8 Temmuz 2015 Çarşamba

My Love Eun Dong... Beni bekledinse..

my love eun dong poster
Posteri şahane değil mi sizce de? Bayıldım!
My Love Eun Dong konusu ve posteriyle 2015 Kore dizileri arasında en merak ettiğim en beklediğim dizi oldu. Tanıtımlar ve konu detayları düştükçe soluğu My Love Eun Dong yeppudaa sayfasına alıyordum çıktı mı diye :) Ve dizi yeppudaa çevirisiyle görücüye çıkınca şakkadanak izledim. Daha ilk bölümden beklediğime değdiğini gördüm. 

My Love Eun Dong Konusu: Bir adamın daha çocukken görüp sevdiği ve çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kaldığı kadını tam 20 yıl boyunca sevmeye devam etmesini anlatıyor dizi. Yirmi yıllık aşk dizinin en dikkat çekici detayı şüphesiz :) 

Aşkım Eun Dong
Ne bekledim seni :) 


Ji Eun Ho adında çok meşhur ve yetenekli aktörün basın açıklamasıyla başlıyor dizi. Eun Ho, "Ünlü olmanın en iyi yanı nedir?" sorusuna, "Birini bulmak kolaydır, en iyi yanı bu" der ve akabinde gelen kimi arıyorsun sorusuna "Nişanlımı" diye cevap verir. 

Eun Ho'nun bu cevabıyla birlikte 1995 yılına geçiş yaparız ve Eun ho'nun aradığı kız olan meşhur Eun Dong ile tanışmasını izleriz. İkili bir kazayla tanışır henüz çocuk yaşta. Eun Dong, kendisine çarpan Park Hyun Soo'yu (gerçek adı Park Hyun Soo fakat aktör olmaya karar verince çeşitli nedenlerden ötürü adını Ji Eun Ho yapıyor) mahkemede son anda ceza almaktan kurtarınca aralarında arkadaşlık başlar. Park Hyun Soo az biraz serseriyken Eun Dong'un hayatına şahitlik edip onun yaşama koşullarını ve arkadaşlığını tadınca olumlu yönde gelişme gösterir. 

my love eun dong cast
Zamanla ilerler tabii bu arkadaşlık

Eung Dong ve Park Hyun Soo arasında zamanla arkadaşlıktan öte adı konulmamış masum bir aşk başlar fakat hiçbir zaman ikisi de dile getirmez bu durumu. Dizi genel anlamda günümüzde geçse de ilk bölümler karakterlerin bugününü göstermek açısında geçmişte ilerliyor. 

Eun Dong büyükannesiyle yaşayan kimsesiz bir çocuk. Park Hyun Soo ise annesi, babası, kız kardeşi ile her bakımdan ideal bir aile. Eung Dong'un büyükannesiyle ilgilenmesi, maddi açıdan yoksun olması Park Hyun Soo'nun dikkatini çeker ve her seferinde yardımını en naif bir şekilde gerçekleştirir. Eun Dong'un büyükannesine kitap okuduğu ve Hyun Soo'nun da gizlice dinlediği bir sahne var ki favorim :) 

Geçmişte ilk tanışıklıkları ilk ayrılıkları ilk tökezlemelerini ve yıllar sonra yine yeniden karşılaşmalarını izlerken günümüzde işler daha farklıdır. Kader tekrar ikiliyi hangi şekillerde nasıl karşılaştıracak, ayrılmalarına sebep olan neydi hepsini aşama aşama izleriz. 

eun dong and park hyun soo
Yıllar sonra karşılaşan ikilimiz

Park Hyun Soo ya da diğer adıyla Ji Eun Hoo, tüm şöhretini Eun Dong'u bulmak için kullanır ve hikayelerini kitap haline getirir. Kitapla birlikte dizi daha da heyecanlı hale geliyor. Nasıl olacak, nasıl karşılaşacaklar, neden ayrıldılar derken dizi akıp gidiyor. 

Ji Eun Ho
O kadar yandı ki canım Eun Dong'u beklerken... 

Daha fazla yazıp diziyi spoiler vere vere genişçe yazmak isterdim lakin diziyi çok sevdiğim için seyir keyfini bozmak istemiyorum :) 2015 kore dizileri arasında en beğendiğim dizilerden biri bu dizi oldu. Ne izlesem diye düşünenlere kesinlikle My Love Eun Dong izle diyorum, baştan sona çok naif bir konusu ve işleyişi var. Yaşanan tüm her şeye rağmen dizide şimdilik olayı aşırı dramatize etme, izleyiciyi sömürme yok. Ji Eun Ho karakterini zevkle seyrediyorum, role nasıl uyum sağlamış görmelisiniz. 

Şimdilik dizinin ilk 11 bölümü yeppudaa tarafından paylaşıldı ki zaten henüz 11 bölüm yayınlandı. Her hafta merakla dizinin alt yazısının gelmesini bekliyor gelmediğini bildiğim halde ikide bir my love eun dong yeppudaa sayfasına koşuyorum. 

The Time We Were Not In Love izlemeye gidiyorum şimdi, yeni bölüm düşmüş! 
Esen kalın diziyi izleyin!!! 

Not: Başlıktaki Beni bekledinse ayrıntısı diziyi izlerken aklıma Onur Akın'ın Beni Bekledinse şarkısı gelmesinden mütevellit eklenmiştir :) 

Teşekkürler Yeppudaa :)

5 yorum:

  1. Kore dizilerinde bir ayrılıp aradan seneler sonra geçip tekrar bir araya gelmeleri olayı çok var.O zaman gerçek aşk diye falan mı düşünüyorlar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın çok var böyle konu ve ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Araya ayrılık girip tekrar kavuştuklarında her sorun çözülüyor ve aşk devasa oluyor =D Fakat my love Eun Dong'da durum öyle değil ayrılıklar mecburiyetten olmuş hep.. Ve aşkları mikemmel değil maalesef.

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışşsın mutlaka izlemek istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüzünlü, naif bir dizi diye hatırlıyorum bu diziyi. İzle gel dedikodusunu yapalım :)

      Sil
    2. O zaman tam benlikmiş:)En kısa zamanda izleyeceğim dedikodusunun yaparızz :)

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^