31 Temmuz 2015 Cuma

Tess Gerritsen - Bıçak Sırtı [Okuyucu Yorumu]

bıçak sırtı okuyucu yorumu
Bıçak Sırtı 
Tess Gerritsen takip ettiğim, okumayı sevdiğim bir yazar. Rizzoli&Isles serisini ve seriden bağımsız kitaplarını okumayı seviyorum. Tıbbi gerilim konusunda oldukça sevilen bir yazar. Bıçak Sırtı arka kapağını okuyunca merak edip aldığım ve iki gün içinde bitirdiğim bir kitap oldu. 

Bıçak Sırtı, Rizzoli&Isles serisinden bağımsız bir kitap. Bıçak Sırtı'nın kısa özeti; Kate genç bir anestezi uzmanıdır ve bir arkadaşını ameliyat ettiği sırada korkunç bir şey olur; hasta aniden ölür. Doktor hatası sebebiyle öldüğü rapor edilir ve Kate'e karşı dava açılır. Kate bir yandan böyle bir şeyin nasıl olabileceğini düşünüp masumiyetini ispatlamak için çabalarken diğer yandan soğuk bir avukat, hastane yönetimi ve peşindeki bir katille uğraşır! Hastanede tuhaf şeyler olur ve ekipteki hastane personeli sırasıyla cinayete kurban gitmeye başlar. Hastane personeli tek tek avlanırken Kate, bir cinayet mahallinde katil ile göz göze bulur kendini. Bir anda cinayeti aydınlatacak tek tanık haline gelir. Kate katilden gizlenirken diğer yandan cinayetlerin iç yüzünü öğrenip masumiyetini kanıtlamak için çabalar. Gerçekten doktor hatası mı yapmıştır yoksa ortada tuhaf giden şeyler mi var? 


28 Temmuz 2015 Salı

Öneriyorum: My Love Eun Dong

park hyun soo
Hyun Soo ve Eun Dong yıllar sonra aynı yerde..

My Love Eun Dong bu senenin merakla heyecanla ilgiyle izlediğim dizilerinden biri olur efenim. Az önce son bölümü izledim. Finali sevdim mi? Kötünün iyisi diyebilirim, daha geniş sahneler istiyordum, Koreli senaristler bana göre hala final yazma konusunda sıkıntılı. 

My Love Eun Dong dizi konusu daha önce bahsettiğim üzere bir adamın 20 yıllık aşkını anlatıyor. İlk kez çocukken karşılaşan ikili, bu karşılaşmadan sonra her on yılda bir karşılaşıp ayrılmak zorunda kalmıştır. Diziyi adamın gözünden izlediğimizden bir noktaya kadar ayrılıkların sebebini, kadının hayatının ne durumda olduğunu bilmiyoruz.

eun dong
Hayalet yazar Seo Jung Eun 
Ji Eun Ho, çocukken aşık olup izini kaybettiği ve yıllar sonra gençlik döneminde yeniden karşılaşıp harika bir aşk yaşadığı Eun Dong'u ani bir şekilde yeniden kaybedince Eun Dong'un söylediklerinden yola çıkarak oyuncu olur ve çok ünlü olup Eun Dong'u bulmaya adar kendini. 36 yaşında genç ünlü bir aktör olduğunda Eun Dong ile yaşadığı aşkı anlatan bir kitap çıkarmaya karar verir. Kendi ağzından yazılacak olan bu kitabı hayalet yazar Jung Eun yazacaktır.

eun dong & hyun soo
Genç oyuncuları çok sevdim özellikle Eun Dong'un gençliğini oynayan kızı.. Başka dizilerde de görmeliyiz bence :)
Jung Eun, kimi zaman mesajla kimi zaman ise sesli mesajla Ji Eun Ho'dan gelen bilgileri yazarken dinlediği aşk hikayesinden etkilenir, kendini kimi zaman esas karakter Eun Dong gibi hisseder. Geçirdiği bir trafik kazasından ötürü yaşadığı hafıza kaybı yüzünden geçmişini hatırlamayan sadece eşinin ve ailesinin anlattığı kadarıyla hayatını bilen Jung Eun, kitabı yazarken, Ji Eun Ho ile hikaye paylaşımı yaparken kendini tuhaf şeyler hatırlarken ya da hissederken bulur. Eun Dong gibi hissetmesinin sebebini sorgular.

hyun soo & eun dong
Genç Eun Dong ve Hyun Soo.... Bu ikiliyi yeniden izlemeliyiz! 
Ji Eun Ho, hikayesini anlatırken arada sırada hayalet yazardan gelen taslakları okur. Telefonda ilk kez hayalet yazar ile iletişime geçtiğinde yazarın sesini Eun Dong'a benzetir. Hemen yazarın hayatını sorgular fakat evli ve çocuklu olduğunu öğrenince Eun Dong olma ihtimalini atar kafasından. İkilinin karşılaşması merakla heyecanla beklenir bu arada ekran başında :)

my love eun dong jae hoo
Dizinin kötü adamı diyebiliriz.. Jae Hoo, hayalet yazarın kocası.
Jung Eun bir yandan kitabı yazarken diğer yandan hayatın zorluklarıyla baş etmeye çalışır. Kaza geçirdiği esnasında kendisiyle birlikte arabada olan Jae Hoo, kendini hiçe sayarak karısını kurtarmış bunun karşılığında sporculuk kariyerinin zirvesindeyken tekerlekli sandalyeye ve karısının bakımına muhtaç kalmıştır. Adam kötü, acımak yok :) Oğlu Ra Il ve karısı Jung Eun ile mutlu bir hayat yaşayan Jae Hoo için ünlü aktör Ji Eun Ho'nun, Eun Dong'u bulmak istemesi, kitap yazdırması ve yazar olarak karısını seçmesi kötü günlerin başlangıcı olur. Karısını her an kaybetme duygusuyla yaşamaya başlar. Yoksa geçmişte kötü şeyler mi yaptın Jae Hoo? Nappun namca! 

*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER

Zavallı Jung Eun hafızasını kaybettikten sonra ailesi dahil herkes hayatını bir ucundan tutup şekillendirmiş. Birisi ben senin kocanım çok büyük bir aşkla bir araya geldik demiş, diğeri kocan senin için sakat kaldı demiş, diğeri kocana karşı büyük bir günah işledin daima minnettar ve itaatkar olmalısın demiş diğeri sen şöyle aşıktın kocana böyle seviyordun onu demiş... Nasıl olsa hatırlamıyor at atabildiğin kadar. 

*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER


başkan
Kötü kadın. 
Dizinin kötü kadınına merhaba deyin. Şu saç stilini görüyorsunuz di'mi? Öyle çok sahnesi yoktu ama çok kötüydü yahu görsel olarak. Hele son karedeki kafasındaki golf şapkasına ve kulaklarına bakın? :D Sımsıkı topladığı saçları, yanlara bıraktığı zulüfleri ile tam bir görsel facia idi benim için. Üstelik bu kadın oynadığı diğer dizilerde de bu saç modelini benimsemişti. Özel olarak kendisi mi istiyordu bilmem ki =) 
Çen şirine!
Ji Eun Ho'nun doktor kardeşi. Onun da dizide küçük ama hüzünlü bir hikayesi var. Jae Hoo'nun doktoru olarak Eun Dong ve Hyun Soo'nun hikayesine dahil olur. 

Hyun Soo & Eun Dong promise
Söz mü? Söz! 
Biri ilk bölümden diğeri son bölümden. Yine yeniden sözleştiler. Geçmişte yaptıkları bazı şeyleri günümüzde yinelemeleri hoştu bence :) 

eun dong hyun soo
Yirmi yıl aradan sonra yeniden buluşmak...
Yazar ji Eun Dong'un hafızasını hatırlaması, Eun Dong olduğunu keşfetmesi, kocası ve Hyun Soo arasında kalması, ayrılık acısını dindirip kavuşma çabası... Hepsi dizide :) 

Bir dizi daha final yaptı. İzlediğim bir tane Kdrama kaldı: Hello Monter, I Remember You. Dizi tavsiyesi arayana My love Eun Dong izle derim, diyorum :) 

Çeviri ve paylaşım için yeppudaa'ya teşekkürler. 

25 Temmuz 2015 Cumartesi

İş Görüşmesine gideceğim ben!

Hanımlar! Beyler! Romalılar! 

Sizin haberiniz yok ama ben Kpss'ye hazırlanmaya karar kıldım. Eylül sonu başlıyorum çalışmaya aksilik olmazsa fakat bunun öncesinde yaz aylarını değerlendirmek, birikim yapmak, boş oturmaktan kurtulmak için iş başvurusu yapıyordum. 

Kendi mezun olduğum alanla ilgili yerlere başvuru yapmayı bıraktım zira tecrübe istiyorlar hep bu yüzden bir ay iki ay çalışabileceğim alan dışı yerlere başvuru yapmaya karar kıldım ve bugün kuzenle birlikte bize en yakın mağazaya gidip iş başvurusunda bulunduk iki saat sonra arayıp görüşmeye çağırdılar. Yarın görüşmeye gideceğim, biraz heyecanlıyım çünkü ilk kez bir iş görüşmesine gideceğim. 

Yaz boyu evde sıcaktan bunalmış bir şekilde oturacağıma bir yerlerde çalışıp, vakit geçirmek daha mantıklı:) Umarım yarın ki görüşme olumlu geçer. 

Demem o ki bana şans dileyin! :) Kpss öncesi çalışma tecrübesi edineyim, özel sektörde sürüneyim ki ders çalışmaya daha sıkı sarılayım =D Burnum sürtülmeden kpss'ye odaklanacağım yok :) 

Tess Gerritsen Bıçak Sırtı
Bıçak Sırtı'nın arka kapağı gel beni oku dedi resmen. Merak ettim.
Uzun zamandır polisiye-gerilim okumuyordum.

Migrosta cep boy kitaplarda indirim vardı, Tess Gerritsen'i görünce hemen okumadığım bir kitabını seçip aldım. Tess Gerritsen (Rizzoli&Isles) serilerim hep cep boy ve beyaz kapak temalı olduğu için cep boy alıyorum özellikle :) Martı Yayınlarına buradan sesleniyorum, lütfen Rizzoli&Isles serisinin devamını basın, o yayın haklarını çok rica ediyorum alın. Cep boy, beyaz tema kitap düzenim bozulsun istemiyorum! =D Bıçak Sırtı Rizzoli&Isles serisine ait değil bu arada..

24 Temmuz 2015 Cuma

Resurrection Kore Dizisi Zemheri Adıyla TV8'de

Resurrection, "Zemheri" adıyla yerli ekranda..

Evet Türk televizyonlarında Kore uyarlaması dizi görmeye alıştık di'mi? Geçtiğimiz günlerde Full House, İlişki Durumu Karışık olarak ekranlara geldi. Bugün de bir başka Kore yapımının uyarlaması haberi geldi: Resurrection > Zemheri 

resurrection zemheri
Dizinin diğer adları: Rebirth, Life Again, Revenge, 

Yeni dizi uyarlaması Tv8 ekranı için geliyor. Resurrection adındaki intikam/dram temalı dizi Zemheri (Yeni adıyla: "Kara Kış") olarak yayınlanacak. Dizi intikam için ikizinin yerine geçen gencin hikayesini anlatıyor. Tabii bu kadar basit bir konusu yok, ikizinden ayrılmak zorunda kalan üvey ailede büyüyen üvey kardeşine aşık olup yıllar sonra ikizi olduğunu öğrenip ikizini bulan bulduğu gibi bir cinayete kurban eden ve kardeşinin intikamını almak için gizli kimlikle polis olan bir genç... Ne kadar entrikalı, bol olaylı dizi değil mi? Türk ekranı için ideal :D dizi tutarsa eğer en az 3 konu devam eder bu hikaye.

Zemheri'nin oyuncu kadrosu henüz açıklanmamış, bakalım kim olacak. Resurrection bol ödüllü bir Kore dizisi bu arada :)

Kara kış tv8 dizisi
Kara Kış Oyuncuları Hande Doğandemir ve Şükrü Özyıldız

Sonradan gelen edit: Resurrection, "Kara Kış" adıyla ekrana gelecekmiş, Zemheri diye duyurulan isim değişmiş. Başrollerinde ise Hande Doğandemir ve Şükrü Özyıldız oynayacakmış. Son birkaç yıldır içinde "Kara" olan her dizi tutuyor neredeyse, Kara Kış da durum ne olacak bakalım =) 

Büyük Edit!!!! =D

Dizi Tv8 değil Show TV'de yayınlanacak. Adı ise Kış Güneşi olarak netleştirildi. Ve son edit; Hande Doğandemir yerine Aslı Enver eşlik edecek Şükrü Özyıldız'a :) Ressurrection Kış Güneşi olarak uyarlanacak yani ^^  


22 Temmuz 2015 Çarşamba

Jun Ji Hyun anne oluyor :)

jun ji hyun hamile
8-9 aylık halini şimdiden merak ettim =)

Sabah aradı söyledi, 10 haftalık hamileyim, çeyreğini hazırla diye =D Az önce okuduğum bir habere göre Jun Ji Hyun 10 haftalık hamileymiş. Bana ne oluyorsa artık pek sevindim :) Sanki gidip çocuğa guduu yapıp sevebileceğim? Hiç işte. 

Twitter'ın kapatıldığını twittera giremeyince bari gazeteleri okuyayım önce diyerek gazetelerden öğrendim. Ülkedeki rahatlığa bak şartel indirir gibi kapatabiliyorlar her yeri. Oh ne ala. Tüm haber akışını oradan alıyor, birebir ilk ağızdan gerçekleri öğreniyorduk, oldu mu şimdi bu yasak? Twittera girmek için alternatif yollar temalı makaleler gazetelerin internet sitesine düşmüş bile. Bu defa hiç uğraşmayacağım başka yollarla, açılırsa tamam açılmazsa güle güle. 

19 Temmuz 2015 Pazar

Hu huu!

Bayram nasıl geçti? Benimki sakin ama güzel geçti. Genelde amcalar, halalar, kuzenler vs ev gezmeleri yapar, sütlaçlarımızı yer sonra mezar ziyareti ve piknik yapardık ama bu yıl piknik olmadı. Kurban bayramına erteledik. 

İlk gün kahvaltı, bayramlaşma harçlık alma ile başladı kuzenlerde devam etti. Kalabalık aile olmanın güzelliği özel günlerde daha bir belli oluyor. El öpmenin, bayramlaşmanın sonu gelmeyebiliyor bazen :) Eskiden anneler, halalar, yengeler bir araya gelip sohbet ettiğinde eş zamanlı olarak amcalar, babalar da kendi aralarında muhabbeti kurduklarında çocuklar olarak biz kuzenler hep evin boş bir odasına yollanırdık gürültü oluyor diye. Şimdi hepimiz eşşek kadar olduk yine üç farklı grup oluyor herkes aynı mekana sığmıyor haliyle ama yine de hep beraber bir araya gelmek şükela. 

Kalabalık olmanın tek kötü yanı organize olamamak. Günlerdir toplanıp çarşı yapalım, bir yerlerde oturalım şuraya gidelim buraya gidelim planı yapıyoruz ama ne mümkün? Biri tamam dese diğeri olmaz stajım var diyebiliyor. Mütemadiyen top-la-na-mı-yo-ruz bu aralar. Haftaya kuzen günü yapmaya karar kıldık, çok merak ediyorum yapabilecek miyiz :D Lunapark, gokart, bowling, sinema, ev gezmesi planlarımız dahilinde ama iki aylık okul tatiline denk getirebilecek miyiz merak edilesi bir durum... 


15 Temmuz 2015 Çarşamba

Zülfü Livaneli'den Kardeşimin hikayesini dinlemek..

kardeşimin hikayesi
Kitap kapağını sevemesem de..
Şu sıralar Zülfü Livaneli'nin Konstantiniyye Oteli kitabı popüler olsa da ben biraz geriden gelerek Kardeşimin Hikayesi yorumumu paylaşacağım. Kardeşimin Hikayesi kuzenlerde arkadaşlarda her gittiğim mekanda gördüğüm bir kitaptı. Elimdekiler bitince bir de ben okuyayım dedim ve iki sahurda bitti. Oldukça sürükleyici akıcı bir hikayesi var. Spoiler vermeyeceğim no panik!

13 Temmuz 2015 Pazartesi

İzlediğim Yerli Diziler #2 [Yaz Ekranı]

Hu hu!

Geçtiğimiz aylarda izlediğim yerli diziler yazısı yazmıştım, seriye devam ediyor ve yaz sezonu dizi izleme listemi açıklıyorum! =) Yaz geldi mi televizyonlarda çılgınlarcasına yeni diziler başladığını biliyorsunuz, birkaç tanesini gözüme kestirdim izliyorum. İşte izlediği yaz dizileri listesi, hem de gün gün! =D

Pazartesi - Kırgın Çiçekler

Kırgın Çiçekler
Yetimhanede yaşayan kızlar
Kırgın Çiçekler ilk bölümüne tesadüfen denk geldiğim biraz izleyince ilgimi çeken bir dizi oldu. Yetimhanede büyüyen kızların hikayesini anlatıyor dizi. Fotoğrafta pembe hırkalı olan Eylül, annesi tarafından kendi elleriyle yetimhaneye bırakılır. 17 yaşında bir genç kızın yetimhaneye bırakılış sebebi ise oldukça sinir bozucu, izlerken uyuz olmamak namümkün. Kısa sürede yetimhaneye uyum sağlayan Eylül, aynı hızda diğer kızlarla birlikte başını belaya sokar ve çeşitli sebeplerden ötürü zenginlerin gittiği bir koleje gitmeye başlarlar. Buradaki sahneleri tahmin etmek mümkün: Yetimhane kızları dışlanır. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi olan kızların yaşam mücadelesi anlatılıyor. Sanırım bugüne kadar hiç yetimhane dizisi yapılmamıştı. 

Salı - İnanır mısınız bugünüm boş geçiyor =D Adı Mutluluk var o gün ama çok sevmedim o diziyi.

11 Temmuz 2015 Cumartesi

William Golding'den Alegorik Roman: Sineklerin Tanrısı

Sineklerin Tanrısı çok uzun zamandır okumak istediğim bir türlü denk gelemediğim bir romandı. Size de öyle oluyor mu bilmiyorum ama ben ne zaman Kitapsan veya D&R'a gitsem aklımdaki-listemdeki kitaplar dışına çıkıp yeni kitaplar alıp çıkıyorum. Aklım çeliniyor hep. Ama internet üzerinden aldığımda direkt listeden gidiyorum sayfa sayfa kitap kategorilerini incelemediğimden listemi sepete atıp tamamlıyorum alışverişimi :) 

Sineklerin tanrısı
Okuyun :)
Sineklerin Tanrısı da bir internet alışverişi sonucu elime geçti. Kitap ıssız bir adaya düşmüş yaşları 6 ila 12 arasındaki bir grup çocuğun yaşama mücadelesini anlatıyor. Kitabın başlangıcında Ralph ve adını asla öğrenemeyeceğimiz fakat lakabı Domuzcuk olarak kalan iki çocukla tanışırız. Ralph ve Domuzcuk denizden buldukları ve adına şeytanminaresi denen deniz kabuğunu öttürdüklerinde adanın çeşitli yerlerinden başka çocukla sese doğru yönelir ve tüm çocuklar bir araya gelmiş olur. Şeytanminaresini öttüren kişi Ralph olduğu için lider seçilir. Ralph 12 yaşında bir çocuk. Babasının binbaşı olduğunu ve kendilerini kurtarmaya gelene kadar bu adada yetişkinlerin olmadığı bir alanda özgür ve mutlu bir şekilde yaşayabileceklerini söyler. Ralph başlangıçta aile baskısı çevre faktörü olmadan kurtarılana kadar tatil modunda güzel bir ada hayatı yaşayacağını düşünür fakat kazın ayağı hiç öyle çıkmaz.

8 Temmuz 2015 Çarşamba

My Love Eun Dong... Beni bekledinse..

my love eun dong poster
Posteri şahane değil mi sizce de? Bayıldım!
My Love Eun Dong konusu ve posteriyle 2015 Kore dizileri arasında en merak ettiğim en beklediğim dizi oldu. Tanıtımlar ve konu detayları düştükçe soluğu My Love Eun Dong yeppudaa sayfasına alıyordum çıktı mı diye :) Ve dizi yeppudaa çevirisiyle görücüye çıkınca şakkadanak izledim. Daha ilk bölümden beklediğime değdiğini gördüm. 

My Love Eun Dong Konusu: Bir adamın daha çocukken görüp sevdiği ve çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kaldığı kadını tam 20 yıl boyunca sevmeye devam etmesini anlatıyor dizi. Yirmi yıllık aşk dizinin en dikkat çekici detayı şüphesiz :) 

Aşkım Eun Dong
Ne bekledim seni :) 


6 Temmuz 2015 Pazartesi

Hello Monster, I Remember You!

Remember you
İlk bölüm itibariyle poster uyumlu,
zira esas kız çocuğu yıllarca takiplemiş!
I Remember You ya da diğer adıyla Hello Monster ilk bölüm yorumuma hazır mısınız? :) Jang Na-Ra'yı seviyorum, tatlı bir kadın. Daha önce ilk kez Bebek Yüzlü Güzellik dizisinde izlemiş sonrasında Fated to Love You adlı şahane diziyle takiplemiş ve son olarak Mr. Back'te izlemiştim. Kadını daha izlediğim ilk dizisinde sevmiştim zaten bu yüzden projelerini takip ediyorum. Seo In-Guk Reply 1997 ve The Master's Sun dışında izlemedim.

Diziyi daha ilk bölümden sevdim ve hali hazırdaki diğer iki bölümü bir çırpıda seyrettim. İzlemek için dizi arayanlara I Remember You yeppudaa sayfasına geçmesini öneririm :) İlk dört bölüm yeppudaa'da paylaşılmış bile. Hemen dördüncü bölümü izlemeye koşacağım!

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Full House Show TV'de: İlişki durumu Karışık



İlişki Durumu Karışık Full house Poster
İlişki Durumu Karışık ile ilgili dikkatimi çeken tek şey posteri olmuştu,
o da photoshop ilgimden ötürü :)

Full House dizisinin yerli yapıma uyarlanacağını çok uzun zamandır biliyordum haberini okumuş, twitter'dan duyurmuştum fakat dizinin adını 3 Oda 1 Aşk şeklinde olacağını duymuştum. Hatta esas adam rolünde Seçkin Özdemir rol alacak deniyordu. Kore dizilerinin uyarlama oyuncusu olma yolunda ilerliyor diye düşünmüştüm :) 

Bu akşam ilk bölümü yayınlanacak İlişki Durumu Karışık dizisini görünce şak şak şak olmasam da şaşırdım. Zira İlişki Durumu Karışık, Full House uyarlamasıydı. 

İlişki Durumu Karışık her gün ziyaret ettiğim bir web sitesinde günlerdir ana ekranda afişleriyle tanıtılıyordu, ekranda da görüyordum lakin hiç dönüp bakma gereği duymadım çünkü ne oyuncular ne dizinin adı gel beni izle demedi. Hal böyle olunca tanıtımını izlememiş durumu çakmamıştım.