5 Mayıs 2015 Salı

Son zamanlarda ben..

Bu yazının şarkısı Bigbang Loser olsun son zamanlarda sürekli dinliyorum. 
Son zamanlarda hiç kitap okumuyorum, film izlemiyorum hatta uzun zamandır müzik dahi dinlemiyordum ta ki Bigbang'in yeni şarkısı Loser çıkana kadar. Loser ile birlikte müzikli günlere dönüş yaptım :)


Keep calm and hate summer



Dün kuzenimle çarşıya çıktık. Mersin'in çarşısı çok uyuzdur, hiç sevmem. İstiklal Caddesi, Hastane Caddesi ve Enteller Caddesinden oluşan çarşı benim oturduğum yere biraz uzak kalıyor, otobüsle 45dk sürüyor. Meskoop denilen minibüse bindiğinde yolculuk daha kısa sürse de minibüs, kaçak yolcu taşınıyormuşçasına karanlık, boğucu, havasız ve çılgın kural tanımayan kavgacı şoförlere sahip olunca evden çarşı 45dk sürmek zorunda kalıyor. Belediye otobüslerine değinmiyorum bile zira geneli yaşlılardan, altın günü ve otobüs teyzelerinden oluştuğu için çok aksiyonlu geçiyor. Çarşıya gitmekten nefret ediyorum bu yüzden. Yaz mevsiminde dışarı çıkmak başlı başına delilik burada, hava felaket sıcak ve nemli oluyor.
I hate summer.

Havalar ısınmaya güneş ve nem insanı bunaltmaya başlayınca yapılan tüm planlar üşengeçlikten askıya alınıyor burada. 1-10 Mayıs arası Mersin Marina'da kitap fuarı var mesela ama daha gidemedim. Yenişehir Fuar Merkezinde hediyelik eşya ve yöresel lezzetler fuarı var, ona da henüz gidemedim ki geçen yıl gittiğimde sevmiştim bu yıl da uğramak istiyorum, bakalım. Kitap fuarına gidemezsem çok üzüleceğim zira Mersin'de bu tarz etkinlikler pek olmaz, kitap fuarı yıllar sonra ilk kez yapılıyor belki de ilktir emin değilim. Marina da yakınımda aslında ama offf hava sıcak! Üstelik daha aylardan Mayıs. Bunun Temmuzu Ağustosu var daha. I hate summer. 

Yaz geldiği zaman Mersin yerlileri, köylüleri şehir merkezinden yayla evlerine geçiş yapar. Geçen yıl biz de misafir olarak bir günlüğüne yayla evine gitmiştik midem dışarı çıkmasın diye cebelleşirken yaylaya gelip o küçük sevimli iki katlı müstakil evleri görünce içim açılmıştı. Şehirden uzak, yüksek binaların olmadığı serin bir havanın hüküm sürdüğü yayla evlerini çok sevdim. emekli olunca yayla evi alacağım kendime =D (İşsiz blogger buyurdu!) 

Alışveriş yapmaktan nefret ettiğimi söylemiş miydim? Kesinlikle ediyorum! Giy - çıkar yapmak yeterince sıkıcı ve yorucu bir işlem iken pantolon paçası ölçüsü alma, daraltma yaptırma olayı çok daha zahmetli bir alışveriş sorunsalı. Kısa boy sendromu yazımı hatırlayanlar bilir, pantolon paçası yaptırmak en büyük sorunsalımız! Dün İspanyol paça pantolon aldım ve topuklu ayakkabı giyeceğimi düşünerek ona göre paça boyu kestirdim ama yine de epey kesildi paçadan :)) Aslında düz tabanlı bir ayakkabıya göre ispanyol paça pantolon giymek hayalimdir lakin düz taban - ispanyol paça kısa boylu kişiyle kombinlenince ispanyol paça olmaktan çıkıp rezil bir şeye dönüşüyor :)

Ha bu arada sanırım liseden mezun olduktan sonra ilk kez hamburger yedim! Çarşıya çıktık mı tantuniden şaşmayız lakin bu defa asilik yaptık hamburger yedik. Yemesek de olurmuş hani =P #tantunicandır

İş başvuruları yapmaya devam ediyorum. Genelde kariyer.net üzerinden yapıyorum. Her ne kadar geri dönüş yapılmadığına dair serzenişlerde bulunsam da son sitemimde twitter üzerinden birçok kişi mevcut işlerini bu site aracılığıyla bulduğunu söyleyince pes etmemeye karar kıldım =) Bütün yaz çok sıcak şikayetleriyle boş oturmak istemiyorum :/

Şu sıralar yeni kdramalar boy göstermeye başlamıştır diye düşünüyorum. En son kill me Heal me'yi izlemiştim severek fakat yeni bir diziye başlamak istiyorum. Öncesinde pc'de biriken filmleri izleyip stokları eritmem lazım tabii. Çok güzel bir dizi-film varsa şu sıralar bana da önerin sevabına.

Bu yazı bir can sıkıntısından yola çıkılarak oluşturulmuş, yazım hatası var mı diye tekrar gözden geçirilmeden öylece postalanmıştır. 

Bir sonraki can sıkıntısında görüşmek üzere!

2 yorum:

  1. Salam. Yayı/summer sevməyənlərdənəm -_- Amma bizdə hava tam isinmir ki, Tam da artıq yay gəldi demişdim ki, buügn bir külək/rüzgar oldu... Dondum. Yayı sevməyən mən yay gəlsin artıq deyirəm çünki gəlsin ki, sonra payızı gətirsin, qışı gətirsin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nana :)

      Kışı özlemek için aradan bir yaz geçmesi lazım =))) Sen buraya gel ben oraya :)

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^