28 Ocak 2013 Pazartesi

Photoshop, ders 10

Selam! Kendi kendime photoshopta oyalanırken yapacak bir şey bulamadığımdan fotoğrafların etrafını kıvırdım. Sonra baktım işlem çok basit dedim bunu anlatayım da aydınlansın insanlar :D Haydi fotoğrafınızı kapıp gelin. Bkz: Gong Yoo

kenarları oval

Dersimizin adı: Kenarları kıvırtık çalışma yapma :D
Not: Fotoğrafların büyük versiyonlarını görmek için lütfen üstlerine tıklayınız^^'





Kullanmak istediğimiz fotoğrafı açıyoruz. Sağ alt köşedeki layer listesinde fotoğrafınızın küçük versiyonunu göreceksiniz. Büyük ihtimalle background olacak layer’ın adı ve yanında kilit işareti olacak: İşte o kilidi kaldırmamız gerekiyor önce ve bunu yapmak için layer’a çift tıklıyoruz. Layer’ın ismi layer 0(sıfır) veya başka bir şekilde değişebilir, no panik.





Ardından marque tool’u seçip fotoğrafımızın kare (veya dik dörtgen) şeklinde seçiyoruz. Aşağıdaki gibi kenarlarında en az 2-3 santim kalacak şekilde seçiyoruz. Ben küçük bir çalışma yapmak istediğimden küçük kare parçası seçtim.




Seçimi yaptıktan sonra sırasıyla Select/modify/smooth’a tıklayıp açılan pencereye değer veriyoruz. Ben 12 yaptım ama siz kafanıza göre takılıp en uygun sonucu bulabilirsiniz.




Değer verip okey’leyince seçtiğiniz karenin köşeleri yumuşayıp kıvrıldı di’mi? =)

Hemen ardından fotoğrafa sağ tıklayıp select inverse diyoruz. Inverse yapınca iç içe geçmiş iki seçili alan oluşacak aşağıdaki gibi:




Eğer yukarıdaki görüntüyü elde ettiyseniz geldik en önemli aşamaya. Kıvrık alanı ayırmalıyız ve bunun için DELETE tuşuna basın lütfen.

Delete yapınca aşağıdaki görüntüyü elde etmelisiniz:



Arka plandan kurtulduk. Hala iki adet seçili kare var fotoğrafta bundan kurtulmak için ya fotoğrafa bir kez tıklayın ya da sağ tıklayıp DESELECT yapın.

Sizde benim gibi büyük bir fotoğraf kullanıp küçük bir sonuç elde ettiyseniz ve etrafındaki fazlalık olan boş alanlardan kurtulmak istiyorsanız eğer o alanı kırpmalıyız. Şöyle ki:




Crop tool’u seçiyoruz ve fotoğrafımızın üzerinde uyguluyoruz. Tam dipten seçmeyin yalnız bir gıdım pay bırakın ki kenarlardaki yumuşak köşeler gitmesin.




Seçtikten sonra yukarıdaki gibi görüntü elde edeceksiniz. Kırpma işlemini tamamlamak için ya fotoğrafın ortasına çift tıklayın ya da sağ üst köşede gördüğünüz tik işaretine tıklayın. Çift tıklayın gitsin yav =)

Şimdi geldik kaydetme aşamasına. PNG formatında kaydediyoruz mutlaka aksi halde tüm uğraşınız çöp olur.

Kaydetmek için: Sol üst köşe FILE / SAVE AS ve açılan pencereden dosya adı'nın hemen altındaki formattan PNG.


photoshopta fotoğrafı png olarak kaydetme

ve tabii ki sonuç:
taeyang fanart




Bitti :) Kolay gelsin, takılırsanız sorun^^

12 yorum:

  1. Anamm shop aşkıyla tutuşurken, 10. dersi görünce büyük çaplı bir mutluluk yaşadım. Özlemiştim derslerini, yine döktürmüşsün ellerine sağlık. :)
    Ben de bugün yeni bir site keşfettim, çok iyi bilgiler var. Sen de bir bakmalısın. http://psd.tutsplus.com/

    YanıtlaSil
  2. Photoshop derslerini seviyorum, anlatımın da çok iyi, teşekkürler çingum :)

    YanıtlaSil
  3. Ay bu siteyi biliyorum benn :)) Ama hiç vakit ayırıp tutorials denemesi yapamadım.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, acaba bana ulaşabilir misiniz? Bir şey sormam gerek. facebook.com/sevinsiirsengul

    YanıtlaSil
  5. Facebook kullanmıyorum dolayısıyla size ulaşmam mümkün değil. mydestinyblog@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz ^^

    YanıtlaSil
  6. Yine harika bir çalışma ^_^ Bir şey soracağım bu IU nun arkasında pembe çizgiler nasıl yapılıyor :/

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=412326465529319&set=a.407556786006287.1073741828.406627062765926&type=1&theater

    YanıtlaSil
  7. Blending mode menüsünde stroke seçeneği var oradan yapılmış olabilir. Veyahut yeni boş layer açıp kalem-fırça ile çizip doldu yapmış olabilir. Hatta edit menüsünde sanırım (pshop kurulu olmadığından bakıp yazamıyorum yanlış olabilir menü) stroke var oradan yapmış olma ihtimali epey yüksek. Yuvarlak olanlar zaten yapılmış direkt diğerleri ise yapıldıktan sonra silinmiş gibi görünüyor. İlk izlenimlerim bunlar =))

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim dediğiniz bölümlere baktım strokeye falan bastım ama yapmayı beceremedim bide şey var Quicke selection diye bir yer var ona bastım çevresini işaretledim boyadım oldu gibi :/ strokeyi yapabilseydim iyi olacaktı ama :D

    YanıtlaSil
  9. Quicke selection danda beceremedim zaten :( :(

    YanıtlaSil
  10. Merhaba yeniden. Phoshopu kurduğum zaman unutmazsam eğer bu çalışmayı denicem ve sana mail göndereceğim. Şu sıralar ps yok bilgisayarımda uzun zamandır shop kullanamıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim ^_^

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^