10 Ağustos 2015 Pazartesi

May Queen Kore Dizisi ve Yerli Uyarlaması Mayıs Kraliçesi

mayıs kraliçesi
Mayıs Kraliçesi başrol oyuncusu Yağmur Tanrısevsin

Hahaha evet yine bir Kore dizisi uyarlaması yerli yapım haberiyle karşınızdayım. Can sıkıntısı ve işsizlik bunlar hep :) May Queen, Kim Jae Won'dan ötürü hep izlemek istediğim fakat 38 bölüm oluşundan ötürü hep ertelediğim bir dizidir =) Türk senaristler (Birol Güven) + yapımcılar yüzlerini bir kez daha Kore'ye dönerek May Queen'i fark edip aynı isimle Mayıs Kraliçesi olarak uyarlamaya karar kıldılar. Şimdilik sadece kadın oyuncu belli; Yağmur Tanrısevsin. 

Mayıs Kraliçesi, 38 bölümden oluşuyor. Uyarlanacağını görür görmez tuttuğu taktirde kaç sezon süreceğini düşündüm, 16 bölümlük dizilerden sezonlarca dizi yapan senaristlerimiz 38 bölüm fırsatını kaçırmayacaktır muhakkak ^^'


Muhtemelen yeni sezonda Mayıs Kraliçesi Kore dizisi ekranlarda görülmeye başlanacak. Genç bir kadının hayata tutunma, hayallerini gerçekleştirme çabasını anlatan denizcilik temalı bir dizi. Bakalım tutacak mı?

Not: Oyuncu Erdal Özyağcılar dizi için "Tamirci kız benim fikrimdi" demişti. Pek tabii Birol Güven defalarca Mayıs Kraliçesi'nin telif haklarını bizzat Güney Kore'den yasal ücretini ödeyerek satın aldığını açıkladı. Yine de dizi yüzünden Erdal Özyağcılar ve Birol Güven arasında hukuki bir süreç başlamış. Telif hakkını satın alarak Kore'den uyarlama Türk dizisi çeken ilk yapımcı senarist Birol Güven galiba? 

8 yorum:

  1. Rekora koşuyo Türkler, Hindistan dizisi falan uyarlamasalar bari :D Neyi uyarlayacaklarını şaşırdılar :D Ben bu kızın oyunculuğunu çok sevmiyorum doğrusu. İnşallah erkek oyuncular iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi dimi :) Hint dizilerinin ne kadar popüler olduğunu fark etmediler henüz bence aman duymasınlar :) Kore'den sonraki durak Hindistan olabilir her an! :)

      Sil
  2. izlemedim ama daha yeni ı hear your voice izledim. çok tatlı dizi yaaa. şimdi kiil me heal me izliyom. sona da its okay its love izlicem. sona heirs ve masters sun :) sen de seviyon demek kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I hear your voice güzel diziydi. İzleme listen şahaneymiş :) Fated to love you dizisini de heirs'ten önceye yerleştir derim ;)

      Sil
    2. tımams izlerim kiii :)

      Sil
  3. Sen de mi aynısını düsundün 16 bölümü artıran iki katında hatta dizi sürelerine bakarsan 4 katına artıran bu toplum. En sıradan yani pembe dizi olmayan diziyi pembe dizi yapan bu toplum . 38 bölümlükte ne yapar ? Ben şahsen izledim koresini hatta bugün magazindr gördüm mayıs kraliçesi dizisini hemen kafamda şimşekler çaktı aslında başta ismi tanıdık geldi e kızı da kısa saçlı elinde kaynak makinesiyle görünce çaktım ve hemen siteleri gezindim. Gerçekten güzeldi ama ilk 10 dizime koyman zaten 40-50 diz izledim . Umarım çocukluk dönemlerini de koyarlar o zamanlar çok şirindi ama durumlari falan kötüydü . Yine de çok güzeldi en çok çocukluklarını sevmiştim. Ama dediğim gibi asıl korkum uzatılması bir de bu dizi 16 bölümlükler gibi deil türklerin açık pembe dizilerine benziyor o onun çocuğu bu bunun kardeşi aslinda bu bunun çocuguymuş a bu çok kimmiş tarzındaydı karışı bir aileydi amcası amcası deilmiş busiymuşs tarzındaydı bu dizi kim bilir kendiliğinden çetrefilliyken türklerde ne olur. Yine uzattim kusura bakmayın şuan anlatacak kimsem yoktu yani dinleyecek yoktu kişi vardı da dinlemiyorlar 'çinlileri ' ben de buraya anlatayım dedim çenem düştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek tabii aynı düşünmüşüz, 38 bölüm dizi tutarsa eğer 3 sezonluk dizi olabilir :) Bu tarz uzun soluklu dizilerin çocukluk dönemlerini izlemeyi çok seviyorum. Geçmişteki çocukluk acıları bugünü oluşturan kişilikleri anlamlı hale getiriyor. Kore versiyonunu dediğim gibi henüz izlemedim ama yerli versiyonunu denk gelirsem bakmak istiyorum nasıl yapmışlar diye. Bakalım :)

      Sil
  4. oğuz çok güzel tam istediğim gibi bir karakter, çevremdeki bütün kadınlar aynı düşünüyor. O baskın karakteri iş hayatındaki başarı ve tutkulu bir aşkla birleştirerek verilirse çok başarılı olur.Bırakın Koreyi kendi değerlerimizi ön plana çıkartın. Şimdiye kadar ekranlarde gördüğümüz en karizmatik ve çekici erkek oğuz. Lütfen aşk onun çevresinde dönsün

    YanıtlaSil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^