6 Temmuz 2015 Pazartesi

Hello Monster, I Remember You!

Remember you
İlk bölüm itibariyle poster uyumlu,
zira esas kız çocuğu yıllarca takiplemiş!
I Remember You ya da diğer adıyla Hello Monster ilk bölüm yorumuma hazır mısınız? :) Jang Na-Ra'yı seviyorum, tatlı bir kadın. Daha önce ilk kez Bebek Yüzlü Güzellik dizisinde izlemiş sonrasında Fated to Love You adlı şahane diziyle takiplemiş ve son olarak Mr. Back'te izlemiştim. Kadını daha izlediğim ilk dizisinde sevmiştim zaten bu yüzden projelerini takip ediyorum. Seo In-Guk Reply 1997 ve The Master's Sun dışında izlemedim.

Diziyi daha ilk bölümden sevdim ve hali hazırdaki diğer iki bölümü bir çırpıda seyrettim. İzlemek için dizi arayanlara I Remember You yeppudaa sayfasına geçmesini öneririm :) İlk dört bölüm yeppudaa'da paylaşılmış bile. Hemen dördüncü bölümü izlemeye koşacağım!



Hello monster
Seo In-Guk ve gözleri ^o^

Bugün yine yeniden yeni bir diziye başladım gördüğünüz üzere. I Remember You. Dizinin diğer adı daha uyumlu konuyla: Hello Monster. Dizinin konusu polis olan Cha Ji An ile suçlu profil uzmanı olan Lee Hyeon'un birlikte çalışmaya başlaması ve gelişen romantik ilişki olarak gözükse de kazın ayağı öyle değil. Diziyi bu cümleyle anlatmak yanlış olur. Çünkü dizinin ilk bölümünde başlanan hikaye finale kadar ana konu olarak devam edecek görünüyor.

cha ji an and lee hyeon
Merhaba ben canavar!

İlk kez bir olay yerinde gizemli bir şekilde belirmesiyle görürüz Lee Hyeon'u. Yanlış anlamayın dizi fantastik değül =) Esas kızımız Cha ji-An hemen tanır adamı ve bir bakarız ki bu kız bu çocuğu çocukluk yıllarından gençlik yıllarına kadar ta ki Lee Hyeon yurt dışına gidene kadar gizlice takip etmiş. Stalker mode on!

Lee hyeon
Zeki adamın hali başka!
Lee Hyeon'un Amerika'dan kalıp Kore'ye gelme sebebi kendisine gelen bir mail ve mail içerisinde yer alan Kore'de işlenmiş seri katil davasına ait bir dosya. Lee Hyeon, katilin kendisine bir mesaj-davet yolladığını düşünerek detaylarda gizli şifreleri çözerek olay yerine intikal eder. Katil her cinayette bir sonraki cinayet mahalinin adresini şifrelemiş ve tebikisi bu detayı dahi süper zeka Lee Hyeon çözer!

Lee Hyeon'un hikayesi çocukluk yıllarına dayanıyor zira çocukken bugünün temelleri atılan bir dizi olay yaşanıyor. Babası ve küçük kardeşiyle yaşayan ve evin annesi modunda zeki bir çocuk olan Lee Hyeon bir gün yeni evlerindeki bahçede bir şeyler kurcalarken babasına yakalanır ve ilk sinyali orada alırız: Psikopat? Canavar? Hasta ruhlu?

lee hyeon ve kardeşi
Küçük Lee Hyeon ve kardeşi
Lee Hyeon'un babası düzenli olarak bir mahkum ile görüşür. Baba psikolog gibi bir şeydi unuttum bak :) Babanın görüştüğü mahkum da dizinin gidişatını belirleyen önemli bir karakter. Bir gün görüşme esnasında mahkum Lee Joon Yeong; "Neden insanlar birilerini incitir? Ve neden bazılar incitemez?" sorusunu sorduğunda adam bir şey demez ama aynı soruyu birkaç gün sonra oğlu Lee Hyeon da sorunca adam tırsar! Oğluna dair şüpheler oluşur, oğlunun es kaza Lee Joon Yeong ile görüşmesinden sonra ise hepten korkuları su yüzüne çıkar ve çocuğu dış dünyadan kopararak öldü gösterir. Kendince Lee Hyeon'u eğitecek, ruhundaki gariplikleri ehlileştirecek ve Lee Joon Yeong'tan koruyacaktır.

Lee Hyeon and Lee Joon Yeong
D.O cuk oturmuş role! Çocuk oyuncu ise çok sevimli fakat
senaryoya bağlı olarak bakışları bazen ürkütücü olabiliyor :)

Hikaye çocuklukta gelişen birkaç nedenle başlayıp yıllar sonra Lee Hyeon'un suçlu profil uzmanı bir profesör olarak Kore'ye gelmesiyle devam ediyor. Lee Hyeon eski evine yerleşince ara ara çocukluk yıllarına gidip neler olduğunu görürken aynı zamanda geçmişteki olaylara dair izler taşıyan bugünün cinayetleriyle uğraşır. Geçmişinden izler bulmak, Lee Joon Yeong ile yüzleşme isteği bunlardan biri...

Diziyi sevdim daha ilk bölümden merak ettirdi. Öneririm^^'

Teşekkürler Yeppudaa! 



8 yorum:

  1. ben seo hayranıyım o yüzden başlamadan meraklanmış ama konu itibarıyla sensory couple'ye çok benzediği için çevirisi falan bir bitsin demiştim. anlatımın merak uyandırsa da bence bu yazdıklarından yol çıkarak çevirisi bitince izlesem de olur ne diyorsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sensory Couple gibi fantastik bir yanı yok ama evet ikisinde de baştan sona ana konu var. İlk üç bölümü beğendim ben dördüncü bölümü az sonra izleyeceğim. Dizide hala iki karakterin gizemi var mesela, onların akıbetini merak ediyorum. Spoiler olmasın diye yazmadım ama merak uyandırıcı bir dizi şimdilik.

      Sil
  2. Bu diziyi her yerde görüp,gördüğüm halde inatla izlemediğimin nedenini çok merak ediyorum ya..En yakın zamanda izleyeyim bari.:) Birde konu ilginçmiş benim ilgimi çekti cidden bir de şöyle bir durum var görüp de izlemediğim dizilerin yorumunu hep sende görüyorum sonradan aklıma geliyor ve izleyesim geliyor sonra kaçırdığıma pişman oluyorum işte..:( D.O cidden şaşırtıcı hep gif lerini görüyordum da oyunculuğu çok iyi gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa izle hemen :)) Ben son derece işsiz güçsüz ve ramazan ayından ötürü mütemadiyen evde olan biri olarak her diziye bakıyorum son zamanlarda. İlk bölüm bakışlarımı bloga yazıyorum ki izlemeyenler fikir sahibi olsun. Hadi başla da karşılıklı yorumlaşalım =D

      D.O iki dizidir maşallah çok iyi oyunculuk sergiliyor, takipçisiyim resmen :)

      Sil
  3. Sonda yine gümlediler ama onun dışında severek izledim çünkü niye D.O vardı dermişim :D
    O da etkendi tabi ama genel anlamda çok güzeldi.
    Sanki devamı gelecek gibi bitti. Gelmezse de o final hiç olmamış. Gelecekse de olmamış. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dün izledim finali ve beğenmedim. Final konusunda son zamanlarda koreli senaristler iyi gidiyordu ama bunda yine gümlediler dediğin gibi. Daha farklı olabilirdi.

      D.O'yu bir kez daha izlersem fanı olacağım çocuğun :D Nasıl yakışmıştı role dimi? :)

      Sil
    2. Bakışları yeter o rol için :D Hyung filmi için seçildi yakında onun çekimleri başlayacakmış. Artık orada izleriz. :)

      Sil
    3. Hiç kaçırmam, izlerim! :)

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^