6 Eylül 2011 Salı

Can you hear my heart?



2011 yapımı sağlam dizilerden biri. Daha ilk gördüğümde güzel olacağını düşünmüş ve altyazılarının bitmesini beklemiştim. Biter bitmez başladım tabi, kaçar mı hiç. Bu yıl başlayan diziler arasında en beğendiğim diyebilirim rahatlıkla. 30 bölümlük diziyi bir çırpıda izledik arkadaşla beraber. Adeta yarıştık:) Kesinlikle hakkında bir şeyler yazılacak bir dizi, izleyince göreceksiniz^^


"Kalbimdeki titrek sevgiyi hissedebilir misin? 

Korkumu hissedebilir misin? 
Beni koruyan sendin. 
Sensiz bir hayat kuramam 
Beni kim sevecek? 
Kalbim seni deliler gibi özlüyor." 

"Aç gözlerini, gözlerini açmazsan söylediklerimi duyamazsın..."

Kısaca konusu: Cha Dong joo, annesi, üvey babası ve büyük-babasıyla mutlu zengin bir yaşam sürerken diğer yandan Bon Ma Ru, zeka özürlü babası ve yaşlı büyük-annesiyle yaşadığı ortamı sevmeden yaşayan iki farklı karakterdir. Bong Ma Ru ailesinden şikayetçiyken yeterince bunalmışken bir de özürlü babasının evlenmek istediği sağır, dilsiz bir kadın ve çocuğu Küçük Mi Suk vardır. İlk beş bölüm çocukluk yıllarında geçiyor, çünkü dizinin günümüz bölümlerinde yaşanan olayların temeli çocukluk yıllarına dayanıyor.  Karakterlerin kesiştiği noktada hikaye başlar ve otuz bölümlük yumuşacık bir dizi sizi sarıp sarmalıyor..




Cha Dong Joo(Kim Jae Won) Kim Jae Won'u ilk kez izlediğimi sanıyordum ama yanılmışım meğersem bu tatlı adam Kore ile tanışmamı sağlayan şu filmde oynamış. Dizi bittikten sonra farkettim bunu. Askere gidip gelmiş ve bu diziyi çekmiş. Askerlik öncesi dönemi pek göz alıcı olmadığından fark edememişim sanırım :P Cha Dong Joo karakteriyle şahane bir dönüş yaptı bence. Mimikleriyle oynayan yegane oyuncu ilan ediyorum kendisini. "Evet" derken bile yüzündeki her zerreciği oynatabilen bir Koreli daha görmedim ben :D O kaşlar bir sabit duramadı yerinde! Oppa listelerini altüst etme potansiyeline sahip, ona göre! :P Dizideki karakterine gelirsek; küçükken yaşadığı bir kaza yüzünden duyma yetisini kaybeder. Annesi tarafından zorlu bir tedavi sürecinden sonra dudak okumayı öğrenir ve duymadığını kimseye çaktırmadan yaşar. Aslında her şey o kaza sayesinde başlar..


Bon Ma Ru veya Jun Ha (Nam Gung-Min) Bong Ma Ru, yaşadığı aile ortamından her zaman nefret eden bir çocuk. Yaşlı ninesi ve otistik babası kendisi için utanç kaynağı. Çok az sevdiğim karakterlerden. Yaşadıkları arada üzse de, genel anlamda sürekli kızdığım bir karakter oldu. Babası Young Gyu, aptal oğlunun kaba tavırlarına rağmen oğlu için her şeyi yapabilecek bir adamken Bong Ma Ru yaşanan kazadan sonra ailesini bırakıp zengin bir yaşama adım atacak kadar bencil bir karakter. İzlerken Ma Ru için bazen üzüldüm aslında. Yıllarca iyi bir yaşam sürmüş olsa bile geçmişte ailesini bırakıp kaçtığı için birgün kendisinin de yeni ailesi tarafından terkedileceğinden korkması Ma Ru'ya acıdığım anlardan.. Yıllar sonra yeni kimliği Jun Ha ile birlikte ailesiyle karşılaşması ve ailesinin hala onu aradığını, beklediğini öğrenmesi ve sonrasında yaşananlar aile için çok ama çok zordu.


Küçük Mi Suk veya Bong Woo Ri (Hwang Jung-Eum) Yine ilk kez izlediğim ve bayıldığım bir oyuncu. Annesi Mi Suk sağır dilsiz olduğundan bir ismi yoktur ve annesinin rehberliğini yaptığı için herkes ona "Küçük Mi Suk" diye seslenir. Hayali piyano çalıcısı olmaktır. Gizlice okula gidip piyano çalarken Cha Dong Joo ile karşılaşır. Piyanist kelimesini ilk kez Dong Joo'dan duyar, öğrenir:) Daha sonra buluşurlar ve Cha Dong Joo ona piyano çalmayı öğretir. İki küçük çocuk görüşmek üzere sözleştikleri halde Cha Dong Joo buluşmaya gidemez çünkü hayatının en zor dönemine girmiştir. Annesinin, Ma Ru'nun babası Young Gyu ile evlenmesini çok ister. Ma Ru'nun peşinden oppa oppa diye mutlu bir şekilde koşar durur:) Ma Ru terslese bile aldırmaz çünkü o yeni ailesi olacağı için çok mutludur. Bir süre sonra hayatını değiştirecek olan şeyler olur ve yıllarca kendilerini terkedip giden Ma Ru'nun yolunu bekleyerek, yeni ailesinin koruyucusu olarak yaşar..

Seung Chul: İkinci adam olmaya çok çalıştı ama olamadı, iyi arkadaş olarak kaldı. Woo Ri'nin çocukluk arkadaşı, aynı zamanda ev sahiplerinin oğlu.  Woo Ri ve babası için o Evden Kaçma Uzmanıdır. Aile Ma Ru'ya seslenebilmek adına kayıp kişileri bulan bir TV programına katıldığında epey taktik aldılar Seung Chul'dan :D Woo Ri sayesinde serseriliği bırakıp düzgün bir adam oldu :D Cha Dong Joo'ya kafa tuttuğu sahnelere bayıldım. Woo Ri için pek çok şey yaptı ama malesef aşkını kazanamadı. Bunu çok güzel bir şekilde kabul etti ama. Öyle yılanlıklar yapmadı. Zaten izleyiciye ikinci adam hissi vermiyor daha çok iyi dost, arkadaş kavramını akla getiriyor. En eğlenceli karakterlerden biriydi. Babasıyla olan sahneleri eğlenceliydi doğrusu :D


Min Soo: Seung Chul ile aynı kaderi paylaşıyor. İkinci kız olmak istiyordu ama olamadı. Cha Dong Joo ve Jun Ha'nın iş yaptığı ekibin üyesidir. Aslında Seung Chul ve Min Soo ikinci kız/erkek potansiyeli karakterler olsa da öyle değillerdi. Hiç bir zaman kötülük yapmadılar aksine hep iyi insanlar olarak kaldılar. Min Soo'nun, Woo Ri'ye kardeşim diye seslenmesi hoş bir ayrıntı mesela:) Young Gyu, Min Soo'yu kafasında "Hayalet Kız" olarak kodlamıştı :D


Büyükanne! Gördüğüm en ilginç büyükanne karakteri. İzlemek çok keyifliydi. Büyükkannemiz içkiye düşkün ve feci küfür eden bir kadın. Arada aklı gidip geldiği için garip şeyler yapabiliyor. Yukarıdaki sahne çok komikti! :D Dizinin kuşkusuz en fedakar ve iyi yürekli insanı büyükanne. İzleyince göreceksiniz, spoiler yok^^ Ma Ru ile karşılaştığı sahne ve Ma Ru'dan özür dilediği sahneler çok duygusaldı TT


Güçlü bir karakterdi. Cha Dong Joo'nun annesi. Uçurum sahnesi var ilk beş bölümde. Çok başarılıydı o sahnede. Gerçekten yaşamış gibi oynuyordu. MaRu'yu yanına alıp oğlu gibi yetiştirmesi ve onu Jun Ha yapması intikamının bir parçasıydı ama gerçekten oğlu gibi yetiştirdi çocuğu. Oğluna duyduğu sevgiyle eşdeğerdeydi Ma Ru'ya olan sevgisi. Dizinin kötü kadınıydı oysa.. İzleyicinin kızdığı, nefret ettiği bir karakter değil asla.


Young Gyu: En sevdiğim en çok güldüğüm en çok hüzünlendiğim en en en karakter:) Dizi boyunca hiç bıktırmadı, rolünü inanılmaz başarılı canlandıran bir oyuncu. Hele oğluna olan sevgisi muhteşemdi! Mutlaka görmelisiniz. Lezzetli pirinç yapmayı öğrendikten sonra her akşam yemeğinde kayıp oğlu için pirinç pişirip bir köşeye onun için ayırması her seferinde göz doldurdu izlerken. Eğer Ma Ru o pirinci yemeseydi içime dert olurdu. Senaristlerin bir an bu sahneyi unutacağından çok korktum izlerken :D Young Gyu'nun, Cha Dong joo ile olan arkadaşlığı, diyalogları da çok güzeldi. Cha Dong Joo'ya tüm saflığıyla verdiği "Kötü kişilerle oynama" öğüdü harikaydı, Dong Joo'nun çok işine yaradı.

Dizi boyunca dilinize dolanacak olan bir şarkı var, Young Gyu'nun en sevdiği şarkı, "Yeşil çayırlar üzerine, resim gibi evler yapılsın. Sevgilimle birlikte....yüz yıl yaşamak istiyorum..."



Na Mi Suk: Young Gyu'ya göre "Bayan sev ya da terket" Kafasında öyle kodlamış, çünkü Na Mi Suk'un felsefesi "Sev ya da terket" idi. İlginç karakterlerden biri. Diziye sonradan katılan sürpriz bir yüz. İzlerken siz de şaşıracaksınız:) Na Misuk'a göre, kadınlar severken pembe, giderken ise kırmızı ruj sürermiş. Sürekli kırmızı ruj sürmesi birinin hayatından gitmesiydi kuşkusuz :P Young Gyu ile olan sahneleri seyirlik!


Seung Chul'un tavukçu ailesi dizinin olmazsa olmazlarından. Hele de Seung Chul'un babası! Feci komik bir karakterdi, ağlarken bile güldürmeyi başaran cinsten :D Young Gyu ve Cha Dong Joo'nun arkadaşlığını kıskandığı sahneler çok komik :D Sonlara doğru dizinin kötü adamı Choi Chin Jul ile ilgili Young Gyu'ya verdiği intikam alma taktikleri harikaydı :D :D


Karakterlerden kısa kısa bahsettim ama konuya da değinmek istiyorum. Spoiler sayılmaz merak etmeyin:) Çocukluk döneminde karakterlerin yollarının nasıl kesiştiğini ve sonrasından bahsetmek istiyorum.

Maru, çalışkan ve zeki bir öğrenci olduğu için bir şirketten burs kazanır. Burs kazandığı şirketin sahipleri Cha Dong Joo'nun ailesidir. Burs töreni yapılacağı gün Cha Dong Joo ve ailesiyle tanışır Ma Ru. Dong Joo ve annesi Ma Ru'ya çok iyi davranırken üvey baba Cho Chin Jul(adı bile zor pis adamın! :D ) kötü davranır, hatta aşağılar. Ma Ru'nun babası Young Gyu sağır-dilsiz Bayan Mi Suk ile evlenir bu arada ve birlikte aynı çatı altında yaşamaya başlarlar. Ma Ru hariç herkes mutludur bu durumdan. Bu arada Bayan Mi Suk, Dong Joo'nun ailesine ait olan fabrikada işçidir. Bir gün fabrikada bir yangın çıkar ve Choi Chin Jul suçu Young Gyu'nun üstüne yıkar. Diğer taraftan ise Cha Dong Joo, büyükbabası ve üvey babası arasında geçen bir tartışmaya şahit olur ve kaza geçirir. Cha Dong Joo'nun annesi bir taraftan babası için üzülürken bir taraftan da oğlunun başına gelenleri duymuştur. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kocasının ihaneti ve gerçek yüzüyle sarsılmıştır. Tüm bu karmaşa karşısında oldukça soğukkanlıydı aslında. Akıllı kadın karakterlerdendi. Ma Ru hastaneye babasının başındaki yangın belasını çözmek üzere hastaneye, yalvarmaya gelir. Dong Joo'nun annesi o an planını başlatır ve Ma Ru'ya bundan sonra kendileriyle yaşamasını, oğlu olmasını teklif eder. Aradan yıllar geçer, 16 yıl.. Ma Ru'nun adı artık Jang Jun Ha olmuştur, hayalindeki meslek olan doktorluk eğitimini almıştır. Dong Joo ve Jun Ha iki kardeş olarak yetişir. Aralarındaki kardeş ilişkisini izlemek çok güzeldi. Arada kötü şeyler girse bile aralarına sevginin nefreti yenmesi güzeldi. Özellikle Dong joo sırf sevgi dolu bir karakterdi. En olmaz zamanlarda bile abisi için iyi şeyler düşündü. Jun Ha'yı izlerken boğmak isteyebilirsiniz, dikkat! :)

Diziden çok şirin bir sahne








"I can hear... your voice"


Çok tatlılar!!!! :D



Acaba yukarıda işaret diliyle ne anlatılıyor? İzleyin, görün:)) Diziyi izlerken işaret dili öğrenmek isteyebilirsiniz, ben istedim:) Diziyi birkaç hafta önce izlemiştim, yazarken yeniden izleyesim geldi. İzlemeyenlere tavsiye ediyorum sıcacık harika bir dizi. Pişman olmayacaksınız. İşitme engelinin, bütün engelleri aşıp aşkı yaşamak için engel olmaması dizinin anlattığı en güzel konuydu. Diziye şans verin^^

Gifler @koreafans dizi sayfasından alıntıdır.

52 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı olmuş bu böyle çingu :)

    Merak ettirdin bana ama bu sıralar çok Kore dizisi izliyordum, birazcık ara vermeyi düşünüyordum :)

    Yazı oldukça hoştu, indirsem mi diye düşündüm hatta. Çok özgün anlatmışsın, ellerine klavyene sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim:)) Çok sevindim beğenmene:)

    Dizi bence çok güzel izlemeni isterim. Elimdeki diziler bitince ben de dizilere ara verip filmlere geçiş yapacağım.
    Biraz moladan sonra indirip izlemeni öneririm. Beğeneceğine eminim ;)

    YanıtlaSil
  3. çook sevdim ben bu diziyi yahuu!!

    yazıyı okurken de tekrar izler gibi oldum çok renkli çok hoş olmuş ellerine sağlık:)

    her karakteri ayrı güzel, her sahnesi bi başkaydı.. oyunculuklar harika, cha dong joo zaten afet =D

    bu sıcacık diziyi bu yazının üstüne izlemiyecek olana da kocaman bir cık cık cık yani , o kadar :)

    YanıtlaSil
  4. 30 bölümlük diziyi 2 buçuk günde bitirdim :D we diziyi acayip beyendim mydestiny özelliklede Bong Maru ^^ Çok tatlıydı bee resmen yürüyen karizma :D Dizinin sonraına dogru kötü adam olsa da ben dizi sonuna kadar hep onun tarafını tuttum :D Onun yaşadıklarını yaşayıpta hadi anne hadi kardeşim yaşananlar bana yaşattıklarınız sorun diil kaldımız yerden devam edelim gibi bişey söz konusu olsaydı dizi acayip saçma olurdu. Tam aile dizisi diğer karakterlerden de yazacak olursam 2. sırayı Cha dong ju'nun o permalı saçlı annesi nasıl bişe o yaa resmen idol idol :D muhteşem kraliçedeki mişıl vakasından sonra yeni bi mişıl mı doguyo dedim neyseki öyle olmadı dizinin finalinde herşey tatlıya baglandı ^^ Ve deginmeden geçemiyecegim bong maru'nun çoçukluk arkadaşı kızcagızın öpüştügü ilk erkek Seung Chul onuda Que sera sera dizinde izlemiştim ve çok beyenmiştim burda da senin yazdıgın gibi 2. adam olmaya çalıştı ama 3. adam olarakta iyi şeyler yaptı gibi [: arkadaş olarak olsa bile :D .yazın çok güzel olmuş eline saglık bu arada temanı degişmissin temada süper olmuş neyse yorum yazmayı tadında bıraksam iyi olacak baya bi uzun oldu sanki :D

    YanıtlaSil
  5. Ben de çok sevdim. Cha Dong joo ahhh :D En sevdiğim dizi karakterlerinden. Kusursuzdu neredeyse :P Bütün karakterleri sevdim aslında. Choi Chin Jul hariç! Adını da söyleyemiyorum zaten :D Herkes izlemeli bence bu diziyi. Herkesin zevkine hitap edecek bir dizi çünkü.

    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. Ben bir haftada bitirmiştim :) Zaten bir başladın mı bırakamıyorsun, sona ulaşmak istiyorsun. Bong Ma Ru büyüyünce karizmatik ve yakışıklı bir karakter oldu ama kişiliğinde sorunlar vardı. ailesine yaptığı şeyi affetmek güç. Haklı bir yanı yoktu. Yapılanları öğrendikte sonra kızması normaldi ama yine de ailesine karşı yanlış yaptı. Sadece son bölümlere doğru Young Gyu ile olan sahnesinden dolayı yumuşadım Ma Ru'ya. Anne karakterini severek izledim çünkü kötü bir şey yapabileceğine inanmadım. Yaptıkları affedilecek şeylerdi. O da haklıydı kendince. Muhteşem Kraliçe'yi izlemediğim için bir şey diyemiyorum :) Seung Chul tatlı bir karakterdi:)) Que Sera Sera'yı da izlemeyi düşünüyorum bakalım orada nasıl biriymiş.. Severim uzun yorumları, ellerine sağlık^^ Teşekkür ederim temamla ilgili güzel yorumlar almak güzel:))

    YanıtlaSil
  7. Salya sümük bir dizidir diye hiç listeme bile almamıştım bu diziyi ama tanıtımın sayesinde delice bir merakla doldum ve izleyeceğim mutlaka. Çok teşekkürler tanıtımın için. :)

    YanıtlaSil
  8. Arada duygusal sahneler elbette var ama salya sümük ağlatacak bir dizi değil aksine gülümsettiği sahneler daha çok. Mutlaka izlemelisin! Tekrar tekrar izlenilebilecek bir dizi. İzledikten sonra yine bekliyorum seni buraya:)) Ben teşekkür ederim efem :P

    YanıtlaSil
  9. (Spoiler sayılabilecek bir yorum, haberiniz olsun)

    Yorum yazamadan geçemem bu dizi hakkında...
    Bende Cha dong joo'yu ilk defa izlediğimi düşünmüştüm.Sonradan farkettim ki önceden filmini izlemişim. Adamın yaşı arttıkça daha bir tatlı olmuş.Dediğin gibi mimikleri bir harikaydı.
    Maru'ya gelince hem severim hem kızarım moduna girdim.Arada kızgınlığım daha da arttı. Sonunda pilavi yemeyi iyi oldu..Komşu baba yine kendini gösterdi orda da. Komşu baba zaten harikaydı.Olduğu her sahne de en azından olmadı bir gülümsetti.
    Baş rol kıza gelirsek..Çoğu dizide başrol kızları sevmesem de.Bu kızımızı sevdim.Oldukça şirindi.O saçlarına rağmen oldukça güzeldi. 2. kızla unni-donseng ilişkilerini bende çok sevdim..
    Dizi de Cho jin chul (böyleydi sanırım) dışında kötü karakter de yoktu.Tam nefretlikti kendisi.Her bölümde nefretim biraz daha arttı.
    Maru'nun ve dong joo'nun annelerine arada kızsam da yine iyi karakterlerdi.Özellikle dong joonun annesi harika bir oyuncu olduğunu gösterdi.
    Aynı zamanda dizi sayesinde 'birlikte' ve 'aptal gibi' nin işaret dilinde ki hareketlerini de öğrendim.
    Çok uzun yazdım .Ama içimde kalmasın, yeni bitirdim bir yerlere yazma isteği oluştu bende..Çok sevdim çünkü diziyi özellikle finali :D

    YanıtlaSil
  10. (Spoiler sayılabilecek bir yorum, haberiniz olsun)

    Kesinlikle hakkında bir şeyler yazılası, konuşulası bir dizi, katılıyorum:) Kim Jae Won(Cha Dong Joo) askere gidip geldikten sonra bir acayip olmuş, evrim geçirmiş sanki :D Yok böyle tatlılık :P Ma Ru'da çok kafam karıştı, bir sevdim iki kızdım resmen. Bir türlü tam affedemedim ta ki pirinç sahnesine kadar.. Bir de araba sahnesi vardı. Young Gyu nasıl da mutlu oldu. O sahnelerde affettim Ma Ru'yu. Komşu baba süperdi :D

    Başrol kızımızı ben çok sevdim çok şeker bir oyuncuydu. bundan sonra da takipçisiyim:) Ezik veya silik bir karakter değildi bu bile sevmek için neden :) Choi Chin Chul adını söyleyemediğim kötü karakter :D İlk bölümlerdeki siyah saçlı halini doğal hali sanmıştım, aradan yıl geçince de iyi yaşlandırmışlar adamı dedim haha :D Jeton geç düştü :P Baştan aşağı kötüydü, haklısın.

    Anne karakterine kızamıyorum ben ya, kendince çok haklıydı. Arada dengeler bozulacak gibi olduysa da genelde yolunu bulan bir karakter oldu. Açıkçası böyle olacağını tahmin etmiştim. Severek izledim.

    "Birlikte" ve "aptal" kelimelerinin işaret dili versiyonu dizinin izleyicilere hediyesiydi bence :D Diziyi benim gibi seven birinin yorumunu okumak güzeldi hem de uzun bir yorumdu, ne mutlu:)) Güzel diziydi bee :D

    YanıtlaSil
  11. Valla tek kelime mükemmel!! o derece yani.. ben bu yazını görünce bir bakayım dedim ve iyi ki bakmışım. dün başladım izlemeye ve bugün 13. bölümdeyim.herkese tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  12. Çok sevindim başlamana:)) Hızlı gidiyorsun 13. bölüm ne demek =) Çok sürükleyici bir dizi ama sen de haklısın yani :P İyi seyirler diliyorum ve bittikten sonra görüşlerini okumak istiyorum:)) Cha Dong Joo'yu dikkatli izle :P

    YanıtlaSil
  13. evet!! eee dizi böyle olunca.. :D bütün dikkatim cha dong joo'da zaten.. :D bitirir bitirmez buradayım.. :)

    YanıtlaSil
  14. Şuan Kore Delisi sayesinde blog veblog camiasını tanıdığımdan yavaş yavaş içinize giriyorum sıcak karşılamana hemen daha yavru olan minik bloğumdan teşekkür edemediğim için hemen iadeyi ziyaret yapmalıyım dedim:)) Teşekkürler bende heemn seni takibe alıyorum:)) siz üstadsınız, bu arada arkadaşlar kore delisi ile sorunumuz aynı ikimizde bloğumuzdaki yorumlara cevap veremiyoruz:((!!! çok üzgünüm blogspot kullanıcıların yardım bekliyorum tekrar teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Kore aşığı, bloguma hoşgeldin:))

    Yavaş yavaş Kore bloglarını keşfediyorsun demek, ne güzel:) Blogspot yorum kutusundan olabilir. Açıkçası blogspot ayarlarını hiç bilmiyorum. Yorum yaparken bile zorluyor blogspot :// Araştırıp öğrenmek lazım sebebini. Üzgünüm yorum konusunda yardımcı olamıyorum malesef. Blogspot uzantısı kullanan arkadaşlardan yardım alabilirsin:)

    YanıtlaSil
  16. ayy dong joo yu özlemişim yaa
    bence de mükemmel bir diziydi hikayeside oyuncularıda içten, doğal ve sıcacık hani şu herkesin izlemesi gerekenlerden
    dong joo ve young gyu benim favorilerim oldular
    nasıl bu kadar gerçekçi ve güzel rol yapabildiler hayran kaldım izlerken hem güldüm hem ağladım
    konusu ilgisini çekmeyenler için söylüyorum bence başka bir şey için değilse bile sadece ikisinin nasıl oynadıklarını görmek için izlemeye değer
    yazın süperdi alkışlıyorum imrendim valla :)
    bende ilk bu diziyi yazmaya çalıştım ama beceremediğimi farkettiğim için başka da dizi anlatma girişiminde bulunmadım
    şimdiki sloganım 'siz yazın biz okuyalım' :)

    YanıtlaSil
  17. Diziyi dün itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. :D aAslında daha erken bitecekti ama kardeşim sağolsun. :D Neyse..Dizi gerçekten şimdiye kadar izlediğim diziler arasından 'en iyiler' sıralamasına girmiş bulunmakta. Duyguyu gerçekten çok iyi vermişler. Dizideki bütün karakterleri sevdim. Hepsi canlandırdığı karakterleri çok iyi oynadılar. Hele Bong Young Gu.. Aslında orada bulunanlar içinde en akıllısı oydu bence.. Oğlu için 16 yıl beklemesi gerçekten çok duyguluydu. Ve Ma Ru'yu aradıkları zaman ben Ma Ru'yum diye gelen insanlara bir çırpıda 'hayır' demesi.. Gerçekten duygulu..Ama en çok duygulandığım yer Kızına Ma ru'yu anlatırken Ma ru'nun kulakları böyle, gözleri şöyle demesi.. Gelelim dizinin prensi Cha Dong Joo'ya.. Duyamadığı halde 16 yıl duyuyormuş gibi idare etmesi çok etkileyiciydi. Dizinin sempatik karakterlerinden. (Bu arada teninin beyaz olası yüzünden bayağı dalgaya alındı :D) Gerçekten pek çok duyan insandan daha iyi idare etti. Dizide Ma Ru'ya acaip gıcık olmuştum. Ama sonlara doğru gönlümü aldı kereta.. :D Sürekli ağlayan erkekler sinirimi bozar ama Ma Ru sinirimi bozmadı. Çünkü onu ağlarken görünce küçükken yaptığı hatalar ve şimdiki pişmanlıkları aklıma geldi. (Ama cidden bi ara bilgisayarın içine girip onu gırtlaklamak istemedim de değil hani :D ) Ma Ru ve Dong Joo'nun kardeşiği çok hoşuma gitti. Esas kızımıza gelirsek..Bong Woo ri'de sevmediğim tek şey saçları..Geri kalan herşey güzeldi.. Babasına ve büyükannesine 16 yıl boyunca bakması falan..Bong Woo Ri ve Cha Dong Joo gerçekten süper bir çift oldular.. :) :) Büyükannede var tabi..Gerçekten güzel, saygılı bir büyükkaneydi. (?) He bide tavukçu ailesi var. Tavukçu baba komedi zaten. Çok şeker çok komedi bir adam. Eşide öyle.. Ama..Oğulları bambaşka.. Cidden koptum bu aileyi izlerken. Komedi dans üçlüsü gibiydiler. Aklıma bir replik geldi. :D ('' Hey Bong Woo Ri, senin süt beyazı çilekli süt oldu, çabuk gel.'') En çok dikkatimi çeken karakterler bunlar. Şimdi diğerlerinide yazmaya kalksam..Ohoo.. :D Dizi gerçekten öğüt veren bir diziydi. Herkesin izlemesinini tavsiye ederim. İşaret dilini gerçekten öğrenmeyi istetiyor bu dizi. (istetiyor?) :D Bu diziden unutmayacağım şeylerden biride şu söz; ''gözlerime bak, bakmazsan seni duyamam'' Kısacası şiddetle tavsiye ediyorum tekrardan. Herkese iyi seyirler..

    YanıtlaSil
  18. Ben de bitireli az zaman olmasına rağmen diziyi özledim :D Tekrar izleyebilirim sıkılmadan o derece güzeldi. Benim de favorim Dong Joo&Young Gyu. İkisinin dostluğu hele müthişti. İkisi de çok başarılı canlandırmıştı rollerini. Bazen Dong Joo'nun gerçekten sağır olduğunu düşünüp üzülüyordum mesela :D

    Yazımı beğenmene sevindim, teşekkür ederim:) Dizilerle ilgili yazıları seviyorum ben, sen izle ve yaz. Biz okuruz zevkle:)

    YanıtlaSil
  19. Ne güzel bir yorum böyle :P

    ışık hızıyla bitirmişsin diziyi, tebrik ediyorum seni çingu:) En iyiler listesine hızlı bir giriş yapıyor bu dizi değil mi :) Ben de aynı şeyi düşünmüştüm. Karakterlerin hepsinde emek vardı, senaryo çok başarılıydı. Başarılı oyunculuklar da eklenince böyle seyirli bir dizi çıkıyor ortaya. Young Gyu ve Dong Joo en başarılı oyunculardı bana göre. Çok inandırıcı ve doğal oynamışlar. Küçük oyuncular da çok başarılıydı söylemeden olmaz. Yazıda küçük oyunculara değinmeyi unutmuşum da :P Ma Ru'nun ağlaması gerekiyordu, az bile ağladı :P Yine de onca şeye rağmen son sahneler affettidi Ma Ru'yu. Cha Dong Joo ten rengi gerçekten de çok beyazdı ama yahu! :D Tavukçu annenin repliği çok komikti ama :D Çilekli süt haha :D :P Ben bir ara Dong Joo'nun gerçekten sağır olduğunu sanıp üzülüyordum çocuğa. O kadar inandırıcı oynuyordu. Young Gyu'nun bir bakışta oğlu olup olmadığını söylediği sahneler çok etkileyiciydi. Herkesin yarım akıllı gözüyle baktığı adam 16 yıl boyunca görmediği oğlunu şıp diye ayırt edebildi! Esas kızın saçları beni rahatsız etmedi pek, tatlı duruyordu :) Oyuncunun küt/uzun saçlı hallerini gördüm nette daha güzeldi. Büyükanne en saygılı kadındı tabi, çok haklısın (!) :P

    Ben de önce bu diziyi sonra Başka Dilde Aşk'ı izledim ve çok feci işaret dili öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  20. Teşekkürler çingum :)

    Evet en iyilerin en iyisinde diyebilirim. :D Çocuk oyunculara bende değinmeyi unutmuşum. Onlarında hakkını vermek lazım. Bu arada Dong joo'nun küçüklüğüyle büyüklüğü ne kadar da benziyor öyle..Tam adamını bulmuşlar. Dong joo'nun ten rengi cidden çok beyaz.. Adamın ten rengi mi öyle diye baktım ama eski resimlerine bakınca ten renginin Ma ru'nun ten renginden bir ton açık olduğunu gördüm. :P Ama yadırgamıyorum. Herkes rollerini hakkıyla oynadı. Ve evet.. Bende bir ara (aslında hala öyle) Dong Joo'nun gerçekten sağır olduğunu düşünüp üzülmüştüm. Ama birkaç kamera arkasına rastlayınca bu üzüntüm biraz hafifledi. O babaya söyleyecek hiç bir sözüm yok. Tek kelime muhteşemdi. O adamı başka bir dizide ciddi bir rolde görsem herhalde alışamam. Biraz garip gelir sankim. :) Woo ri'nin saçları başlarda güzeldi ama sonlara doğru kask gibi durmaya başladı. Ya da bana öyle geldi. :P Dizinin ostlarıda bir harikaydı. Hala o piyanoyla çalınan parçayı dinliyorum. Dinlerkende parmaklarım piyano çalıyormuş gibi oluyor. Ha bide 'good person' var. O da çok güzel bir parça. Mükemmel yani.. Söylenecek çok şey var dizi hakkında ama şimdi izlemeyenlere tüyo veririm kendimi tutamayıp. Dizi tam ağlamalık. Bazı sahnelerinde inan gözlerim doldu. Ağlayacaktım ama yanımda annem ve kareşim varken ağlayamadım. Karizmayı çizdiririm sonra. :D :P

    İşaret dilini gerçektende öğreneceğim sanırım. Tabi vakit bulabilirsem. Ama en azından 'birlikte', 'aptal' ve 'sır' ı biliyorum. :)

    Başka Dilde Aşk'ı bende izlemek istiyorum ama fırsat olmuyor işte. Ama fırsat yaratırım mutlaka. :D

    YanıtlaSil
  21. küçük Dong Joo ve yetişkin Dong Joo akraba gibiydiler. Çok iyi bir seçim yapmış cast ajansı. Daha iyisi olamazdı. Aynı başarı Ma Ru için geçerli değil mesela, küçükken suratsızın tekiydi bir büyüdü karizmatik bir şey oldu :D Yine de hepsi iyi oynamıştı rollerini. Dong Joo acaba dizi için beyaz mı kaldı nedir :D Askerde hiç mi kararmaz bir insan, süt beyaz gelmiş adam :D Dizide çalan tüm müzikleri sevdim ben. OST'sini indirmek lazım ama, arada dinlemek güzel olur. Benim de arada gözlerim doldu ama aynı şekilde ağlamadım :D

    Şimdiden üç kelime cepte :P Başka Dilde Aşk güzel filmdir, izle bir ara ;)

    YanıtlaSil
  22. Evet bencede. ^^ Ma ru küçükkende suratsızdı büyüdü gene suratsız... :D (suratsız geldi suratsız gidiyor sandım ama allahtan suratsız gitmedi :D) Karizma Maeu. :D Sinirle baktığı zamanlar cidden çok korkunç görünüyordu. Ama gülüncede herşeyi değiştiriyordu tabi orası da ayrı.. :D Dong joo ne iş cidden? :D Çocuğu (?) :D Pardon adamı şöyle bir inceledim de ellerine kadar bembeyaz.. Parmakları falan da dahil.. Acaba korede beyazlatma makinesi falan mı var? :D Ama yakışıyor beyazlık.. Ben tüm ost'leri indirdim. Ama dediğim gibi favorilerim o ikisi. Diziyi bi ara yalnız başıma izleyip foya doya ağlamayı düşünüyorum.. :D

    Evet o filmi de mutlaka izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  23. Ma Ru da her karakter gibi yola geldi dizi sonunda :P Kızdığı zaman gerçekten korkunç görünüyordu. Yumuşadı neyse ki.. Dong Joo özel bir şey mi yaptı acaba o beyazlık için, ilginç bir durum :)

    YanıtlaSil
  24. Ben ma ru'dan en çok polisler götürdüğü zaman korktum. Anam!! Adamın bir gözü büyüdü bir gözü küçüldü, güldü müldü, vs.. Cidden korkunç.. :D Tabi o karizmayla artık ne kadar korkunç olabilirse :P Evet sonunda yola geldi. :D Ben o Dong Joo'yu araştırıcam. Küçüklük resimlerinede baktım beyaz değil esmer. Adam büyüdükçe beyazlamış. Evre evre.. :D

    YanıtlaSil
  25. Ma Ru o sahnelerde korkunçtu ya, dizinin kötü adamı belli oldu yorumunu yapmıştık biz arkadaşla :D Dong Joo ne yaptıysa iyi olmuş, beyaz ten hoş olmuş :P

    YanıtlaSil
  26. [...] Min Woo olacakmış. Hwang Jung Eum ismini görünce sevindim valla. Çünkü bu oyuncuyu ilk kez Can you hear my heart? dizisinde izlemiş ve bayılmıştım. Dizi bittikten sonra uyduda şans eseri bulduğum Kore [...]

    YanıtlaSil
  27. bu dizi gercekten superdi,heleki dong joo karakteri muthisdi :) adam kendi basina bile dizini gotururdu,ama bu dizide tum oyuncular insana parmak isirtan cinsdendi,,,,bazen ma ru nun babasina insan hayran kaliyordu o ne bicim oyunculukdu,,, dong joo nun gercekten isitme engelli oldugunu bile dusundum neredeyse....dizide ama ma ru sonuna kadar karakterini korudu,aslinda o hic degismedi,dong joo ona karsi hic 1 sey yapmadi yapsaydi ma run oldururdu adami,,,,,,adam cocugun dedesini oldurdu,kulaklarina sebep oldu hala yanina geldi,destek oldu ama ma ru yine arkasini donup gitdi....

    YanıtlaSil
  28. Hoşgeldin bloguma:)

    Müthişti, haklısın. Çok seviyorum bu diziyi. Dong Joo inanılmazdı. Ben de çoğu sahnede gerçekten sağır olduğunu düşünüp çokça acıdım kendisine. Bazen kendisini çaresiz hissettiği oluyordu o sahnelerde çok acıdım :// Ma Ru'nun babası, Young Gyu en başarılı ve en zoru onundu bence. Sağlıklı bir insanın zihinsel engelli rolü bu denli başarıyla canlandırması zor olsa gerek. Alkışı hak ediyor. Dong joo çok affedici çıktı, sonuna kadar iyi oldu o pis adama karşı.. Güzel diziydi be :P

    YanıtlaSil
  29. [...] Tekrar izleyesim geliyor diziyle ilgili bir şeyler görünce. Diziyle ilgili yazımı okumak için tıklayabilirsiniz.  Behzat Ç diyor ki: İzleyin ya la! Tamam sustum İzleyin [...]

    YanıtlaSil
  30. Naaazzz bitirdim son bölümleri zar zor geçti ama genel olarak çok beğendiğim bir diziydi. Son bölümleri zorlama gibiydi ve çok bunaldım. Cha Dong Joo aman Allahım o nasıl bir bişeydi ya onunla üzülüp onunla sevindim gibi birşey oldu dizide. Ama Jun Ha'ya kızgınlıktan ve öfkeden başka bir duygu beslemedim.En uyuz olduğum şey kız çok fazla şey biliyordu, herşeyi öğrendi hiç bir heyecanı kalmadı kızdan da belki bu yüzden hiç hoşlaşmadım. Ama güzel diyidi izle izlettirdi yani. :D Çok teşekkürler önrdiğin için. ^^

    YanıtlaSil
  31. Kız her şeyi öğrenmesine rağmen ben keyifle izledim sıkılmadım. Sanırım biraz cha dong joo odaklı seyrettim diziyi :P Young Gyu bitanecik favori karekterim hala, müthiş oynuyordu. Sonlara doğru biraz sıkılmışsın belli ama beğenmene sevindim yine de:)

    YanıtlaSil
  32. [...] Sürükleyici: Can you hear my heart? 30 bölümlük dizi üç günde biter mi? Bitiyormuş. Kolay tahmin edilen ve sırların genel [...]

    YanıtlaSil
  33. [...] My Heart’ın konusu hakkında detaylı bilgi almak isteyenleri sevgili mydestiny’nin yazısına davet ediyorum. Ben sadece ufak bir karakter haritası vereceğim; çünkü kişiler, olaylar o [...]

    YanıtlaSil
  34. :):) Güzel bir dizi sanırım izleyeceğim teşekkürler:):)

    YanıtlaSil
  35. [...] hüzünden çok bi ifadesizlik mevcuttu kendisinde. Dizi benim için bi Can you hear my heart? (şurdan diziyle ilgili bişiler okuyabilirsiniz ben de kendisinin tavsiyesiyle başlamıştım ^_^) değildi [...]

    YanıtlaSil
  36. Ben işitme engelli olarak izledim. Ve gerçekten hayat bu tür engellere takılacak bir şey değil. Onun gibi itiraf etmek büyük cesaret ister. Ben herkesten saklamayı yeğliyorum..

    YanıtlaSil
  37. Selam! :))

    İşitme engelli olmadığım için kişinin psikolojisini bilemem ama bana göre saklanacak bir şey değil bu. Ne güzel demişsin öyle, hayat bu tür engellere takılacak bir şey değil diye... Dizideki adam da annesinden ötürü saklıyordu aslında sonradan yeter artık deyip itiraf ettiğinde sevinmiştim.

    YanıtlaSil
  38. yeşil çayırları istiyorum lütfen bulabileceğim bi yer gösterin

    YanıtlaSil
  39. Bollywood filMlerine karşı ön yargınız yoksa Barfi filMini de izleyin aşkın dile ihtiyacı yoktur sloganıyla Raj Kapoor un torunu Ranbir kapoor un çok başarılı bir oyunculuk sergilediği bir filM. Film Özeti
    Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır .http://www.sinemalar.com/film/216380/barfi

    YanıtlaSil
  40. Önyargım tabii ki yok aksine çok severim ki blogumda zaten bollywood filmlerinden oluşan bir yazım bile var :') Barfi'yi *şu* postumda bir arkadaş önermişti ama hala izleyemedim. Türkiye'de birkaç şehirde gösterime girdi (ya da girecek) ben internetten bulup izleyeceğim mutlaka, aklımda.

    YanıtlaSil
  41. Ben işitme engelliyim.1997 doğumluyum.Kore ve amerikan işaret dilini öğreniyorum biraz biliyorum . Şu anda türk işaret dilini kullanıyorum . Ben okulda arkadaşlarımla işaret diliyle konuşurum ve ailemle konuşabiliyorum. Dudaklarını okuyabiliyorum :) Ben işitme engelli olan bir korefanıyım. Kendimle gurur duyuyorum . Duymak istesem işitme cihazım var kullanıyorum. İşitme engelli olmak çok güzel bir duygudur. Can you hear my heart dizisini izlemeyi düşünüyorum ve kesinikle izleyeceğim :D Herkes işaret dilini öğrenmesini istiyorum işitme engelliler için :)

    YanıtlaSil
  42. Merhaba Şeyda,

    Bu diziyi çok severek izlemiştim, işitme engelli biri olarak yorum yapmana sevindim ayrıca dizide de işitme engelinin aslında bir engel olmadığı gayet güzel görülüyor. Aksine çoğu zaman güzel bir şey bile bence :')) Ve işaret diline gelirsek.. harikasın! Türkçeyle yetinmeyip Kore ve Amerikan işaret dilini öğrenme çaban çok iyiymiş. Ben de Türk işaret dilini öğrenmeyi çok istiyorum, umarım ileride öğrenmek için fırsat bulurum :')

    Görüşmek üzereee :))

    YanıtlaSil
  43. işaret dilini öğrenmek çok kolay :D Can you hear my heart dizisini izliyorum 7bölümdeyim :) Çok harika dizide kore işaret dili bir kaç işaret dilini öğrendim çok kolaymış :D. işaret dilini öğrenmeni istiyorum sana fighting! :D

    YanıtlaSil
  44. Zaman ayırıp çaba gösterirsen kolaydır eminim ama henüz bu ikisini yapabilmiş değilim, ileride inşallah :')) Ben de diziyle birlikte birkaç kelime öğrenmiştim :')) Tenk yuuu :)

    YanıtlaSil
  45. dizide " seni görmek istiyorum, sır , anne, birlikte, aptal, gibi ," öğrendim
    amerikan işaret dili dizisi var. switched at birth dizisinde işitme engelliler oynuyorlar . gerçek hayatta işitme engelliler .

    YanıtlaSil
  46. Onları ben de öğrenmiştim ama şuan aklımda kalan tek kelime "birlikte" :')) Diziyi not ettim ^^

    YanıtlaSil
  47. öyle mi :D amerika işaret dilini öğrendin ?

    YanıtlaSil
  48. Hayır, can you.. dizisi içinde geçen birkaç kelimeyi öğrenmiştim demek istedim. İyi seyirler ^^

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^