D

Bilgi toplarken, cinmacerasi.com sitesini keşfettim. Çin'de yaşayan bir Türk'ün bloğu. İlgilenenler bakabilir..  Çin astrolojisi genel özellikleri için ise şusiteye gözatabilirsiniz.

7 yorum:

  1. bu yıl benim yılımmış ben bir tavşanmışım ama neden dediği gibi talihli değilim ki :( okudum da uyan şeylerde varmış :)

    YanıtlaSil
  2. Yıl daha yeni başladı, talih uğrar arada merak etme:))

    YanıtlaSil
  3. Eheueheu ben domuz yılında doğmuşum :))) Özellikler için ilk paragrafa katılacağım ve katılanların da çok olacağından eminim. Ama 2. ve 3. kısımları henüz test edemedim ^_^ eheueheue :) :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel özellikleri varmış:)) Çok ilginç özellikleri var bu çin astrolojisinin ya :D

    YanıtlaSil
  5. işte benim ilgi alanım! :)))) bayılıyorum şu burç olaylarına.. ha ama günlük, haftalık veya aylık olanlarına değil yıllık burçlara.. doğruluğu test edilmiş onaylanmıştır.. :)) tee yıllar önce Çin burcuma da bakmıştım ve şimdi görünce de tavşan diye hatırlıyodum kendimi ki hakkaten de öyleymişim.. özelliklerim de uyuyo hani.. aferin bu Çinliler işi biliyo.. :P :))

    bu arada blogunu çok beğendim.. pek sempatik, pek iç açıcı.. :) yalnız ben seni takip etmek istiyorum fekat o nasıl olacak onu bilemedim? şu wordpress'i sevmiyorum arkadaş.. kaç blogu bu yüzden izleyemiyorum.. eh artık yardımlarını bekliyorum.. :))

    YanıtlaSil
  6. Bu çin takviminden kime bahsetsem, çin burcunu söylesem aynen uyumlu çıkıyor özellikler :D Çekik gözlüler iyi tutturmuş:))

    Bloğuma ilk yorumun sanırım; hoşgeldin:)) Beğenmene sevindim. Bloğumu izlemen için birşeyler yaptım, sanırım oldu. Sağ alt köşede -abone ol- yazıyor.

    YanıtlaSil
  7. evet ilk yorumumdu.. bu da ikinci oldu doğal olarak ahahah espirimi de yaparım böyle.. :D neyse hoşbuldum efenim.. :)

    tamamdır artık takipteyim.. :)

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^