27 Ağustos 2015 Perşembe

Yorgunluktan uyuyamamak? Kabul etmiyorum!

En son ne zaman deliksiz bir uyku uyuduğunuzu hatırlıyor musunuz? I remember!

Geçen yılın 17 Ağustos gecesi son zamanların en deliksiz, en şahane, en kısa zamanda daldığım uykulardan birini gerçekleştirmiştim. Sebep? Tüm gün boyunca yorgunluktan, koşuşturmadan ölmüştüm de o yüzden! İşte benim en şahane uykularım yorgunluktan ölmemle eşit orantılı gerçekleşiyor. 

Hakkını yemeyeyim geçen haftalarda bir gün de içtiğim bitki çayı sayesinde uykuya dalmam bir saat falan sürmüştü, güzelce uyumuş sabah erken kalkmıştım. Mis gibi bir uykuydu. Bitki çayı ertesi günler etkisini yitirdi tabii, sevincim kısa sürdü.

kitap uykusu
Bu fotoğrafı da ayrı seviyorum! 

Şimdi uyku düzeninin erken kalkmakla alakalı olduğunu söyleyenler olacaktır fakat erken kalktığım zamanları da bilirim ben yok, olmuyor. Yorgunsam uyku daha çabuk geliyor aksi halde 3-4 saatlik bir uykuya dalma mücadelesi veriyorum. Bazen insanların okula, işe gidişini görüyorum. 


Uyku durum bildirimi yapmamın sebebi annemin ara ara, "O kadar yorgunum ki uyuyamıyorum!" söylemleridir. Bugün konserve yapıyorduk (Ne kadar hamaratım görüyorsunuz di'mi?) annem, ben halam ve yengem... bir baktım halam da aynı şeyi söyledi: Dün çok yorgunmuş uyuyamamış yorgunluktan. 

İnsanların yorgunluktan uyuyamadığını falan öğrendim bugün. Ne ilginç. 

Yorgunluktan uyuyamamak nasıl bir şey oluyor hiç merak etmiyorum lakin anlamlandıramıyorum da. Siz de öyle misiniz? Aşırı yorgun olduğunuzda uyumak daha mı zor oluyor? Bence bu anormallik. Tıpkı bir insanın böcekten korkmaması kadar anormal bir durum =) 

Başını yastığa koyar koymaz uykuya dalanlar, sizi çok kıskanıyorum! Ve size sinir oluyorum. 

O halde iyi uykular :)

11 yorum:

  1. En çok bana gıcık olmalısın çünkü resmen tüm insanlık adına uyuyorum. Her zaman her yerde uyku için hazırım. Bu arada fotoğrafı ben de çok sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bir de hava atar gibi yazmış :D Kıskanmadım hiç! (Yalan)
      Maşallah :) Uykusuzluk cidden fena bir şey benim yerime de uyu arada =D

      Sil
  2. Babama sinir oluyormuşsun onu öğrendim ayrıca kuzenime de :DD Bende hemen uyuyamayangillerdenim :/ Aşırı derecede uykum olsa bile uyuyamıyorum.

    Ama şey duymuştum. Hayal olsun aklına takılan bir düşünce olsun ne bileyim fuzuli bir şey de olsa düşünmeyeceksin beynini çalıştırırken uyumakta zorlanıyor insan bir gün denedim gerçekten de hiçbir şey düşünmeyip, sadece uykuyu aklına getir ve gözlerini kapat uykuya dalma minimum on dakika falan sürüyor. Ama dediğim gibi sanki derin uykudaymışsın gibi yapman lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babalara sinir olunmaz noo! :) Benim ailemde de var öyle yastığı görür görmez uyuyanlar onlar dahil bu tarz herkesi kıskanıyor itinayla uyuz oluyorum :))

      Onu denemedim hiç, bu gece deneyeceğim. Ben de 15-20 dakika boyunca yatakta hareketsiz bir şekilde uyku moduna geçiş yaparsan vücut hareketini kestiğinden beyin uyku moduna geçiş yapar uykuya dalış kolaylaşır diye duymuştum. Hatta denemiştim bir iki kez ama etkisini çabuk yitirdi :)

      Sil
  3. bana da gıcık olabilirsin :) çünkü bende yorgun olayım fark etmez uyurum :) uykum geldimi senin uyku sorunun aynısı benim annemde var kadın bir türlü uyuyamıyor sabaha karşı ancak oda :) sana da iyi uykular olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bir tane daha uykucu gelmiş! =)

      Tamam hemen oldum :D Bir gün uykunun sırrını çözeceğiz biz durun siz! :D

      Sil
  4. aaa ben kafamı koyduğum an uyurum. bi doktora görünseneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ne güzel, aman maşallah :) Erken kalkabildiğim bir gün inşallah! :D

      Sil
  5. Yorgunluktan uyuyamamayı ben de ilk defa duyuyorum. İlginç.
    Bu arada yeni bir blog açtım desteğinizi bekliyorum.
    Site adresim: http://zincifrefikriyat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. dur daha yorgunluktan uyuyamamak için erken bir yaştasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha bu demek oluyor ki bu durum sadece yaşla alakalı =D

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^