26 Mayıs 2015 Salı

Masked Prosecutor 2015 (İlk Bölüm~)

masked prosecutor


Masked Prosecutor Kim Sun Ah dolayısıyla biraz merak ettiğim bir projeydi. Erkek başrol oyuncusu Sang Wook Joo şaşırtıcı ama daha önce hiç adam akıllı izlemediğim bir oyuncu. Single Lady ve Birth of a Beauty dizileri dikkatimi çekti ama sanırım izleyeceğim :) 

Dizinin konusuna gelirsek... Geceleri kendi adaletini sağlayan gündüzleri kurallara uyan bir Savcının hikayesi bu dizi. Babasının isteğiyle savcı olmuş olan Dae Cheol, her şeyin parayla hallolup adaleti satın alan insanların arasında kurallara uygun bir savcı gibi sistemle uyumlu hareket ederken geceleri yüzüne maskesini takıp torpille davalardan kurtulan kişilere kendi adaletini uygular. Lise yıllarından beri Min Hui'ye platonik olarak aşık olan Dae Cheol, yıllar sonra Min Hui ile kendisi ofisinde karşılaşır. Min Hui'nin yıllar önce verdiği sözün akıbeti bakalım ne olacak? 

İlk bölüm yorumu yazmaya niyetleniyorum, okumaya hazır olun! :)


prosecutor dae cheol

İlk bölüm geçiş bölümüydü diyebilirim. Dae Cheol'un bugün bulunduğu konuma ve adalet anlayışına nasıl sahip olduğunu görmek için lise yıllarına dönüp bugünün temellerini oluşturan sahnelerle devam etti ilk bölüm. 

Savcı dae cheol
Sistemin şartlarına uyup kadına şiddet uygulayan suçluyu
 gelen bir telefonla serbest bırakmak üzere olan
Dae Cheol 

Dae Cheol içinde muzip bir çocuk olan eğlenceli bir karakter :) İlk bölümde Min Hui ile yıllar sonra karşılaşmaları pek uzun sürmedi fakat ilerleyen bölümlerde ikilinin sürekli didişme halinde olacağını tahmin ediyorum.

Dedektif Min Hui
Suçluları zayıf yönlerini keşfedip psikolojik baskı
yaparak konuşturan dedektif Min Hui!

Min Hui, amcasıyla büyümüş biri fakat hikayesiyle ilgili net bir bilgi yok henüz. Anne babasını talihsiz bir şekilde kaybetmiş olmalı ki amcasının telkinlerine rağmen dedektif olup kendi adaletini sağlayarak kural tanımaz bir polis olacağını söyledi, nitekim oldu da. Yakalayıp savcıya yolladıkları suçlunun kolayca serbest bırakıldığını duyunca soluğu savcılık ofisinde aldı ve tak: Yıllar sonra Dae Cheol'ü gördü! Hem de savcı olmuş bir şekilde!

Gençlik yıllarına dönelim haydi!

masked prosecutor kbs2

masked prosecutor drama

Min Hui'yi görür görmez aşık olan Dae Cheol bir gün kızı takip eder ve kızın amcasıyla karşılaşır. Eski boksör olan ve biraz da matrak bir karaktere sahip amca spor salonuna çağırır Dae Cheol'ü ve öğrencilerinden biriyle dövüşmesini, kazandığı takdirde Min Hui ile çıkabileceğini söyler. Dae Cheol deli gibi dayak yer ama pes etmeyip dövüşü kazanır! Min Hui'nin tepkisi farklı olur tabii ki. 

masked prosecutor kbs2

Yetimhanede büyüyen Dae Cheol Min Hui'ye ulaşabilmek için çabaladığı günlerde aniden çıkagelen ve babası olduğunu söyleyen bu adamlar karşılaşır. Dae Cheol için bu karşılaşma şüphesiz dönüm noktası diyebilirim zira babasıyla yollarının kesişmesinden sonra hayatı farklı bir şekilde "intikam temalı" ilerlemek üzere planlandı. 

İlk bölüm fena değildi bugünün temelini atan olayları görmek için çocukluk-gençlik yıllarına geçiş yaptı dizi ilk on dakikadan sonra ve kısmen de olsa bir şeyler öğrendik. Dae Cheol'ün intikam ve adalet temalı yolculuğu Min Hui ile karşılaşmasından sona nasıl devam edecek merak ediyorum.

İlk bölümde sürpriz bir konuk vardı: Siwon! Hiç beklemiyordum :)
İlerleyen bölümlerde tekrar görürüz belki :) 

Dizinin ilk bölümü birkaç gün önce çıktı. İzleme şansı bulan var mıdır bilemiyorum lakin ben izledim ve güzeldi, öneriyorum. En azından Producer gibi felaket sıkıcı bir ilk bölüm yapmamışlar.

Çeviri ve paylaşım için Yeppudaa'ya teşekkürler. Teşekkürü hak edene verelim! :)

2 yorum:

  1. Sang Wook Joo'yu Giant'ta izle bi' de derim=) On numara dizidir. Ben çok seviyorum kendisini. Her rolü oynayabiliyor, yetenekli bir aktör.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyor musun bu diziyi de yarım bıraktım ben nedense heo aynı kafada ilerleyecekmiş gibi göründü 6-7de bıraktım. Sang Wook Joo'yu izlemeyi istiyorum ama dizi önerini hemen not ettim. Single Lady için de güzel yorumlar gördüm belki ondan başlarım adamı keşfetmeye =D

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^