31 Temmuz 2015 Cuma

Tess Gerritsen - Bıçak Sırtı [Okuyucu Yorumu]

bıçak sırtı okuyucu yorumu
Bıçak Sırtı 
Tess Gerritsen takip ettiğim, okumayı sevdiğim bir yazar. Rizzoli&Isles serisini ve seriden bağımsız kitaplarını okumayı seviyorum. Tıbbi gerilim konusunda oldukça sevilen bir yazar. Bıçak Sırtı arka kapağını okuyunca merak edip aldığım ve iki gün içinde bitirdiğim bir kitap oldu. 

Bıçak Sırtı, Rizzoli&Isles serisinden bağımsız bir kitap. Bıçak Sırtı'nın kısa özeti; Kate genç bir anestezi uzmanıdır ve bir arkadaşını ameliyat ettiği sırada korkunç bir şey olur; hasta aniden ölür. Doktor hatası sebebiyle öldüğü rapor edilir ve Kate'e karşı dava açılır. Kate bir yandan böyle bir şeyin nasıl olabileceğini düşünüp masumiyetini ispatlamak için çabalarken diğer yandan soğuk bir avukat, hastane yönetimi ve peşindeki bir katille uğraşır! Hastanede tuhaf şeyler olur ve ekipteki hastane personeli sırasıyla cinayete kurban gitmeye başlar. Hastane personeli tek tek avlanırken Kate, bir cinayet mahallinde katil ile göz göze bulur kendini. Bir anda cinayeti aydınlatacak tek tanık haline gelir. Kate katilden gizlenirken diğer yandan cinayetlerin iç yüzünü öğrenip masumiyetini kanıtlamak için çabalar. Gerçekten doktor hatası mı yapmıştır yoksa ortada tuhaf giden şeyler mi var? 


Kitabı sevdim, güzeldi. Tess Gerritsen kitaplarında genelde olaya karakterlere odaklanır pek aşk olmaz. Bu kitap da polisiye olayların yanı sıra aşk da vardı. Kitap bu açıdan diğerlerinden bir tık farklı oldu benim için. Abartısız vıcık vıcık olmayan polisiye gerilim ve merakla harmanlanmış bir aşk hikayesi hatta hikayeciği okumak güzeldi :) 

Öneririm^^

2 yorum:

  1. Tess Gerritsen benimde en sevdiğim yazarlardan bir tanesi, gerçi daha sadece Günahkar adlı kitabını okudum ama o bile beni yazara hayran bırakmaya yetti. Eminim ki bu kitap da öyledir kitabı tanıttığınız için gönülden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Günahkar'da beğendiyseniz yazarı kesinlikle Cerrah ve Çırak kitaplarını öneriyorum, hatta bu iki kitapla başlayan Rizzoli&Isles serisini. Bıçak Sırtı da iyiydi, öneriyorum ^^'

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^