4 Şubat 2013 Pazartesi

Hakkımda bilinmeyenler..

Harmony'den mim gelmiş bana. Soru-cevap olduğundan yazması kolay oldu. Mim 200'ün altında takipçisi olan kişilere gönderiliyormuş. Bir de şu aşağıdaki fotoyu kullanmalıymışız. Amaç ne bilemedim. Önce kendinizle ilgili bir takım gerçek bilgiler veriyorsunuz sonra da bu yazının en sonunda yer alan 11 soruyu cevaplıyorsunuz ve son olarak paslayacağınız kişinin cevaplaması için 11 soru hazırlıyorsunuz. Bilmem anlatabildim mi?



Önce hakkımdaki gerçekler..

* Eğitim hayatım boyunca hiç ama hiç Takdir belgesi almadım hep teşekkür hep teşekkür… Çünkü eğitim hayatım boyunca hiç ders çalışmadım adam akıllı. Sınavlara okula giderken yolda çalışırdım veyahut bir ders öncesinden ders notlarına göz gezdirirdim. Hayatımın en zor yılı lise birdi. Matematik ve tarih en nefret ettiğim dersti. Yine de teşekkür almıştım. Sonra sözelci oldum mantık dersi beni mantıksız akılsız biri olduğuma inandırdı. Derslerde yaz yaz bitmezdi, sınavlardaysa bir kelime bile yazamazdım. O sene de teşekkür almıştım. Dedim ya hep teşekkür aldım hiç takdir alamadım. Okulu sevmeyenlerdendim ben. İşin acı gerçeği bu aslında. Hedefsiz gemiyim.

* En en en sevdiğim içecek sudur. Doğal olarak. Soğuk olacak ama. Yemeklerin yanında su içerim hatta sürahi direkt benim yanıma konulur çünkü iki dakikada bir su istemem evdekileri çıldırtır :D

* Korkak bir insanım. Evde tek başıma kalamam, korku filmi izleyemem ki hiç korku-gerilim filmi izlemedim. Tek başımayken korku romanları da okuyamam. 

* Otobüs tutar beni. Çok iğrenç bir şey. Kusmakla ilgili iğrenç anılarım vardır, bu yüzden ölümcül bir mecburiyet olmadığı sürece otobüse binmem yolculuk yapmam. Yoksa fena şeyler olabiliyor :D Seyahat etmeyi sevmemem de bu sebepten işte. Acaba uçak tutması diye bir şey de var mı? :D Varsa aydınlatın beni.

* Kararsızlıktan ölebilirim. Önüme on seçenek sunsalar o on seçeneği ikiye indirebilirim ama bire indiremem o kadar kararsızım. En basit şeylerde bile saatlerce düşünebilirim.

* Buluşma saatlerine mütemadiyen geç kalırım. Saatler öncesinden de başlasam hazırlanmaya sonuç değişmez hep geç kalırım, bekletirim insanları.

* Sevmediğim, hoşlanmadığım hatta uyuz olduğum insanlar hata yapsın da azarlayayım diye içten içe bir beklentim vardır.. Sadece bir kez haşlasam, azarlasam rahat edeceğimi biliyorum. Kötü bir düşünce ama elimde değil.

* İlk anda samimi olan gevezelik yapan cana yakın kişilerden değilim. Mesafeliyimdir içten içe biraz da severim bu durumu ama yeni tanıştığım kişilerle hemen kaynaşamıyorum gerçek bu.

* Bir şeyi yemeden önce koklarım. Evdekiler alay eder :D

* Abim, babam gibi kişiler aramadığı sürece telefonuma çok nadir cevap veririm, tanımadığım numarayı cevaplamam. Telefon kullanmayı sevmiyorum ama telefonun teknolojik oluşunu seviyorum. Bir Galaxy Note’a asla hayır demem :’)

* Blog yazılarımı ikinci kez okumam, bu yüzden yazım hatalarıyla dolu olabilir postlarım; üzgünüm. Bir şeyi ikinci kez okumayı sevmiyorum.

* Birazcık vintage takıntım var eski eşyaları seviyorum. Kahverengiyi özellikle çok seviyorum ama sadece eşyalarda, fotoğraflarda ve çantalarda. Kıyafette hiç sevmem.

* Cimrilikten hoşlanmam paramı harcamasını bilirim. Zaten babam da para harcamasını bilin, cimri olmayın der hep. Her zaman cüzdanımda zor zaman parası (10 lira :D) vardır. Karamsar olduğumdan başıma bir iş gelecek korkusu yaşarım ve on lira nedense beni kurtaracakmış gibi gelir :D

* Kitap okumayı severim ama hala iyi bir okuyucu seviyesine gelemedim: Kitap seçiyorum. Tarihi kitap okuyamıyorum, sıkılıyorum. Kitap konusunda katı kurallarla yetiştim ablam sayesinde. Kitabın konusunu söylememe izin vermez, kitabı ortalıkta bırakmama kızar falan… Emanet kitaba iyi bakarım anlayacağınız.

* Hayatım boyunca iki kez sakarlık yaptım: Birincisi; küçükken annemin yaptığı beş kiloluk kayısı reçelini kırmıştım. İkincisi; bloğumda da bahsettiğim ve üstteki maddeye ters düşen bir kitap sakarlığım var: Kitaba Türk kahvesi döküp suçu başkasına atmayı planlamıştım =D Okumak için *buraya tıklayınız* lütfeeeen.

* Yine kitaplardan gidelim. Bugüne kadar hiç kitap satın almadım. Hep abime, ablama sipariş ettirdim ama daha çok emanet kitap okudum. Kitap okunmuyor diyenler halt ediyor zannımca bir kitabı en az elli kişi okuyor. Misal şu an okuduğum kitap dıdının dıdısının dıdısına ait falan o kadar emanet :D

* Çok merak etmediğim sürece sinemaya gitmem. Sinemaya kaç kez gittiğimi oturup hesaplayabilirim o derece az. Geçen yıl sadece Uzun hikaye filmine gittim mesela ki gittiğime değdi, pek güzel filmdi. Aa bir de Açlık Oyunları’na gitmiştim bak. Gittiğime bin kat pişman olsam da gitmiştim. Bu sene de Cem yılmaz gösterisine gitmeye niyetlendik ama olmadı ben de vazgeçtim gitmekten. Şu sıralar Kelebeğin Rüyası ve Hükümet Kadın filmleri ilgimi çekiyor.

* Son olarak: Misafirlikte veya evde misafir olduğu zaman yemek zamanı yapılan “Bir tabak daha ye!” tarzında ısrarlardan nefret ederim! Doydum kelimesini duymak, anlamak bu kadar mı zor?! Her seferinde doyduğuma inandırmak için yemin etmekten bıktım! :D

Şimdi Harmony’nin sorularına gelelim:

1) Bir arkadaşın (A) başka bir arkadaşının (B) arkasından kötü şeyler konuşuyor ve bu konuşmaya sen de şahit oluyorsun. Ve A, B'nin en yakın arkadaşı. Duydukların karşısında ne yaparsın?

- Karışmam. Madem bu ikisi en yakın iki arkadaş kendileri çözsün sorunlarını, daha birbirlerini tanıyamamışken nasıl en yakın arkadaş oluyorlarmış hem? Tabii hakkında kötü konuşulan kişi aynı zamanda benim de en yakın arkadaşımsa “Hooop! Orada dur bakalım!” şeklinde müdahale ederim. Bir de o kızla arama mesafe koyarım.

2) Oyuncu-şarkıcı vs. olmak istiyorsun ve o alanın uzman kişilerinden biri seni keşfetti, ünlü olma konusunda seninle ve ailenle konuşmak istediğini söyledi. Tepkin ne olur?

- Ünlü olmak istiyorken biri beni keşfetse tabii ki sevinirim ama yine de temkinli olurdum. Ailemin ileri görüşlü fikirlerine önem verirdim. Adım adım ilerlemesini sağlardım…
3) En çok hayalini kurduğun şey ne?

- Cidden hayalini kurduğum bir şey yok. Belki de sorun budur.

4) Rüyanda gördüğün şeylerin gerçek hayatta da karşına çıktığı oldu mu?

- Yok, olmadı. Genelde uyuyabilmek için mücadele ettiğimden sabaha karşı anca dalıyorum uykuya ama rüya göremiyorum bazen çok nadir görüyorum tabii ki ama gerçek hayatta karşılaşdığım bir rüya olmadı henüz. Bi defasında bigbang’i görmüştüm rüyamda çok komikti o gerçek olsa çok gülerim ajkfgjdasfsad

5) Şu an hangi şarkıyı dinliyorsun?

- Ailee - Halo Cover [@Singer and Trainee] Kızın sesi cidden güzel. Bu şarkıdan kopup diğer şarkılarını dinleyemedim henüz ama olsun, ses güzel.

6) Yabancı bir ülkeye çıkacaksın, bavuluna kıyafetler dışında 3 şey koymana izin veriliyor, onlar ne olur?

-Otlu peynir sajfksadjfkajsd Kitap, fotoğraf makinesi ve tablet bilgisayar olurdu büyük ihtimal.

7) Asla yapmam diyip yaptığın şeyler neler?

- Asla asla deme demişler ki ben hiç demem korkarım büyük konuşmaktan bu yüzden henüz böyle bir durum yaşamadım.

8) Canın çok sıkkın, dün aldığın çikolatayı yeme ümidiyle dolabı açtın. Ama yerinde değil! Ne olacak şimdi?

- Ne mi olacak? Tabii ki elime kırmızı terliğimi aldığım gibi abimin yanına koşarım çünkü o yemiştir! Geçmişte bayram çikolatalarını çamaşır makinesine sakladığımızı bilirim hey gidi günler… Çen rezile oldu abim skjdfghksajdfg

9) Yolda sakin sakin yürüyorsun. Karşıdan gelen bir çocuk seni parmağıyla göstererek gülmeye başladı. Neden olabilir?

- Ayyy ne yaparım bilmem kii :D Parmakla gösterip gülmek çok ayıp bir şey, bunu bile öğrenememiş bir insan olduğu için es geçerim herhalde. Bilemedim.

10) Mektup arkadaşın var mı, yoksa olmasını ister miydin?

Evet, var. Kore’li çingum. İlk başlarda ailem pek sevmedi bu durumu ama ikna ettim gibi gibi…

11) Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan?

Kısır döngü! No comment!

Ve şimdi Mine’nin sorularına geldi sıra…

1- İzlediğin herhangi bir şeyde ölsün bu dediğin var biliyorum, kim o?

-Hmm.. My Princess dizisindeki ikinci kadının o saç stili bile ölümcül bir sebepti bence :D Karakter olarak ölsün tabii :P

2-…… yapmadan çöpü atmaya bile çıkmam?

- Çöpü evin en küçüğü atar ve ne tesadüftür ki o kişi ben değilim :P Genelde söylenmeden çöpü atmaz kendisi :D

3- En sık aldığın sms ne hakkında?

- Sabah-akşam kuzenlerden “Günaydın-İyi geceler” mesajı gelir.

4-Hangi teklife asla hayır demezsin?

-Asya Turu teklifine :’) Özellikle Hindistan^^

5- Bu ara en sık dinlediğin şarkı nedir?

- Sezen Aksu / Cihan Okan - Yine mi Çiçek şarkısına taktım sarıp sarıp dinliyorum.

6- Sence tv’deki en sinir bozucu reklam hangisi?

- Acun’lu reklamlar :D Bıktık artık.

7- Hiç düşünmem basarım parayı dediğin konu nedir?

- Teknoloji. Seviyorum :’)

8- En sık duyduğun ikaz/eleştiri ne hakkında?

 - “Biraz çabuk ol!”

- “Uyuşuk uyuşuk yapma şunu!”

Bu tarz şeyler duyarım. Biraz yavaşımdır. Sofradan en son kalkan kişiyimdir. Misafir olduğu zaman veyahut misafirliğe gittiğimiz zaman bizimkilere yavaş yiyin tek bırakmayın beni derim hep :D

9- İşte tam ben dediğin karakter var mı, kim, ne, nasıl?

- İlla ki vardır ama çok film izlemediğimden şudur diyemiyorum.

10- En gelişmiş olduğuna inandığın duyun hangisi, örnekleyelim lütfen

- Hmmm… Göz olmadığı kesin :D Sanırım işitme duyum en gelişmişi. Kimsenin duymadığı kapı zillerini duyarım.

11- Tüm çığlıklara rağmen izlemekten vazgeçemediğin performans hangisi?

-Bigbang özellikle Taeyang performansları. Bir de bazen twitterda paylaşılan Suju, Beast performanslarını da izliyorum.

Az daha soru yazmayı unutuyordum. Mimleyeceğim kişilerin cevaplaması gereken 11 soru..

*Hayatının kitabı?

*En en en sevdiğin filmi?

*En sevdiğin kitap cümlesi/paragrafı?

*En sevdiğin dizi?

*Görmeyi istediğin ülke?

*Yarım bıraktığın kitap(lar)?

*En sevdiğin Yeşilçam filmi?

*Eğitim hayatın boyunca en sevdiğin ve en nefret ettiğin dersler?

*Uğurlu eşyan var mı?

*Bıkmadan dinlediğin şarkı/şarkıcı?

*Blog okumak mı yazmak mı daha eğlenceli?

Çok şükür sorularım bitti. Her soru için çok düşündüm, bir türlü aklıma gelmedi. Saçma bulduysanız eğer söyleyebilirsiniz :D Mimleyeceğim kişiler: Selocan, Akira, Nefi, Narsist Prenses, Hiraru ve mim yazdığından emin olamadığım mavi’ye yolluyorum^^ Kolay gelsin.

mydstny sign

8 yorum:

  1. "Başaramama korkusu denemene engel olmasın" alıntısını kendine bakış açısı edinen birne göre çok fazla çekincelerin var.
    Relaks.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Geç kalma olayı bende de aynı :/ Bence Mersin'in ulaşımından ya :D :D Ya da Mersin'e atmayayım topu, ben nereye gitsem böyleydim :P Cevapladığın için teşekkürler, çok samimi yazmışsın ellerine sağlık unnim ^^

    YanıtlaSil
  3. Yazılarınızı okumaktan zevk alıyorum, çok içten yazıyorsunuz :) aileenin şarkıları öyle ya bi dinledin mi bırakamıyosun, ama bu şarkıyı dinlememistim hemen dinleyim bari :) ben de size heaven ve i'll show you şarkılarını öneririm ikisi de çok hoş, i'll show younun klibi de güzel; ve aileenin sesi her zaman mükemmel! :D ha bide şu yemeden önce koklama meselesini ben de yapıyorum :D

    YanıtlaSil
  4. Hayallerimde sen hep kararlı,çalışkan bir kızdın niye benim hayallerimle oynuyorsun niyeağağa du o arada sokaklarda koşuyorum ben :D Kitap kurdu olduğunu biliyoruz negzel bir şey . Ben de her kitabı okumam mesela ona çok kıl oluyorum. O korkaklık olayı benim de hücrelerimde geziyor ama sadece korku filmi izleyememe kısmım var. Korkmaktan ziyade sana verdiği gerginlik 10 yılını götürüyor. jahsdgsdjahgas bi şey olsun da azarlayayım ben demiştim kığpsss diye laf sokayım canım gidiyor resmen. Bi oturup düşününce kızıyorum kendime ama içten içe de iyi yaptın iyi hak etti o diye kendimi de yüreklendiriyorum sakjhasas velhasılı ellerine sağlık karşim :D

    YanıtlaSil
  5. Yazılarını okurken özellikle kendini tanıttığım kısımda ''aa aynı ben,ahanda bende böyle yapıyorum,ben böyleyim''demekten kendimi alamadım..Sanırım çok ortak yönümüz var özellikle geç kalma konusunda daha birçok şeyde ben öyleyim..Okurken zevk aldım blogunuz çok güzel bu arada bişy sormak istiyorum ama kararsız kaldım doğulu musun acaba _? kürtçe biliyomusun mesela ?

    YanıtlaSil
  6. [...] akşam mim yazasım geldiği için bir de Mydestiny yani Naz arkadaşım beni bu miminde mimledi. Kendisine burdan teşekkür [...]

    YanıtlaSil
  7. Ben de yazdım bugün http://nefertitihome.blogspot.com/2013/02/pek-kisisel-mim.html

    Görev tamamdır :))

    YanıtlaSil
  8. Evet doğulu ve kürdüm ama maalesef kürtçe bilmiyorum.

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^